İslam dünyası cenazedeydi

Güncelleme Tarihi:

İslam dünyası cenazedeydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2011 01:29

/images/100/0x0/55eb39a6f018fbb8f8b3806f
Erbakan’ın cenazesine katılan diğer isimler şunları: KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, eski bakanlardan Mehmet Ağar, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdulkadir Aksu, Salih Kapusuz ve Hüseyin Tanrıverdi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, BDP Milletvekili Sırrı Sakık, İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Mısır İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Mehdi Akif, Mısır İhvan-ı Müslimin Parlamento Grup Başkanı Saad Ketatni, Fas Tevhid ve Islah Hareketi Genel Başkanı Muhammed Hamdavi, Fas Ak Parti Genel Başkanı Saadettin Osmani, Hindistan Cemati İslami lideri Mevlana Celaleddin Ömeri, Ürdün İhvan-ı Müslimin ve Amel Partisi liderleri, Pakistan İslam Cemaati Başkanı Gazi Hüseyin Ahmed, Keşmir İslam Cemaatinden Prof. Turabi, Endonezya Adalet ve Refah Partisi Başkanı Lütfi Hasan İshak, Sudan eski Cumhurbaşkanı Abdurrahman Svar Zeheb, Kuveyt İslami Talebi Teşkilatından Mustafa Tahhan.

Canlılar bir gün ölümü tadacak

Erbakan’ın tabutu üzerinde “Tüm canlılar bir gün ölümü tadacaktır” yazılı yeşil örtü örtülüydü. Erbakan’ın mezarı zemzem ve gül suyu ile sulandı. Mezara ilk inen oğlu Fatih Erbakan oldu. Erbakan’ın cenazesini mezara, basın danışmanı Savaş Kalafat ve Sakarya grubundan gençler birlikte indirdi. Törene, 62 İslâm ülkesinden 170’e yakın siyaset ve cemaat önderi katıldı.

Sultanahmet’te mevlit

Necmettin Erbakan için, Sultanahmet Camisi’nde mevlit okutuldu. Anadolu Gençlik Derneği’nce okutulan mevlide, Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yatsı namazından sonraki mevlit eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan ve Mısırlı dünya birincisi hafız Memduh Cude Saad tarafından okundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!