Sandviç haberleri sayfasında Sandviç hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3048 Sandviç haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bazı kaynaklar bilinenin aksine anavatanının Fransa değil, Avusturya olduğunu ve Osmanlı etkisiyle yapıldığını söylüyor. Tuzlu ya da tatlı olsun, çıtır çıtır ama yumuşacık, ağızda eriyen bir lezzet... Yerken alacağınız keyif, içine ne koyulduğuna da bağlı... Türkiye’nin dört bir yanında, en iyi kruvasan sandviçleri yiyebileceğiniz mekânları keşfetmek için listemize göz atın.
#KruvasanMasterChef sandviç tarihleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir atıştırmalık olan sandviç her öğünde yeniyor ve çok seviliyor. Klasik sandviçlerden bıkanlar için ise evde yapabilecek pek çok pratik alternatif tarif bulunuyor. Evde sandviç ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? Yumuşacık puf puf sandviç ekmeği püf noktaları
#Sandviç TarifleriPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiEkmek arasında leziz bir sosis, en sevilen sokak lezzetlerinden biri... Almanların meşhur ‘frankfurter’inin tadıysa bir başka, üstelik ülkemizde bu sosis çeşidini servis eden adreslerin sayısı da her geçen gün artıyor. Jürimiz Alman sosisini en iyi yapan yerleri seçti.
#Sosis1930’lu yıllara kadar uçaklarda masalar kurulur, yolcular karşılıklı oturup yanındakilerle sohbet ederek yemek yermiş.Yemekler de bugünkü gibi aynı anda değil, sırasıyla gelirmiş. Şimdilerde bu işlerin nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Hedefim havayolları şirketlerini eleştirmek değil, günümüz yeme-içme kültürünün zavallılaştığını göstermek. Çünkü uçaklardaki bu yeni model aslında tüm dünyayı ve çağdaş yeme-içme kültürünü ele geçirdi.Ortak sofra ve paylaşma gelenekleri giderek ortadan kalkıyor; bayram veya şükran günleri gibi özel günlerle sınırlı kalıyor.
#JaponyaDünyanın en sevilen yiyeceklerinden biri olan sandviç, 2005 yılından bu yana Türkiye’de Dardanel kalitesi, güvencesi ve lezzetiyle tüketiciye ulaşıyor. Türkiye’nin ilk paketli hazır sandviçi Mr. NO’nun yumuşacık ve benzersiz ekmeği özenle seçilmiş, en kaliteli malzemelerle buluşuyor. Farklı damak tatlarına hitap eden sandviçler Dardanel’in tarif uzmanlığıyla geliştirilen özel soslarla lezzetlendiriliyor.
#Sponsorlu İçerikTarih boyunca insanlığın en temel besin kaynaklarından biri olan ekmek, soframızın ve sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’e göre de enerji üretebilmek için kesinlikle tüketilmesi gereken gıdalar arasında... Pratik ve doyurucu ekmek arası tarifler pratikliğiyle de günün kurtarıcısı...
#TostGünün her saati afiyetle yediğimiz sandviçler, çeşit çeşit malzemeyle her damağa hitap ediyor. 3 Kasım Dünya Sandviç Günü vesilesiyle USLA’nın yönetici şefi Cenk Akkaya, tavukludan füme somonluya, tiftiklenmiş etliden ızgara armut ve peynirliye, birbirinden leziz sıcak ve soğuk sandviç tarifleri veriyor.
#SandviçÇok sayıda turiste ev sahipliği yapması İtalya’nın sokak yemeklerinin çeşitlenmesine sebep olmuş. Ama içlerinde bir tanesi var ki hem sade hem de çok pratik ve lezzetli. Restoranımın menüsünde de yer verdiğim bu müthiş yemek, Napoli’ye özgü bir tür kızarmış sandviç olan mozzarella in carrozza… Et lokantalarının vitrininde sergilenir, sıcakken ısırılmaya hazır bekler...
#Mozzarella İn CarrozzaYusyuvarlak, bulut gibi bir sandviç... Bir ısırık alıyorsunuz, içinden yumuşacık kreması fışkırıyor. Eskiden âşıkların duygularını dile getirmesi pek kolay değilmiş, işte böyle durumlarda imdada ‘maritozzo’ yetişirmiş. Yani bu küçücük tatlının ardında romantik bir tarih yatıyor...
