Sayıştay sözleşmeli 11 bilişim personeli alımı yapacağını ilan etti. Ankara'da istihdam edilecek personeller için bazı başvuru şartları da belirlendi. İşte, Sayıştay Başkanlığı bilişim personeli istihdamının ayrıntıları...
#Personel AlımıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, zorunlu e-Tebligat sistemine geçilen 2019'dan bu yana 247 milyon 589 bin 460 elektronik tebligat gönderimi yapıldığını belirterek, "13 milyar 424 milyon 684 bin 406 lira tasarruf sağladık. Böylece 147 bin 316 ağaç kesilmekten kurtarılarak 8 bin 666 ton kağıt tasarruf edildi." dedi.
#Adalet BakanıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şengen vizesine ilişkin "Vize başvurumuz yüzde 36 artmasına karşın, ret oranı binde 4 oranında artmıştır. Başvuru 278 bin 476 kişi, ret de 48 bin 638 kişi artmış" dedi. Bakan Fidan, BRICS'in kurumsal bir başvuru ve kabul mekanizmasının bulunmadığını belirterek, "Öyle bir kurumsallaşması yok. Üyeler bir araya geliyorlar, birilerini davet ediyorlar. Ama sizin de bir şekilde ilginizi ifade etmeniz gerekiyor. Biz ilgimizi ifade ettiğimizi söyledik" dedi.
#Hakan FidanSayıştay devletin en önemli organlarından bir tanesidir. Her yıl sayıştay kurumuna personel alımı yapılmaktadır. Sayıştayın ne iş yaptığı ve sayıştaylığın görevleri araştırılmaktadır. Sayıştaylık ülkede en eski kurumlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Önemli görevleri olan sayıştaylık kurumunun bazı denetlediği kurumlar yer almaktadır. Sayıştay ile ilgili araştırma yapanların sayısı son aylarda iyice artmıştır. Peki sayıştay nedir? Sayıştay ne iş yapar? Sayıştay hangi kurumları denetlemekle mükelleftir? Sayıştayın üyelerini kim seçer? İşte sayıştaylık ile ilgili tüm bilgiler.
#Sayıştay Nedir Ne İş Yapar?T.C. Sayıştay Başkanlığı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı durumuna göre toplam 18 adet sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.
#İlanhaberSayıştay, çeşitli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere sözlü sınavla 18 sözleşmeli personel alacak. Söz konusu ilanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, başvuru şartları ve diğer ayrıntıları merak konusu oldu. Peki, Sayıştay sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?
#Sayıştay Sözleşmeli Personel AlımıSayıştay, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Raporlardaki önerilerden hareketle kamu zararı algısı doğuracak şekilde usulsüzlük değerlendirmesi yapılması gerçeklerle bağdaşmamaktadır." denildi.
#SayıştayTaşeron düzenlemesi ile bazı gelişmelere tanık olan işçiler, düzenleme içerisinde yer alan maddeleri sorguluyor. Taşeron işçilere kadro kimleri kapsıyor sorusuna cevap arayan vatandaşlar, son durum hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, KİT'lerin son durumu ne oldu? İşte, taşeron işçilere kadro konusunda detaylı bilgiler
#TaşeronTaşerona kadro kapsamında Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlemeler hayata geçti. Yayımlanan taşeron düzenlemesinin ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya geçme hakkının verileceği kurumların ismini duyurdu. Peki, taşerona kadro kapsamında belediyelere ve KİT'lere kadro verilecek mi? İşte, taşeron işçilerin maaşları ve merak edilen tüm detaylar
#Jülide SarıeroğluÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesini kapsayan kurumlar hakkında açıklama yaptı. TBMM başta olmak üzere birçok kurumun adını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron kapsamında kadroya geçen kurumların yanı sıra sınavlar ve belediye çalışanlarına da değindi. Peki, taşerona kadro çerçevesinde hangi kurumlar kadroya alınacak? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Sarıeroğlu'dan taşeron işçilere kadronun detayları
#TaşeronCumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kasırga, MİT'in Cumhurbaşkanlığına bağlanması, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarının sayısı, Cumhurbaşkanlığına uçak alımı iddiaları ve yeniden düzenlenen Marmaris'teki devlet konukevi gibi konularda bilgiler verdi. Fahri Kasırga konuşmasında 'Külliyenin devlete maliyeti 1 milyar 370 milyon liradır.' dedi.
#CumhurbaşkanlığıMaliye Bakanlığı, 2014 yılı bütçesini her zamankinden daha sıkı bağladı. Bakan Şimşek, “Tüm kurum ve kuruluşlar buna sığacak” dedi. 2014 yılında iki seçim olmasına karşın, mali disiplinden taviz verilmeyeceğini ve seçim ekonomisi uygulanmayacağını vurguladı. Şimşek, “Halka hesap vermek zorundayız, bu nedenle Sayıştay denetimini önemsiyorum” dedi. Şimşek, kamuya alınacak 10 bin koruma görevlisiyle ilgili çalışmayı İçişleri Bakanlığı’nın yaptığını, 2014 yılı alım senaryosunda bu konunun da olduğunu belirtti.
TBMM Dilekçe Komisyonu, bazı belediyelerin, Otopark Yönetmeliği'nin “Otopark hesabında toplanan meblağ otopark tesisi dışında başka bir amaçla kullanılamaz” hükümüne rağmen, otopark bedellerini; personel alacaklarının ödenmesi, parke ve bordür taşı ile araç alımı, borçların ödenmesi ve kaldırım yapımı gibi farklı amaçlarla kullandığı belirledi.