'Avrasya-Avrupa Koşusu' adıyla ilki 1 Nisan 1979'da atletizme gönül verenlerin gayretiyle gerçekleştirilen ve "1 Nisan şakası" olarak algılanan İstanbul Maratonu, zaman içinde dünyanın en iyi maratonları arasındaki yerini aldı
#İstanbul MaratonuO bir yaşayan efsane… Gastronomi dünyasının en zarif beyefendisi, Türkiye’de adını taşıyan tüm yemeklerin kurucu babası; Beyti Güler. Bundan neredeyse 80 yıl önce dört masayla açılan lokanta, bugün adeta bir kebap mabedi haline geldi. Geçen yıl Michelin Rehberi’nin ‘öneri’ listesine giren restoranında Beyti Bey, 95 yaşında hâlâ tüm masaları tek tek ziyaret ediyor. Diyor ki: “Dünyanın her yerinden çok insan tanıdım. Hepsinden bir şeyler almaya, keşfetmeye çalıştım. Ben insan zenginiyim.”
#Beyti GülerGaziantep’i dünyaya tanıtacak GastroAntep Kültür Yolu Festivali için geri sayım başladı. Hedef, yöresel ürünlerin bilinirliğini arttırmak ve dünyanın en önemli restoranlarının mönüleri ile market raflarında yer bulmak. Tek bir ürünle dahi dünya mutfağında yer alan şehirler olduğunu belirten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Anadolu’da binlercesi var. Bizim neyimiz eksik” dedi ve gastronomiye merak duyan kitleleri 16-24 Eylül’de Gaziantep’te buluşmaya davet etti.
#GaziantepTBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Son yıllarda tecrübe ettiğimiz salgın, savaş, doğal afetler, kuraklık gibi meseleler yer küredeki her bir devletin ve hatta her bir ferdin birbirine ne kadar kestirme ve girift bağlarla bağlı olduğunu net bir şekilde göstermiştir. Dolayısıyla, küresel karşılıklı bağımlılık, ülkeler arasındaki iş birliğinin artmasını ve uluslararası sorunların çözümünde ortak çabaların sergilenmesini gerektirmektedir" ifadelerini kullandı.
#TBMMSepetçiler Kasrı İstanbul'un oldukça güzel mekanları arasında yer alır. Binlerce turist bu güzelliği görmek için Sepetçiler Kasrını ziyarete gelmektedir. Sepetçiler Kasrı nerede, tarihi, giriş ücreti, düğün organizasyonları gibi bilgileri derledik.
#Sepetçiler KasrıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Denizcilik sektörümüze 2053 yılına kadar 21,6 milyar dolar daha yatırım yapacağız. Bu sayede millî gelirimize 180 milyar dolar katkı sunacağız. Üretime etkimiz ise 320 milyar doları aşacak. 30 yıl boyunca istihdama katkımız ise 5 milyon kişi olacak." dedi.
#Adil Karaismailoğluİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hareketsiz yaşam ve obezitenin oluşturduğu tehlikeye dikkat çekti. Prof. Dr. Memişoğlu, "Belki şu anda çok göz batmıyor olabilir ama 20-30 sene sonra sağlıkla ilgili özellikle obezite ve hareketsizliğin neden olacağı hastalıklarla boğuşur hale geleceğiz" dedi.
#Prof. Dr. Kemal MemişoğluBilimsel çalışmaların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan İlim Yayma Ödülleri töreni için geri sayım başladı. 22 Aralık akşamı İstanbul Dolmabahçe Sarayı’ndaki tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenecek törende 300 bin liralık büyük ödül sahibini bulacak, üç ayrı kategoride toplam 500 bin lira ödül verilecek. Organizasyonun detaylarının aktarıldığı Sepetçiler Kasrı’ndaki basın toplantısında, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ile bir araya geldim. Türkiye’de özellikle temel bilimler alanında araştırmacı eksiği olduğunun altını çizen Erdoğan, “Biz çok heyecanlıyız. Bu heyecanı yeni nesillere aktarabilirsek inanıyorum ki Türkiye’den çok daha güçlü araştırmacılar çıkacaktır” diye konuştu.
#Bilal ErdoğanBilimsel çalışmaların desteklenmesi amacıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan İlim Yayma Ödülleri töreni için geri sayım başladı. 22 Aralık akşamı İstanbul Dolmabahçe Sarayı’ndaki tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenecek törende 300 bin liralık büyük ödül sahibini bulacak, üç ayrı kategoride toplam 500 bin lira ödül verilecek. Organizasyonun detaylarının aktarıldığı Sepetçiler Kasrı’ndaki basın toplantısında, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ile bir araya geldim. Türkiye’de özellikle temel bilimler alanında araştırmacı eksiği olduğunun altını çizen Erdoğan, “Biz çok heyecanlıyız. Bu heyecanı yeni nesillere aktarabilirsek inanıyorum ki Türkiye’den çok daha güçlü araştırmacılar çıkacaktır” diye konuştu.
#Tülay DemirBilimsel çalışma yapanların desteklenmesi amacıyla İlim Yayma Vakfı tarafından bu yıl ilki düzenlenen İlim Yayma Ödüllerinde 3 kategoride toplam 500 bin Türk Lirası ödül verilecek. Ödül töreni 22 Aralık Pazar Akşamı İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek.
