12 bin yıl önce yapılan ilk ekmek (the oldest bread-en eski ekmek) yeniden üretildi. Çok da lezzetli oldu. 4-5 cm çapındaki küçük ekmekler THY’nin İstanbul-New York uçuşunda tanıtıldı. Kabini saran güzel koku aynı zamanda 12 bin yıl öncesinin doğal şartlarını ve sağlıklı koşullarını da günümüze taşıdı. Tadanlar ekmeği tek başına yemeyi tercih ettiler. Öyle peynirle ya da zeytinyağına banmaktan kaçındılar. Tek başına çok doyurucu olduğu da ortaya çıktı.
#Ata EkmeğiJüri üyelerimize romantizmi doruklarda yaşayabileceğimiz saklı cennetleri sorduk. Fransa’nın büyüleyici şatolarından Toskana’nın nefes kesen günbatımına aşkın en saf halini hatırlatan yerler önerdiler. Sevgilinizle unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz tarihi sokaklar, gizli bahçeler, şatolar ve büyülü atmosferlerle dolu bu öneriler kalbinizi çalacak.
#Pınar TahirlerMasterChef’in dün yayınlanan bölümünde son eleme adayı belli oldu. İki etaptan oluşan eleme bölümünün ilkinde yarışmacılar konuk Şef Ömür Akkor’un tarifiyle keşkek yemeğini hazırladı. Mehmet, Somer ve Danilo Şef’in değerlendirmesi sonrası Tahsin ve Hasan MasterChef’te son 7’ye kalan isimler oldu. Barbaros ve Sergen ise ikinci eleme etabı için tekrar tezgahın başına geçti. İkinci bölümde yarışmacılar şeflerin en sevdiği deniz ürünlerini seçmeleri istendi. Deniz ürünleriyle yaratıcı tabak hazırlayan yarışmacılara 45 dakika süre verildi. Barbaros semizotu, Sergen ise Ispanak malzemeleriyle tabaklarını çıkardı. Gün sonunda ise haftanın 4. eleme adayı olarak Esra, Batuhan ve Eren’in rakibi belli oldu. Peki MasterChef eleme adayı kim oldu? MasterChef’te eleme adayı Sergen mi, Barbaros mu oldu? İşte, eleme potasında yer alan yarışmacılar…
#Masterchef Eleme Adayı Kim OlduŞef Ömür Akkor bir kez daha MasterChef'e konuk jüri olarak katılıyor. Ömür Akkor tarifleri ve Osmanlı mutfağına olan düşkünlüğü ile biliniyor. Başarılı Şef Ömür Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Peki, Şef Ömür Akkor kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Ömür Akkor'un hayatı ve kitapları...
#Şef Ömür AkkorGEÇTİĞİMİZ pazar günü, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali İzmir GastroFest’e katıldım.2018’de ‘Göç Mutfağı’, 2019’da ‘Pazarlar’, 2020’de ‘Yemek ve İletişim’, 2021’de ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’, 2022’de ‘Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ temalarıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki konusu ise ‘Değişimin Öncüleri: Şefler ve Gıdanın Geleceği’ idi.Organizasyon kapsamında gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve fikir önderleriyle masaya yatırıldı.
#1Geçen hafta zeytin hasadına katılmak için Ayvalık’a gittim. Aynı zamanda, düzenlenen eğitimlerde anıt ağaç ve ekoloji atlası gibi birçok güzel projeyi dinledim. Gördüm ki hasat bahane, son zamanlarda zeytinle ilgili yapılan çalışmalar şahane.