#SandviçHindi fümeli bir sandviç yaparken ekmeğin arasına mayonez yerine süzme yoğurt sürebilir, yemek yapmak zor geliyorsa sebzeli smoothie’lerle günlük vitamin ve posa gereksinimini kolaylıkla karşılayabiliriz. Kahvaltılık gevrekler evet, yulaf içerikli ama bir o kadar da şekerli. O halde neden kendi yulaf kâsemizi yapmayalım? Daha sağlıklı bir yaşam için sizlere 9 pratik önerim var.
#Sağlıklı Beslenmeİster işe götürün, ister okula; ister evde pratik bir öğün olarak yiyin, ister parkta piknik havasında... Çeşit çeşit malzemelerle hazırlanan sandviçler her damak zevkine uyuyor. Yaklaşan 3 Kasım Dünya Sandviç Günü’nü bahane ettik, şeflerden tarifler istedik.
#SandviçUluslararası kahve zincirinin mağaza müdürü H. D., donmuş haldeki sandviçleri ısıtmak için ilginç bir yola başvurdu. H. D., sandviçleri, fırın yerine bulaşık makinesinde ısıttı. Şirket, durumu fark etti ve “Bu, hijyen kurallarına aykırı” diyerek 5 yıldır çalışan H. D.’yi işten çıkardı. H. D. “Mağazanın satışları artsın diyerek öyle yaptım” sözleriyle kendisini savundu. İş mahkemesi, işlemi hatalı görse de H. D.’nin yasal haklarının ödenmesi yönünde karar verdi.
#Bulaşık Makinesi1. Yüzyılda literatüre giren sandviç kelimesi dilimize İngilizceden geçmiştir. İçine domates, peynir, salatalık gibi kahvaltılık malzemeler konan atıştırmalığa sandviç denir. Bu yiyeceğin ismi ise ünlü kumarbaz Montagu Sandwich'ten türetilmiştir. Sandwich ismindeki lord, kumar masasından kalkmamak ve vakit kaybetmemek için kendisine hep sandviç hazırlattığından yiyeceğe lordun adı verilmiştir. TDK’ya göre Sandviç nasıl yazılır? Sandviç kelimesinin doğru yazımını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Nasıl YazılırÇıtır çıtır, tazecik bir ekmeğin arasında çeşit çeşit malzeme... İster soğuk, ister sıcak; ister peynirli, ister etli... Kahvaltıdan akşam yemeğine, günün hemen her saatinde yenebilen, piknik sepetlerinin vazgeçilmezi sandviçler hayat kurtarıcı... Hem pratik hem doyurucu hem de içinde katman katman tatlar barındırıyor. Farklı çeşitler denemeyi seviyorsanız, jürimizin favori adreslerine bir göz atın.
#Sandviç6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ildeki 18 üniversite geçtiğimiz yıl 11 bin 734 ulusal ve uluslararası yayın yaptı. Üniversitelerin yayın sayısı Türkiye ortalamasının üzerinde oldu. Ayrıca bölgedeki üniversiteler ekonomiden tarıma, sağlıktan turizme pek çok alanda bilimsel sosyal sorumluluk projeleri üretiyor.
#YÖKBazı kaynaklar bilinenin aksine anavatanının Fransa değil, Avusturya olduğunu ve Osmanlı etkisiyle yapıldığını söylüyor. Tuzlu ya da tatlı olsun, çıtır çıtır ama yumuşacık, ağızda eriyen bir lezzet... Yerken alacağınız keyif, içine ne koyulduğuna da bağlı... Türkiye’nin dört bir yanında, en iyi kruvasan sandviçleri yiyebileceğiniz mekânları keşfetmek için listemize göz atın.
#KruvasanDeniz ürünlerini hazırlamak ustalık ister. İyi yapılanın da tadına doyum olmaz. Fakat bu lezzetleri hazırlamak doğal olarak zaman alıyor. Bu noktada hazır marine edilmiş ürünler kullanmak büyük kolaylık sağlıyor. Hazır ürünleri soğuk meze yapımında da sıcak yemeklerde de kullanabilirsiniz.
