Günümüzde şeker tüketiminin çok arttığını söyleyen Onkolog Doç. Dr Mutlu Demiray, yiyip içtiğimiz hemen her şeyin içinde şeker ve şekere benzeyen kimyasallar olduğunu söyledi, "Biz fark etmeden bedenimize şeker yükleniyor” dedi.
İyi ve doğru beslenme konusunda zaten karışık olan kafamız, Sağlık Bakanlığı’nın önemli bir kardiyoloji profesörünün önerilerini ‘eleştiren’ açıklamasıyla iyice bulandı.
İftar sofralarının vazgeçilmezi hurma bu yıl da tezgahlarda yerini aldı ama faydalı diye tükettiğimiz hurmalar bizi sağlığımızdan edebilir. Peki satın alırken neye dikkat etmeliyiz?
Nobel Baba Barış Konseyi tarafından Antalya Demre’de 25. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında yapılan ‘barış yolunda sağlıklı yaşam’ temalı sempozyumun ana konusu ‘sanayi keneviri’ idi. Bu konudaki konuşmalardan özet bilgiler şöyle:
Bellek sistemimiz yaşlılık sürecinden olumsuz etkilenebiliyor. Peki, işin erken dönemlerinde bize destek olabilecek doğal bir şeyler var mı? Var! Hem de sayısı oldukça fazla.
Karbonhidrat yememek, bizi kanserden korur mu? Şeker tüketmek kanser yapar mı? Peki kanserden korunmak için mucize besinler neler? Onkoloji Diyetisyeni Tuğçe Aytulu yazdı.
OP. DR. İLHAN SERDAROĞLU
Detoksta önemli olan yedikleriniz değil, yemediklerinizdir. Temel hedefiniz vücudunuzu kısa bir süre içinde toksinlerden arındırmak değil, uzun dönemde vücudunuza minimum toksin sokmak olmalıdır.
Kilo sorunuyla uğraşanların en büyük hayalleri, aynı şeyleri yiyerek (ya da bazı hapları yutarak) zayıflamaktır.
Sevgili Güzin Abla, toplumu bilinçlendirmek konusunda duyarlı çalışmalarınızı yürekten desteklediğimi belirtmek isterim.
Anadolu sağlık Merkezi Onkolojik Bilimler Bölümü’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, kanser ve beslenme ilişkisinde doğru olarak bilinen yanlışları anlattı.
Bu hafta, özel hayatımdan kaynaklanan bir tartışmanın içine sizi de çekmeye karar verdim. Çünkü önemli olduğunu düşünüyorum.