Peşime düşeceklerle nasıl uğraşırım

Güncelleme Tarihi:

Peşime düşeceklerle nasıl uğraşırım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2002 00:40

Ayrıldı, ayrılacak derken ünlü sanatçı Hülya Avşar, eşi Kaya Çilingiroğlu ile barıştı. Barıştı barışmasına ama tartışma bitmedi. Sanat dünyasında Avşar, boşanmamakta diretmesiyle eleştiriliyor. ‘‘Eşi mahkemeye verdi, o hala diretiyor’’ diyerek kadınlık gururunu zedelemesi eleştirilen Avşar, bunlara hiç mi hiç aldırmıyor. Hatta düşüncesinde ısrar ediyor.

Magazin portalı ‘‘www.solemagazin.com’’un genel yayın yönetmeni Savaş Kalafat, Avşar'ın bu inadının nedenini açıkladı. Yıllar önce yaptığı bir röportaj sırasında yine Avşar'la boşanma konusunu konuştuğunu belirten Kalafat, bu röportajında neden boşanmadığının ipuçlarını veriyor. ‘‘Ben ayrılırsam neyi ispatlayacağım? Ya da kimi memnun edeceğim?’’ diyerek söze başlayan Avşar, ‘‘Gazetecilerin ağzına söz olmaktan başka ne işe yarayacak? Peşime düşecek bazı insanlara engel olabilecek miyim?’’ diyerek boşanma konusundaki düşüncelerini açıklıyor.

Avşar, bu sorularıyla aslında kendi doğrularını da ortaya koymuş oldu. Kadınlık gururunu ön planda tutup bir kaç feminist yazarın övgülerini alarak takdir toplamanın kendisine bir şey katmayacağını ifade eden Avşar, boşanmasının kendisini gazete sütunlarına taşımaktan başka bir şeye yaramayacağının da bilincinde. Şu anki şöhretiyle zaten zirvede yer alan birkaç sanatçıdan biri olan Avşar, boşandığı takdirde sahte aşıkların hemen türeyeceğinin farkında olduğunu da vurguluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!