#Metro MarketSucuk denince aklınıza karlı havada, mangalda çıtırdamış ve ekmek arası mı gelir, yoksa tavada kendi yağında usul usul pişmişine ekmek banmak mı? Farklı bölgelerde, geleneksel yöntemlerle üretilen sucuklarımız damakları mest ediyor, aş erdiriyor. Türkiye’nin en iyi sucuklarını jürimize sorduk, çiğiyle, pişmişiyle baharatlı, leziz bir liste hazırladık.
#SucukYeni yıl soframızda her zaman iddialı bir ana yemek ve bolca meze çeşitleri olur. Bu masalar bazen abartılı bulunsa da pek çoğumuz için gelecek yılı bereketle, neşeyle, birlikteliğin huzuruyla taçlandırma heyecanının sonucudur. Peki, bu ziyafetten kalanlar... Hiçbir ürünü israf etmeden ertesi gün ve sonra yapılacak hindili güveçten tavuklu pizzaya hem pratik hem çok nefis önerilerim var.
#GÜLAY BARBAROS ALTANDüşük maliyetli havayolu şirketleri daha ucuza bilet satabilmek için giderleri ucu ucuna ayarlıyor. Örneğin birçok havalimanında köprüye yanaşmıyor, bunun için ekstra ödeme yapmıyorlar. Uçak içinde ‘ikramı’ satıyorlar. Koltuk seçimi, fazla bagaj gibi birçok şeyden ek gelir elde ediyorlar. Bu durum bilet fiyatlarının daha düşük olmasını sağlıyor. Düşük maliyetli (low cost) havayolu demek kalitenin düşük olduğu anlamına gelmiyor.
#PegasusOyun alanından çıktıktan sonra hastalanan ve aşırı baş dönmesi yaşayan küçük kızın yapılan testlerin ardından felç geçirdiği ortaya çıktı. Çocuklarda nadir görülen felcin sebebi ise 18 ay önce geçirdiği su çiçeği hastalığının 'yeniden aktif hale gelmesiydi.'
#Çocukluk FelciErkan Hüner, yaklaşık 10 yıl önce İzmir’de 40 metrekarelik dükkandan başlayan girişimcilik serüvenini bugün 30 ülkeye ihracat yapan bir yapıya dönüştürdü. Dünyanın önemli toz boya üreticileri için kartela üreten Hüner’in gündeminde ise stratejik işbirlikleri var. Ayrıca bir de akademi kurmayı planlıyor.
#1Balık sevenlerin damağında iz bırakan, müstesna bir lezzet lakerda. Özenle temizlenip tuzla marine edilen taze balıktan yapılan bu usta işi mezesiyle klasikleşen birçok mekân var. Jürimiz en iyi lakerdayı yapan yerleri oyladı; Reşat Balık’ın ilk sırayı aldığı listede İstanbul’dan pek çok adres var.
#Ece Su METEGünümüzde sağlıkla ilgili tartışma konularının başında uzun ömür geliyor. 100 yaşını aşmış insanların sayıları hızla artarken uzmanlar asıl önemli olanın hastalıkların pençesine düşmeden yaşlanmak olduğunu belirtiyor. 102 yaşındaki Hilda Jaffe de bunu başaranlardan. 14 yıldır New York'un en hareketli bölgelerinden birinde tek başına yaşayan ve her işini kendi gören Jaffe, sağlıklı ve uzun ömürlü olmasının ardında yatan sırları anlattı.
#SağlıkYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanMasterChef Emre hayatı ve biyografisi izleyenler tarafından dikkat çekiyor. Bu sezon da ilgiyle takip edilen MasterChef Türkiye'de hazırladığı yemeklerle adından söz ettiren Emre Ün şeflerden tam not almayı başarıyor. Sekiz yıldır mutfakta çalışan ve otel ve restoran geçmişi bulunan MasterChef Emre, İstanbul Silivri'den yarışmaya katıldı. İki yıldır sandviç dükkanı olan Emre Ün, ilk turda çupra yaparak şeflerden üç evet almıştı. İşte, MasterChef Emre Ün kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef Emre evli mi? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Emre Ün'ün hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılar.
