Şarbon haberleri sayfasında Şarbon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 791 Şarbon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Manisa ziyareti kapsamında Kula ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvan sağlığının insan sağlığı kadar önemli olduğunun altını çizerek, "Sığır brusella, koyun, keçi brusella, şarbon ve veba aşılarının aşı bedelini bundan sonra inşallah almayacağız. Ayrıca tüberkülin testinin bedeli de yetiştiricilerimizden alınmayacak. Bu aşıların sadece uygulama ücretleri alınacak. Aşı bedellerinin alınmaması ile birlikte aşılama oranlarının artacağına inanıyoruz. Hastalıktan gelen verim kayıplarının böylelikle önleneceğini düşünüyoruz" dedi.
#Bekir PakdemirliManisa ziyareti kapsamında Kula ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvan sağlığının insan sağlığı kadar önemli olduğunun altını çizerek, "Sığır brusella, koyun, keçi brusella, şarbon ve veba aşılarının aşı bedelini bundan sonra inşallah almayacağız. Ayrıca tüberkülin testinin bedeli de yetiştiricilerimizden alınmayacak. Bu aşıların sadece uygulama ücretleri alınacak. Aşı bedellerinin alınmaması ile birlikte aşılama oranlarının artacağına inanıyoruz. Hastalıktan gelen verim kayıplarının böylelikle önleneceğini düşünüyoruz" dedi.
#Bekir PakdemirliTrabzon'un Sürmene ilçesi Yemişli Mahallesi, F.K.'nin kesip etlerini komşularına dağıttığı büyükbaş hayvanda şarbon virüsü tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Uzman ekiplerin ilaçlama ile hayvanlarda koruyucu aşılama çalışması yaptığı mahallede vatandaşlar, koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındıklarını zannetti.
#TrabzonTRABZON'un Sürmene ilçesi Yemişli Mahallesi'nde oturan F.K., büyükbaş hayvanını kesip, etini de komşularına dağıtması ve bölgede şarbon şüphesiyle çok sayıda kişinin Acil Servis'e başvurması üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede, bahse konu hayvanın etinin şarbon hastalığı mikrobu taşıdığı ortaya çıktı. Mahalle karantinaya alınarak, çevrede kapsamlı ilaçlama ve aşılama çalışmaları başlatıldı. İlçeye bağlı, Yemişli Mahallesi'nde F.K., dün büyükbaş hayvanını kesti ve etini de mahalle sakinlerine dağıttı. Dağıtılan etten yiyen yaklaşık 5 kişi, akşam saatlerinde mide bulantısı, kusma şikayetiyle, İlçe Devlet Hastanesi Acil Servis'ine başvurdu. Rahatsızlanan kişiler, acildeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, İlçe Sağlık ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerde; kesilen hayvandan numune alınarak test yapıldı. Yapılan analizler sonucu, hayvanın şarbon hastalığı mikrobu taşıdığı tespit edildi.
#SürmeneTrabzon'un Sürmene ilçesi Yemişli Mahallesi'nde oturan F.K., büyükbaş hayvanını kesip, etini de komşularına dağıtması ve bölgede şarbon şüphesiyle çok sayıda kişinin Acil Servis'e başvurması üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede, bahse konu hayvanın etinin şarbon hastalığı mikrobu taşıdığı ortaya çıktı. Mahalle karantinaya alınarak, çevrede kapsamlı ilaçlama ve aşılama çalışmaları başlatıldı.
#Trabzonşarbon belirtileri ve şarbon hastalı ile ilgili detaylar internette en fazla araştırılan hastalıkların başında geliyor. Bahteriyel enfeksiyon hastalığı olan şarbon, tedavisi geciktirildiği takdirde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen şarbonun üç farklı türü vardır. Peki, Şarbon nedir belirtileri nelerdir? Şarbon nasıl bulaşır? İşte, şarbon hastalığıyla ilgili merak edilenler.
#ŞarbonAksaray'da açılan zarfın içinden çıkan tozdan etkilenen Köse ailesinin evi mühürlendi. Hastaneye kaldırılan ve karantina noktasına alınan İlyas Köse, eşi ve 2 çocuğu ile yardıma gelen komşularının tedavisi sürüyor. AFAD ekiplerinin incelenmek üzere numune aldığı tozun şarbon olabileceği belirtildi.
