GeriSeyahat İsveç Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İsveç Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İsveç Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

İsveç öğrenci vizesi yaklaşık 5 ile 7 gün arasında başvurunun eksiksiz yapılmasından sonra çıkacaktır. Evrakların tam olarak hazırlanmasının ardından İsveç Konsolosluğu'na başvuru yapılabilir. Eğitim amacıyla İsveç'e gidecek olan öğrenciler uygun evraklar doğru şekilde hazırlanır. İsveç öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır ayrıntıları ile derledik.

İsveç öğrenci vizesine başvurmak isteyenler 18 yaş üzerinde olmalıdır. 18 Yaşından küçük olan kişilerin noter onaylı olarak İsveç vizesine başvurmaları gerekmektedir. İsveç öğrenci vizesine başvuracak kişiler öğrenci olduklarını belgeleyen dokümanları almalılar.

  İsveç Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 İsveç öğrenci vizesi başvurusu yapacak olan kişilerin 18 yaşından küçük olması durumunda noter onaylı muvafakatname gerekir. Anne ve babanın imzasının olduğu noter onaylı belge, İsveç'te eğitim göreceğini ispat eden kişinin yurtdışına çıkışına izin verildiğinin belirtilmesi de gerekmektedir. 18 yaşını tamamlayan kişiler için noter onaylı belgeye ihtiyaç bulunmaz.

  İsveç öğrenci vizesi başvuru işlemlerinde kullanılacak olan pasaportun seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olması önem taşımaktadır. Öğrenci vizesi alacak kişilerin pasaportlarının geçerlilik süreleriyle ilgili başvuru işlemleri yurtdışında yapılmaz. Bu nedenle başvuru sahiplerinin tüm evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. İsveç Konsolosluğu da gerekli gördüğünde ek belgeler isteyebilir. 

  Vize Kaç Günde Çıkar?  

 İsveç öğrenci vizesi başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 5 ile 7 gün arasında olur. Tam ve eksiksiz evraklarla yapılan başvurular için bu süre geçerli olur. Ayrıca İsveç Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda vize başvuru sahibinden ek evrak talep ederek mülakata çağırma hakkında da sahiptir.  

 İsveç Konsolosluğu'nun belirttiği sürede vizenin sonuçlanması için başvuruda vize prosedürlerine uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. İsveç Konsolosluğu mülakatı ve ek evrak talebi gibi durumlara karşı başvuruların planlanan seyahat tarihinden veya vize talep tarihinden en az 15 gün öncesinde yapılması tavsiye edilir. İsveç vize başvuru işlemleri seyahatten en fazla 3 ay öncesinden yapılabilir. Evrak tarihlerinin ise mutlaka güncel olması gerekmektedir. 

 Nasıl Başvuru Yapılır?  

 İsveç öğrenci vizesi için gereken tüm evraklar eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Özellikle pasaportlar yeni olmalıdır. Pasaport resmi de mutlaka güncel olmalıdır. Eski pasaportlarda ilk iki sayfa ile son sayfasının fotokopileri ve son 3 yıl içinde alınmış schengen vizelerinin fotokopileri de hazır bulunmalıdır. Pasaport vizenin sona ermesinden sonra 3 ay boyunca geçerli olduğu için kullanılabilir. Vize başvuru formu da kişiler tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Vize alacak kişiler vukuatlı nüfus kayıt örneği almalılar. 

  Fotoğraflar ise son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Fotoğrafların arka fonu ise beyaz olmalıdır. İsveç konsolosluğu öğrenci vizesi için gereken otel rezervasyonu , uçak bileti ve davetiyeyi de göstermek gerekir. Şirket sahibi kişilerden ticaret odasına kayıt belgesi ve vergi levhası da istenir. Emeklilerden ise maaşını gösteren belge talep edilir.

False