GeriSeyahat Estonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Estonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Estonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Estonya öğrenci vizesi almak için gereken belgeleri temin etmeniz ve randevu saatinizde konsolosluk yetkililerine iletmeniz gerekir. Estonya konsolosluğundan vize randevusu almak için seyahat acenteleri ya da yetkili firmalardan hizmet talep edebilirsiniz. Estonya öğrenci vizesi normal koşullarda 10 iş günü içinde çıkar. Estonya öğrenci vizesi almak için ne yapmak gerekir ile beraber başvurunun nasıl yapıldığını ve vizenin kaç günde çıktığını sizler için derledik.

Estonya öğrenci vizesi için konsolosluklardan randevu almanız ve evrakları tamamlamanız gerekir. Estonya öğrenci vizesi en fazla 10 iş günü içinde çıkar. 

 Estonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Estonya öğrenci vizesi almak için vize başvurusu yapmanız gerekir. Bunun için danışmanlık veren firmalardan ya da yetkili acentelerden hizmet alabilirsiniz. Estonya'ya eğitim amacı ile gitmesi gereken öğrencilerin gitmek için Estonya öğrenci vizesi almaları gerekir.

  Gereken evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde temin etmeniz sonrasında ise randevu saatinizde ve gününüzde konsolosluklarda olmanız gerekir. Eğer randevu saatinizde orada olamayacaksanız mutlaka haber vermeniz ve randevunuz ertelemeniz ya da iptal ettirmeniz gerekir. Aksi halde Estonya konsolosluğu tarafından bazı işlemlerinizde aksilikler çıkabilir. 

 Estonya öğrenci vizesi normal koşullarda başvuru tarihinden itibaren 10 iş günü içinde çıkar. Eğer sürede uzama olursa yetkililer tarafından sizden ek belgeler ya da ek süre istenebilir. Bu nedenle herhangi bir sorun olması ihtimaline karşı seyahatinizden en az 15 gün öncesine kadar başvurunuzun tamamlanmış olması gerekmektedir.

  Estonya Vizesi Kaç Günde Çıkar? 

 Estonya öğrenci vizesinin başvurusunu yaptıktan sonra 10 gün içinde çıkması beklenir. Eğer öğrenci vizesi başvurusunda herhangi bir eksiklik varsa ya da yetkililer ek süreye ihtiyaç duyarsa bu süreçte uzama olabilir. Bu durumdan yetkililer ya da büyükelçilik, konsolosluk sorumlu tutulamaz. Bu nedenle eğitime başlayacağınız tarihten ortalama 1 ay öncesinde başvurunuzu konsolosluğa yapmış olmanızda fayda vardır. 

 Bu sayede eğitiminizde ya da seyahatinizde herhangi bir sorun olmaz. Başvuru yaparken Estonya'nın ve Türkiye'nin resmi tatilleri ile hafta sonlarını da hesaplamanız önemlidir. Vize çıkması için verilen süre iş günü için geçerlidir ve sürede değişiklikler olması da mümkündür. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Estonya vizesine başvuru yapmak için evraklarınızın tam olması gerekir. Gerekli belgelerinizi tamamlamanız ve Estonya başkonsolosluğuna başvuruda bulunmanız gerekir. Estonya öğrenci vizesi başvurusu için gereken belgeler şu şekildedir: 

Estonya öğrenci vize başvuru formu

 Pasaport 

Seyahat sağlık sigortası 

Uçak biletinin rezervasyonu

 Öğrenci belgesinin aslı 

Estonya'da kalınacak yerin belgeleri 

Gidilecek olan eğitim kurumundan alınmış olan kabul belgesi 

Aileye ait ruhsat fotokopisi, tapu ve gelir belgeleri 

4 adet biyometrik fotoğraf 

18 yaşından küçükler için iyi hal kağıdı tercümesi ile apostilli onay 

Büyükelçilik doktorundan onaylı sağlık raporu 

18 yaşından küçükler için anne babadan noter onayı olan muvafakatname, izin kağıdının tercümesi ile beraber apostilli onay 

False