#AksarayAksaray'da açılan zarfın içinden çıkan tozdan etkilenen Köse ailesinin evi mühürlendi. Hastaneye kaldırılan ve karantina noktasına alınan İlyas Köse, eşi ve 2 çocuğu ile yardıma gelen komşularının tedavisi sürüyor. AFAD ekiplerinin incelenmek üzere numune aldığı tozun şarbon olabileceği belirtildi.
#AksarayŞarbon nedir? Şarbon belirtileri nelerdir? Gebelikte şarbon hastalığına yakalanmak tehlikeli mi? Şarbonun, Bacillus anthracis adı verilen bakterinin yol açtığını, hayvanları ve insanları etkileyen tehlikeli bir hastalık olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir'e şarbon ile ilgili aklımıza takılan soruları sorduk.
#ŞarbonTürk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Serap Şimşek Yavuz şarbonun hiçbir zaman kitlesel ölümlere yol açan bir hastalık olmadığını, ot yiyen hayvan hastalığı olduğunu söyledi.
#ŞarbonDÜNYA Sağlık Örgütü (WHO), geçtiğimiz günlerde 120’den fazla ülkede 100 binin üzerinde Maymun Çiçeği Virüsü (mpox) vakası olduğunu duyurdu. Mpox tedavisinde yaygın kullanım ise Tecovirimat adındaki ilaç. ABD merkezli Siga Pharmaceuticals şirketinin ürettiği ilacın Türkiye distribütörü ise Türk İlaç ve Serum A.Ş. oldu.
#Türk İlaçYaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkTrabzon’da telef olduğu tahmin edilen inek sahile vurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri’nin bulunduğu kıyıya vuran inek ölüsü akıllara 2018 yılında 4 gün denizde yüzerek kesilmekten kurtulan Ferdinand isimli danayı akıllara getirdi.
#TrabzonYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın sağlığımıza pek çok faydası olduğuna inanılıyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası...
#SağlıkYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın genel olarak bağırsak sağlığını iyileştirdiği, bağışıklığı ve enerjiyi artırdığı, iltihaplanmayı azalttığı, birçok sağlık sorununa iyi geldiği söyleniyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası…
#SağlıkBilim insanları Arktika'daki permafrostun çözülmesiyle açığa çıkan 48.500 yıllık bir 'zombi virüs'ün, halen enfeksiyona neden olabildiğini laboratuvar ortamında kanıtladı. Araştırmayı yürüten uzman "Biz bu virüsleri, permafrosttan çıkabilecek diğer tüm virüslerin temsilcisi olarak görüyoruz" diyor. Peki bu insanlık için neden önemli?
#PermafrostDeprem bölgesinde yaraları sarmak için çalışmalar sürerken bölgede gelişebilecek hastalıklara karşı da uyarılar geliyor. Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, yıkılan molozlara dokunulması, demir çubuklara temas edilmesi, çivi batması nedeniyle gönüllüler dahil bölgedeki herkese 1 doz tetanos aşısı yapılması gerektiğini söyledi.
#DepremAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yardımcı, gıda ihtiyacındaki artışın insanların ormanlara daha sık girmesine, bunun da hayvanlardan insana bulaşan hastalıkların artmasına neden olduğunu söyledi.
#Gizem KARADAĞ-Burak TEKİN DHADon DeLillo, ‘Sessizlik’te bir Amerikan futbolu final maçı gecesi elektriklerin ve iletişim araçlarının kesilmesi sonucu başlayan paniği anlatıyor. Çağdaş Amerikan edebiyatının en önemli isimlerinden DeLillo’nun ısrarla üzerinde durduğu meselelere temas eden, kısa ama ilginç bir roman.
#Don DelilloGeçmişte yaşamış bilim adamlarının ortaya koyduğu çalışmalar insanlık tarihi için oldukça önemli sayılabilecek boyutta olmaktadır. Fransız asıllı bilim adamı Louis Pasteur da bu bağlamda ele alınması gereken biri olarak ifade edilmektedir. Louis Pasteur özellikle sağlık alanında yaptığı buluşlarla dikkat çekmektedir. Peki, Louis Pasteur neyi buldu ya da icat etti? Louis Pasteur buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.