#Masterchef Emre KimdirMasterChef Emre'nin sağlık durumu, yarışmanın yayınlanan yeni bölüm fragmanı ile izleyenler tarafından gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda Beyza'nın yüzünün yanmasının ardından, MasterChef Türkiye'de bir kaza daha yaşandığı görüldü. Yarışmanın 27 Kasım tarihli fragmanında, başarılı yarışmacı Emre'nin tezgahta ayağının kaydığı ve malzemeler ile beraber yere düştüğü görüldü. Korku dolu anlar sonrası MasterChef Emre'ye ne oldu? merak konusu oldu. Lise ve üniversitede aşçılık okuyan Emre Ün, İstanbul'da sandviç dükkanı işletiyor. Peki, MasterChef Emre'nin durumu nasıl? MasterChef Emre Ün kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Masterchef Emre Sağlık DurumuMasterChef sandviç tarihleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem doyurucu hem de sağlıklı bir atıştırmalık olan sandviç her öğünde yeniyor ve çok seviliyor. Klasik sandviçlerden bıkanlar için ise evde yapabilecek pek çok pratik alternatif tarif bulunuyor. Evde sandviç ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? Yumuşacık puf puf sandviç ekmeği püf noktaları
#Sandviç TarifleriSon araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda AlerjisiHer yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
#Uygar TAYLANHayalinizdeki tatili yaşamak için büyük bütçelere gerek yok! Küçük dokunuşlarla hem keyifli hem de ekonomik bir seyahat planı oluşturabilirsiniz. Aslında, tatil masraflarını düşürmenin pek çok yaratıcı ve etkili yolu var; önemli olan doğru yöntemleri keşfetmek ve küçük ayrıntılarda büyük fırsatlar yakalamak. Uygun konaklama seçeneklerinden, düşük maliyetli gezilecek yerlere kadar, masraflarınızı azaltırken tatilinizden ödün vermemeniz için gereken tüm ipuçları bu yazıda! Haydi, hem cüzdan dostu hem de unutulmaz bir tatilin kapısını birlikte aralayalım!
#Sponsorlu İçerikPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1İzmir'in Konak ilçesinde bir büfe sahibi, yiyip içip para vermeyen akrabalarından sıkıldığı için dükkanına 'Akrabalar giremez' yazılı pankart astı. Bedavacı akrabalarından sıkıldığını söyleyen esnaf, "Kazandığımı onlara vermiş oluyorum" dedi.
#AkrabaSağlıklı ekmek herkesin hakkı. Kendi pişirdiğiniz, içinde ne olduğunu bildiğiniz ekşi maya ekmekler için bu yazıyı sabırla okuyun ve korkmadan uygulayın. Hazır mayalı ekmekler de yapabilirsiniz tabii; isteyene sandviç, isteyene de pirinç ekmeği tarifim var.
#Ekşi MayaGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiMasterChef Emre Ün kimdir, izleyenlerin dikkatini çekti. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de dokunulmazlığı kazanan Emre bir kez daha adından söz ettirdi. İstanbul'da sandviç dükkanı işleten MasterChef Emre 26 yaşında. Lise ve üniversitede aşçılık okuyan Emre Ün, yemek yapmanın hayatının parçası olduğunu ifade ediyor. Peki, MasterChef Emre kimdir? MasterChef Türkiye Emre Ün kaç yaşında, nereli? İşte hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Masterchef Emre KimdirBir kolorektal kanser cerrahı olan Dr. James Read, “Bağırsak kanserini önlemek için yapılabilecek şeyler var, hem de fazlasıyla” dedi ve riski azaltmak için yapılması gereken beş temel şeyi anlattı.
#Kolorektal Kanser“Sevdiklerimin iyiliği için güçlü davranmam gerektiğini düşündüm. Geminin dümenini tutmak için. Böylece benden başka kimse boğulmaktan korkmayacaktı. Bunun sonucunda, bahsettiğim gibi, etrafımdaki herkes iyi olduğumu düşündü ve kimse hayatımın ne kadar zor olduğunu ya da bir yardıma ne kadar ihtiyacım olduğunu bilmedi”.
#Paulina Porizkova