#Ebru ErkeÖmür Akkor kimdir, sorusu MasterChef izleyenleri tarafından gündeme geldi. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef All Star’ın 7. bölümünde Şef Ömür Akkor konuk oluyor. Ömür Akkor hayatı ve biyografisi de ekran karşısındakiler tarafından araştırılmaya başlandı. Asıl adı Muhammed Ömür Akkor olan tecrübeli şef 1975 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Peki, MasterChef konuğu Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında? İşte başarılı şef hakkında merak edilen tüm detaylar…
#MasterchefAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
#BursaAday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
#Mustafa VarankAlt tarafı bir tuvalet. Florya’da bir alışveriş merkezinin içinde. Fiyatı olmuş 25 TL. Ama asıl tuvaleti işleten kişinin sözleri çok garip. “Morali bozuk insanlara mutluluk veriyoruz” diyor. “Burayı sadece bir tuvalet olarak düşünmeyin” diyor. “Bu ambiyansı sürdürmek için çok emek veriyoruz” diyor. Ben de pes, ne günlere kaldık diyorum.
#Metin AkpınarAvustralyalı şefler depremzedelere yardım için özel bir yemek düzenliyor. Karaca’nın yeni koleksiyonu ‘Paye’ raflarda... Ordu pidesi tescillendi... Gusto by USLA’nın menüsü yenilendi.... Yeni gözdemiz kıtır karamelli donut... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Yeme-İçmeŞef Ömür Akkor ve arkadaşlarının Elbistan’da kurduğu Yeniden Hayat Lokantası, afetten etkilenenlerin sıcak yemekle doyarken sosyalleşerek moral bulmalarına olanak sağlıyor. Aynı bölgede mutfağını bir okul bahçesine kuran şef Bora Bozankaya da kendi imkânıyla hem yemek dağıtıyor hem istihdam yaratıyor.
#Ömür Akkor11 ili yıkan, 50 bine yakın insanımızı kaybettiğimiz, 15 milyondan fazla kişiyi etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden bir ay geçti. Çadır kentler kurulmuş olsa da daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğu bilinen kalıcı prefabrik konutlarda henüz yaşam tam anlamı ile başlamış değil. Köylerde ise çadır sıkıntısı yaşanan noktalar var. Yanı sıra hijyen ve temiz su problemlerinden kaynaklı sağlık sıkıntıları var. Kimi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor, kimi de kayıp eş, çocuk, akrabalarını aramaya devam ediyor. Daha da vahimi, yardımları organize eden gönüllülerin sayısı gündem değiştikçe her geçen gün daha da azalıyor. Bir aydır deprem bölgesinde çalışan gönüllülerle konuştum. Felaketin birinci ayında durumun fotoğrafını çektik.
#Deprem BölgesiAcı felaketin ardından yaraları sarmak için seferber olan yardımseverler arasında çok sayıda ünlü isim de var. Bazıları gece gündüz yardım kolisi hazırlarken, bazıları da afet bölgesinde depremzedelerle kucaklaşıyor. Tüm çevresini organize edip bağış toplayan da var, bölgede lokanta kurup ücretsiz yemek dağıtan da. İşte Türkiye’nin duyarlı ünlüleri...
#KahramanmaraşÜnlü şef Ömür Akkor'un hayatı ve biyografisi, MasterChef izleyenleri tarafından gündeme geldi. Yazar ve yemek şefi Ömür Akkor, MasterChef Türkiye yarışmasına bir kez daha konuk oluyor. Anadolu ve Türk mutfağını anlattığı 26 adet kitabı ve 200'ü aşkın makalesi bulunan Akkor, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde Gastronomi Ödülü’ne layık görüldü. 20 yıldan fazla süredir şeflik yapan Ömür Akkor, Doğu Akdeniz Üniversitesinde Gastronomi bölümünde “Anadolu Mutfak Tarihi”, “Osmanlı Mutfağı” ve “ Türk Mutfağı” dersleri verdi. Peki, Ömür Akkor kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte, ödüllü şef Ömür Akkor'un biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Ömür AkkorBir haftalık ara tatilde mutfaktan çıktım, Bursa’ya bir aile gezisi planladım. Öyle nefis şeyler yedik içtik ki sizlerle de paylaşmak istedim. Önerilerimden sonra, süt helvası ve tahanlıdan ilk kez yiyenleri çok şaşırtan cantığa, yoğurtlu döner kebabından pideli köftesine siz de Bursa’yı adım adım gezmek isteyeceksiniz.
#Süt Helvası