#Sözlükİbn-i Sina yaptığı çalışmalar ve ortaya koyduğu buluşları ile tüm dünyaya yön veren önemli bir bilim adamı olmaktadır. Orta çağ batılı devletlerin ilim bakımından karanlık içinde kaldıkları bir dönem olurken Doğuda İbn-i Sina gibi büyük alimler yaşamaktaydı. İbn-i Sina başta tıp olmak üzere fizik, felsefe, müzik, jeoloji ve daha pek çok alanda bilgi birikimine sahip olan bir alim olmaktadır. Peki, İbn-i Sina neyi buldu ya da icat etti? İbn-i Sina buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır. İşte, İbn-i Sina ve buluşları hakkında detayları derledik.
#SözlükNATO ve komşu Polonya, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanabileceği korkusunu zirveye taşıdı. Ukrayna'daki Rus işgali sürerken bölgeden korkulan haber geldi. Ukraynalı bir yetkili Rusya'nın yasaklı fosfor bombası saldırıları düzenlediğini iddia etti.
#UkraynaRusya'nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanacağı iddiası iki gündür dünya gündeminde manşetlerde yer alırken İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey kimyasal silahların kırmızı çizgi olduğuna dikkat çekti ve böyle bir durumda NATO'nun tavrının değişebileceğini iddia etti. Savaşa katılmayacağını ısrarla belirten NATO çatışmaya müdahil olmak zorunda kalırsa savaşta tüm dengeler değişebilir...
#RUSYARusya'nın hala en sıkı korunan bölgelerinden birinde kurulu Vektör adıyla da bilinen Devlet Viroloji Araştırma Merkezi Ukrayna savaşının başlaması ile yeniden gündeme geldi. ABD, Putin'in Ukrayna Hükümetini devirmek için bu tesiste üretilen biyolojik silahlar kullanabileceğini iddia ederken, Rusya tesisin sadece aşı araştırmaları için kullanıldığını öne sürüyor. Öte yandan tesis uzun yıllardır hep tartışmalı haberlerle medyanın gündeminde...
#RUSYAManisa ziyareti kapsamında Kula ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvan sağlığının insan sağlığı kadar önemli olduğunun altını çizerek, "Sığır brusella, koyun, keçi brusella, şarbon ve veba aşılarının aşı bedelini bundan sonra inşallah almayacağız. Ayrıca tüberkülin testinin bedeli de yetiştiricilerimizden alınmayacak. Bu aşıların sadece uygulama ücretleri alınacak. Aşı bedellerinin alınmaması ile birlikte aşılama oranlarının artacağına inanıyoruz. Hastalıktan gelen verim kayıplarının böylelikle önleneceğini düşünüyoruz" dedi.
#Bekir PakdemirliManisa ziyareti kapsamında Kula ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvan sağlığının insan sağlığı kadar önemli olduğunun altını çizerek, "Sığır brusella, koyun, keçi brusella, şarbon ve veba aşılarının aşı bedelini bundan sonra inşallah almayacağız. Ayrıca tüberkülin testinin bedeli de yetiştiricilerimizden alınmayacak. Bu aşıların sadece uygulama ücretleri alınacak. Aşı bedellerinin alınmaması ile birlikte aşılama oranlarının artacağına inanıyoruz. Hastalıktan gelen verim kayıplarının böylelikle önleneceğini düşünüyoruz" dedi.
#Bekir PakdemirliBakteriler yararlı ve zararlı bakteriler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bazı bakteriler insanların ve diğer canlıların hasta olmasına neden olurken bazıları canlılar için fayda sağlamaktadır. Bakterilerde üreme nasıl olur ve çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.
#Bakterilerde ÜremeKoronavirüs (Kovid-19) konusunda ABD'nin en yetkili ismi konumunda bulunan Dr. Anthony Fauci, pandemi dönemine dair yaşadıklarını ilk kez paylaştı. 'Korona profesörü' olarak da anılan Fauci, bu dönemde yaşadığı şoku da ilk defa açıkladı.
#Dünya