Sarımsak Faydaları haberleri sayfasında Sarımsak Faydaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 258 Sarımsak Faydaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sarımsak, mutfaklarda çok sık kullandığımız antibiyotik özelliği olan çok lezzetli ve faydalı bir sebzedir. İçine girdiği her yemeğe lezzet katan sarımsak, faydaları ile de dikkat çekiyor. Eski zamanlardan bu yana doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsaktan elde edilen sarımsak yağı da faydaları ile dikkat çekiyor. Sarımsak yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sarımsak YağıSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkDeğerli okurlarım ve lezzetsever dostlarım; bugün sizleri, biz torunlarına geniş bir lezzet seçkisi bırakan Osmanlı saray mutfağına ait en özel tatlarından biri ile buluşturmak istiyorum: kayısılı yahni… Dünya tarihinin en önemli ve en güçlü imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu, 700 yıl gibi uzun bir döneme yayılan egemenliğin hükümdarlığını sürdürdü. Sınırlarını ve topraklarını genişlettikçe birçok kültürü ve mutfağı himayesine katan Osmanlı, zamanla bu çeşitliliği kendi saray mutfağına da uyarladı. Bu özel mutfağın farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenlerinden biri de payitahtta farklı kültürlerin bir arada yaşamasıydı. Et yemeklerinin büyük önem taşıdığı saray mutfağında, en fazla tercih edilen etlerin başında ise koyun eti, keçi eti ve oğlak eti gelirken, etin en büyük eşlikçisi de tereyağı ve kuyruk yağı oluyordu. Meyve ve bol baharat kullanımı da saray mutfağında öne çıkan özellikler arasında sayılıyordu. Öyle ki kayısı, erik, üzüm hatta kavun, saray mutfağında et yemeklerinin vazgeçilmezi olmuştu.
#Kayısılı YahniSon dönemlerde birçok sanatçının 'pıhtı atması' nedeniyle hayatını kaybettiği ya da yoğun bakıma kaldırıldığı haberlerini çok sık duymaya başladık. Kendi çevremizden de duyduğumuz benzer haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Neredeyse bir salgın haline gelen bu ciddi sağlık sorununda yaşanan artışın nedeni ne? Neden çok genç yaşlara kadar indi? Pandeminin etkisi var mı? Nasıl korunacağız?
#Pıhtı AtmaYaşlanma karşıtı sihirli bir iksir mi arıyorsunuz? Kırışıksız bir cildin sırrının buzdolabınızda olduğunu söylesem ne dersiniz? Şaşırtıcı bir şekilde, genç ve kırışıksız bir cildin sırrı hep göz önünde duruyordu. Son araştırmalar, vücudumuzda bulunan bir protein olan kolajenin yaşlandıkça cilt esnekliğini korumada önemli olduğunu gösteriyor. Pahalı yaşlanma karşıtı iksirlere ihtiyacınız yok çünkü yaşlanmayı durdurmanın gücü tabağınızda zaten mevcut.
#KolajenSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuUzak Doğu mutfağında sıklıkla karşımıza çıkan, faydaları nedeniyle Avrupa’da da yaygın bir şekilde kullanılan siyah sarımsak, ülkemizde Kastamonu ilimizde üretiliyor. Dişlerinin rengi siyah ve faydaları oldukça fazla olan bu besin, Kore ve Çin’de uzun yaşamın sırrı olarak biliniyor. Diyetisyen Deniz Zünbülcan, siyah sarımsağın faydalarını anlatıyor.
#Siyah SarımsakGün geçmiyor ki pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırılan ya da yaşamını yitiren birilerinin ölüm haberini almayalım. Son yıllarda ünlüler dünyasından ya da kendi çevremizden duyduğumuz benzer haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ölümle sonuçlanabilen bu ciddi hastalık artık bir ‘salgın’ haline geldi. Peki bu artışın nedeni ne? Neden çok genç yaşlara kadar indi? Pandeminin etkisi var mı? Nasıl korunacağız? İç Hastalıkları Uzmanı Aytaç Karadağ ile konuştuk.
#SağlıkYemeklerimize kattığı farklı lezzetlerin yanı sıra sarımsağın saymakla bitmeyen birçok sağlık faydası var. Örneğin probiyotik bir besin olduğu için bu özelliğiyle bağırsak florasının düzenlenmesinde ve sindirim sisteminin iyileştirilmesinde rol oynar. Şimdilerde taze sarımsağın da mevsimi. Salatalarımıza doğrayarak bolca C vitamini ve lif alabiliriz.
#Ayça KayaSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
En lezzetli et türlerinden birisi kaburga olarak bilinmektedir. Birçok kişi bu kaburgalardan alarak çok nefis bir yemek yapmaktadırlar. Kaburgayı sevdiğiniz bir yöntem ile kolayca pişirerek tüketebilirsiniz. Tabi kaburgayı pişirirken küçük ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Kaburga nasıl pişirilir? Kuzu ve dana kaburga fırında, tavada nasıl pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaburgaBilinen ve bilinmeyen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Levrekgiller familyasına ait olan balıklardan birisi de baraküda balığı olarak da bilinen sphyraena olarak ifade edilebilir. Siz de baraküda balığını duyduğunuz zaman bu balık türü ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Baraküda Balığı (Sphyraena) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Barakuda balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Dünya çapındaki tüm deniz ve okyanuslarda birçok deniz hayvanı bulunmaktadır. Bu deniz hayvanlarından bazısı yenirken bazısı da tüketilmeye uygun canlılar değillerdir. Deniz ürünlerinden en fazla tercih edileni ise balık çeşitleridir. Denizlerde yaşayan pek çok tür balık vardır. Peki hani balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Hani balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Hem sağlıklı hem de lezzetli olan yiyeceklerin başında hiç şüphesiz ki balık gelmektedir. Balığın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Dilediğiniz balık çeşidini seçerek haftada en az bir kere tüketmeye özen göstermelisiniz. Kaya levreği nasıl pişirilir? Granyoz tavada mı fırında mı güzel olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kaya KevreğiBu yılın gastronomi trendlerinden biri de fermente gıdalar... Yoğurttan turşuya soframızın demirbaşlarını da hazırlamamızı sağlayan bu kadim teknikten bahsedince aklımıza ilk gelenlerden biri de, alıçtan nara çeşitleri giderek artan sirke. Yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi nasıl tüketmemiz gerektiğini anlattı, şef Umut Karakuş da bir tarifini paylaştı.
#Fermente