Önümüzdeki hafta, paylaşmanın öneminin vurgulandığı ramazan ayını geride bırakıyoruz. Özenle kurulmuş bayram sofralarında buluşacağız. Küçüklere şeker ve harçlıklar verilirken sofralar geleneksel tatlılarla taçlanacak. Yazarımız Sahrap Soysal çocukluğunun bayram sofralarını anlattı, Gastronometro şefleri hafif ve pratik incir tatlısı tarifini paylaştı.
#BayramMevsimlerdeki değişim Ege adalarının işine yaradı, turizm sezonu kasıma kadar uzadı. Su yüzülecek kadar sıcak, sokaklar saatlerce yürüyecek kadar ılık. Yazın sık sık ziyaret etsem de plajlarından ayrılamadığım Kos’u bu kez çarşı-pazar gezip antik kentlerinden lokantalarına detaylı bir rehber hazırladım.
#Kosİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeOn bir ayın sultanı kabul edilen Ramazan’ın gelmesiyle beraber hem sabrımız hem de irademiz güçlü bir sınava girer. Bu sınavı ruhsal ve bedensel arınma için kullanarak bazı yanlış beslenme alışkanlıklarımızı değiştirebilir, metabolizmanın farklı çalıştığı bu dönemde oruç tutmayı sağlığa faydalı hale getirebiliriz.
#Ramazan“Bazen yerken zevkten damağıma kramp giriyor” diyen birinin pişirdiği yemeği ister misiniz? Peki yazdığı yemek kitabını okumayı? Yemek yemenin ve yapmanın hazzıyla harekete geçen Refika Birgül, “Refika’nın Mutfağı/Cooking New Istanbul Style” adlı bir kitap hazırladı. Kitap, yemek kitaplarını roman gibi okuyanlar kadar, tarifleri harf harf izleyerek yemek yapanların da kalbini kazanacak. Hayatı boyunca sevdiklerine kalbi çarparak yemek pişiren Refika Birgül, kimse bu zevkten mahrum kalmasın istiyor.