Türkiye genelinde yemeklerde kullanılan pek çok farklı ot çeşidi bulunmaktadır. Özellikle Şevketi bostan da en merak edilen otlar arasında yer alıyor. Şevketi bostan nasıl temizlenir? Şevketi bostan otu nasıl yenir, kökü yenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Şevketi BostanEge Bölgesinde sıklıkla tüketilen yabani bitkilerden olan şevketi bostan, Girit mutfağında ve Girit'ten batı Anadoluya göç eden Girit Türklerinin yemek tariflerinde yer almaktadır. Peki, şevketi bostan nedir? Şevketi bostan otu nasıl temizlenir? İşte şevketi bostan yemeği tarifi
#Şevketi BostanAnavatanı Güneydoğu Asya olan şevketi bostan otu, eski dönemlerde alternatif tıp alanında kullanılmış bitkilerden biridir. Köklerinden yemek yapılabilen şevketi bostan otu, sağlık için önemli maddeler içermektedir. Şevketi bostan otu nedir, hangi mevsimde yetişir, kullanımı nasıldır, faydaları ve zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Şevketi Bostan OtuEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Alaçatı klasiği haline gelen, kaliteli müzik ve yemeği bir arada sunan Limon Köyiçi sezonu açtı. Ramazan Bayramı ve Alaçatı Ot Festivali kapsamında birbirinden değerli isimler ve Ot Festivali’ne özel menülerle Limon Köyiçi yine vazgeçilmez oldu.
#1Hayal Bahçe’den markasının kurucusu Kutanoğlu, “Sağlıklı beslenmeyle ilgili farkındalık arttıkça zeytin ve zeytinyağına talep de arttı.Hedefimiz Türk zeytinyağının kalitesini dünyaya duyurmak. Aldığımız ödüllerle de bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.
#1Tam da slogandaki gibi ağzımıza layık bir festival oldu. İzmir Alaçatı’da bu sene 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde lezzetler havalarda uçuştu. Beldeye gelen yüzbinlerce insan karnaval havasında geçen festivalde hem değişik lezzetlerin tadına baktı, hem de eğlenmenin tadını çıkardı.
#Ot FestivaliAstrolog Aygül Aydın ve Dr. Ender Saraç’ın önerilerinin yer aldığı “2022 Astroşifa Ajandası” gezegen döngülerini, kozmik sistemde yarattığı enerjileri sağlık açısından değerlendiriyor. Saraç, tek bir öneriyle mükemmel bir sağlığa kavuşmanın mümkün olmadığının altını çizerken Aydın da dikkat edilmesi gereken tarihlerle 2022 yılının yol haritasını çiziyor.
#Aygül AydınGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenŞevketi bostan, arapsaçı, cibez, ısırgan, kuzukulağı gibi Ege otları, sofraların ve bahar diyetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Sindirim sistemini güçlendiren, cildi güzelleştiren, karaciğeri temizleyen ve kalp damar, hipertansiyon gibi hastalıkların gerilemesinde etkisi olan Ege otları ve festivallere konu olan enginar, sofralardaki yerini aldı.
#Ege OtlarıTürkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi Turizmi Raporuna göre Türkiye’ye gelen yabancı turist yeme içme için kişi başına 157 dolar harcıyor. Dünyada yüksek katma değerli turizm alanları arasında yer alan gastronomi turizmi, İzmir için de altın değerinde fırsatlar sunuyor.
#Türkiye Seyahat Acentaları BirliğiEge’ye doğru yolculuk edecekler bilsinler ki, baharın tüm lezzetleri onları kucaklayacak. Çünkü Ege, baharda coşar, tarlalardan, bahçelerden lezzet fışkırır. Lokantaların mönüleri baştan aşağı değişir. Zeytinyağı ile tatlandırılmış otlar art arda sıralanır: Enginar, kaz ayağı, turp otu, cibes, deniz börülcesi, taze bakla, arapsaçı, Şevketi Bostan, sarmaşık otu, kuşkonmaz ve adını bilmediğim daha nice otlar.
#SeyahatMANİSA’daki Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü ekipleri, Yuntdağı kırsal bölgesinde bulunan Pınarköy ve Sarıahmetli Mahallesi’ndeki üreticiler ile birlikte İzmir’in Menemen İlçesi’ne teknik ve bilgi amaçlı inceleme gezisi yaptı. Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, lavanta üretimi gerçekleştirecek üreticilere belediye olarak destek vereceklerini söyledi.
#ManisaYUNUSEMRE BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER VE MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, YUNTDAĞI KIRSAL BÖLGESİNDE BULUNAN PINARKÖY VE SARIAHMETLİ MAHALLESİNDEKİ ÜRETİCİLER İLE BİRLİKTE İZMİR’İN MENEMEN İLÇESİNE TEKNİK VE BİLGİ AMAÇLI İNCELEME GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRDİ.