MGD’nin düzenlediği “MGD-PAYSAGE Ayın Magazin Gazetecisi” Ödülleri sahiplerini buldu...Magazin Gazetecileri Derneği’nin yeni mesleki yarışması “Ayın Magazin Gazetecisi Yarışması” başladı. Dün Peysage’nin sponsorluğunda yapılan Şubat Ayının “en iyi magazincileri”, ödüllerini düzenlenen bir törenle aldı… Törene konuk sanatçı olarak katılan Orhan Gencebay,’Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Magazin basınını suçlayanlar önce kendilerine baksınlar” dedi.
Ayrıldı, ayrılacak derken ünlü sanatçı Hülya Avşar, eşi Kaya Çilingiroğlu ile barıştı. Barıştı barışmasına ama tartışma bitmedi. Sanat dünyasında Avşar, boşanmamakta diretmesiyle eleştiriliyor. ‘‘Eşi mahkemeye verdi, o hala diretiyor’’ diyerek kadınlık gururunu zedelemesi eleştirilen Avşar, bunlara hiç mi hiç aldırmıyor. Hatta düşüncesinde ısrar ediyor.
1992 yılında kurulan Magazin Gazetecileri Derneği (MGD), 10'uncu yılını Ceylan Intercontinental Otel'de bir baloyla kutladı. Meslekte 20 ve 30 yılını dolduran gazetecilere plaket verildiği gecede, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar, Türkan Şoray ve Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan çifti de ‘‘yaşam boyu meslek onur ödülü’’ne layık görüldüler.
11 ili vuran depremlerin ardından Türkiye’ye geçmiş olsun ziyaretleri sürüyor. Son gelen isim dünyadaki tüm Süryani Ortodoksların ruhani lideri oldu. Pazartesi günü Antakya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Süryani Ortodoks Patriği İğnatius II. Efrem, CNN TÜRK’e konuştu. Serdar Korucu’nun sorularını yanıtlayan Patrik, “Türk halkına onlar için dua ettiğimizi göstermek için geldim” dedi. Şam’da yaşayan Süryani Ortodoks Patriği, Suriye ile normalleşme süreci ile ilgili olarak da “Türkiye ve Suriye halklarını birbirlerini sevmekten alıkoyan hiçbir sebep yok. İki hükümet de barış ve halklarının hayal ve hedeflerini gerçekleştirme gayeleri için çabalamalı” ifadelerini kullandı.
#DepremDoğası zengin, halkı yoksul Zanzibar’ın şehirlerinde, evleri kerpiçten, çatıları samandan yapılmış köylerinde önceki hafta Kurban Bayramı coşkusu yaşanıyordu. Rengarenk ipeklilere bürünmüş türbanlı kadınlar, en yeni elbiseleriyle çocuklar ve erkeklerle doluydu otoyollar. Diğer köylerdeki yakınlarını görmek için kilometrelerce yürüyor, akşam köy meydanlarında konserler, panayırlar kurarak eğleniyorlardı. Medreselerde sabahın 7’sinden gece yarısına kadar Kuran okunuyordu. Gökyüzü ve sahiller ise dolunayın hükmü altındaydı. Deniz her fırsatta mercan kayalıklarınca oluşturulan sığlıkların arkasına, sahilden yaklaşık bir kilometre gerilere kaçıyordu. Zanzibarlılar bayramın, turistler dolunay ve sahilin tadını çıkarıyordu.