4- İçi Dolu Fıçıcık: Hurmalı Kubbe Tatlısı
Malzemeler:•10-15 adet hurma•1 çay bardağı file Antep fıstığı•1 çay kaşığı tarçın•125 gr margarin (oda sıcaklığında)•1 çay bardağı sıvıyağ•1 kahve fincanı sirke•1 çay bardağı yoğurt•1 adet yumurta•1 paket kabartma tozu•4-5 su bardağı unÜzeri için;•2 yemek kaşığı file Antep fıstığıŞerbeti için;•3 su bardağı toz şeker•3 su bardağı su•4-5 damla limon suyuTarif:•Şerbeti için bir tencerede su ve toz şekeri kaynatıp, ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip karıştırıp, ateşten alıp soğutun.•File Antep fıstığı ile tarçını harmanlayın.•Hurmaların çekirdeklerini temizleyip içlerini file Antep fıstıklı karışımla doldurun.•Ayrı bir yerde tereyağı, sıvıyağ, sirke, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar un ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.•Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda açın, ortalarına doldurulmuş hurma koyup yuvarlayarak toplar elde edin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.•Fırın kabına yerleştirip, üzerlerine file Antep fıstığı serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.•Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuk olarak servis edin.Tarif: Arda’nın Mutfağı