#Akademi Ödülleri13 ülkeden 72 eğitimcinin katılımıyla yapılacak konferansta özel okulların geleceği ele alınacak. ‘Avrupa'da özel okulların geleceği ve öğrenci katılımı’ konulu konferans, 11-12 Nisan’da gerçekleştirilecek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın da katılacağı konferans, İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirilecek.
#Avrupa Konseyi Ulusal Özel Okullar Dernekleri Birliğiİstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu 7 Nisan 2019 Pazar günü koşulacak. Dünyanın en iyi 10 maratonundan biri olan ve bu yıl 14. kez start alacak yarı maraton yaklaşık 100 ülkeden 10 bin çipli koşucuyu bir araya getirecek.
#Vodafone 14. İstanbul Yarı MaratonuBABAM iyi bir rakı içicisiydi. Tuhaftır Yeşilay adını ilk ondan duymuştum. İçmeyen insanlar için “Yeşilaycı” derdi.Eh ben de aile geleneğini devam ettiren, babam kadar olmasa da içen biriyim. Ama başta kızım ve torunlarım almak üzere, çevremde herkese alkolün iyi bir şey olmadığını söyleyecek kadar da sorumluluk sahibiyim.Hatta bir zamanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sizinle alkol karşıtı bir kampanyada görev almaya hazırım” demişliğim bile vardır.Geçen pazartesi günü İstanbul’da Sepetçiler Kasrı’nda Yeşilay Başkanı Prof. Mücahit Öztürk’le buluşup sohbet ettik. Çocukluğumdan beri Yeşilay’la ilgili kafamda birikmiş soruları sordum.Bu arada Yeşilay’ın son yıllarda çok başarılı işlere imza attığını da söyleyeyim.Şu anda dünyada 50’den fazla ülkede çalışmaları var.
#YazarYunanistan Başbakanı Çipras’ın Ruhban Okulu ziyaretini Yunan politikacılar olumlu yorumlarken, basın “Bir şey çıkmaz” diyormuş. Başbakan Çipras ise iki ülkede Rum azınlığın ve Batı Trakya’daki Müslüman azınlığın (“Türk” demedi) dinleri yüzünden sıkıntı yaşamalarının üzüntü olduğunu belirtti, “Gelecek ziyaretimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte bu okulun kapısını açmayı ümit ediyoruz” dedi.
#YazarTürk Sanat Müziğinin en büyük seslerinden Müzeyyen Senar, ölüm yıl dönümünde büyük bir sevgi ve saygıyla anılıyor. Cumhuriyet'in divası olarak da bilinen Müzeyyen Senar, Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekmiş ve birçok kez onun huzurunda, özel meclislerinde şarkı okumuştu. İşte, Müzeyyen Senar’ın hayatına ilişkin bilgiler
#Müzeyyen Senar Ölümİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Beltur’un Hidiv Kasrı, Sepetçiler Kasrı, Galata Kulesi ve Malta Köşkü, Beyaz Köşk gibi 7 köşkle birlikte işlettiği, Üsküdar’daki Boğaz manzaralı Paşalimanı Cafe, kiraya veriliyor. Mülkiyeti İETT’ye ait olan kafe için belirlenen ihale süresinin ise 10 yıl olduğu öğrenildi. Bu süre için tahmini kiralama bedeli ise 4 milyon 560 bin lira olarak belirlendi.
#GazetehaberleriKentin 27 farklı noktasına yerleştirilen 33 turistik kameradan, yurt dışı ve Türkiye'den 2 milyon 918 bin 270 kişi İstanbul'u izledi. Bu yılın ilk sekiz ayında yurt dışından kameralara erişerek İstanbul'u izleyen 972 bin 507 kişi arasında 160 bin 710 kişiyle Almanlar ilk sırada yer aldı.Yurt içinde ise 1 milyon 945 bin 763 kişi arasında kenti en çok izleyenler İstanbullular oldu. Sultanahmet, Eminönü, Saraçhane, Eyüp ve Anadolu Hisarı gibi yerlere kurulan ve aynı zamanda çevredeki sesin de duyulabildiği kameralara yansıyan İstanbul'un güzellikleri, ziyaretçilerin kenti tatil rotalarına eklemelerinde belirleyici oluyor.
#AlmanyaBugün Google ana sayfasını açan kullanıcılar, Müzeyyen Senar'ın 100. yaş gününe özel doodle tasarımı ile karşılaştılar. Türk Sanat Müziği denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Müzeyyen Senar, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ilgisini çekmişti. Duayen sanatçı, bir röportajında Atatürk ile tanışma hikayesini anlatmış, yaşadığı heyecanı 'Orada nasıl ölmedim, bilemiyorum.' sözleriyle dile getirmişti. İşte Müzeyyen Senar ve Atatürk'ün tanışma öyküsü
#Müzeyyen SenarMüzeyyen Senar ya da diğer bir tabirle Cumhuriyetin Divası, vefatının üzerinden 3 yıl geçmesiyle birlikte, doğum gününde Google tarafından unutulmadı. Türk Sanat Musikisine kazandırdığı eserler ile unutulmazlar arasında yerini alan Müzeyyen Senar, 2015 yılında 97 yaşındayken Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Peki, Müzeyyen Senar kimdir? İşte, duayen sanatçı hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar
#Müzeyyen Senar