Salça haberleri sayfasında Salça hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3101 Salça haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yazın kıpkırmızı ve nefis domatesleriyle salça zamanı geldi. Ev yapımı salçalar, kış boyunca yemeklerin tadını katlıyor. Domates salçası yapılırken genellikle kabuklarını kullanmıyoruz. Ancak domates kabuklarından da salça yapmak mümkün. Peki Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte püf noktaları...
#Domates Kabuğundan Salça TarifiGıda sahtekarları soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Bunlardan biri de sofralarımızın olmazsa olması salça. Peki salça alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Hileli ürün nasıl anlaşılır? Sağlıksız koşullarda üretilen salçaların tüketimi sağlığımızı nasıl etkiler?
#SalçaTarım Kredi Kooperatif marketlerinde 22 Kasım Çarşamba günü indirimler devam ediyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunan zincir marketlerde uygun ve hesaplı alışveriş yapmak isteyenler Kasım ayı sonuna kadar reyonlarda olacak ürünleri ve fiyatları araştırıyor. Ayçiçek Yağı 1 Litre 39,90 TL, 3x200 Süt Mısır 47,90 TL, 3x75 Ton Balığı 74,90 TL, 830 Gram Domates Salçası 19,90 TL, 5 KG Buğday Unu 58,50 TL, Tam Yağlı İnek Sütü Klasik Peynir 600 Gram 109,90 TL, 500 Gram Makarna Çeşitleri 11,90 TL’den satılıyor. Ayrıca 2.500 Gram Osmancık Pirinç 87.90 TL, şarküteri ürünlerinden olan 1 KG Baton Kavurma 519.00 TL, 1 KG Kangal Sucuk 399,90 TL, 400 Gram Dana Kıyma 96,90 TL’den satılacak. Peki Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde bu ay neler var? İşte, 22-30 Kasım indirim listesi
#Tarım Kredi Marketleri İndirimli ÜrünlerDomates salatadan çeşit çeşit yemek tarifine mutfakların olmaz olmaz sebzelerinden biri. Genellikle de kabukları soyularak tüketimi tercih ediliyor. Ancak domates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. Bunlardan biri de salça yapımında kullanmak. Peki domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte evde domates kabuğundan salça yapımının püf noktaları...
#DomatesSalça yemeklere lezzet veren enfes bir malzemedir. Sağlığında emin olduğunuz ve doğal yöntemlerle yaptığınız salça ise vazgeçilmez bir tercihtir. Evde kolayca yapabileceğiniz salçanın püf noktaları ise oldukça önemlidir. Bugünkü yazımızda hem biber hem de domates salçasının yapımı, püf noktalarını ele aldım. Peki, evde biber ve domates salçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı salça tarifi ve püf noktaları...
#Domates SalçasıÇiğköfteyi meşhur olduğu tüm illerde tattım, yapılışını da iyice öğrendim. Tavana attınız mı yapışması lazım! Bunun için de seçtiğiniz malzemelerin taptaze olması gerekiyor. Kalitesi düşük isot, pul biber, yağ ve salça kullanırsanız lezzeti yakalayamadığınız gibi rengini de tutturamazsınız.
#ÇiğköfteKilo sorunu olan kişilerin merak ettiği birçok bilgi bulunuyor. Neredeyse her yemek içerisinde yer alan salça hakkında bazı araştırmalar yapılıyor. Salça ürününü kilo aldırıp aldırmadığı kilo sorunu yaşayanların araştırdığı önemli konular arasındadır. Kahvaltıda biber veya domates salçası tüketmenin ne gibi etkileri olduğu merak ediliyor. Salça kilo aldırır mı? Kahvaltıda biber salçası ve domates salçası yemek kilo yapar mı sizler için tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamKahramanmaraş'ta Necati Ö. kuruması için bahçedeki masaya bıraktığı domates salçasına taş attıkları iddiasıyla komşusunun çocukları K.K. (8) ile M.A.Ö.'yü (6) dövdü. Necati Ö.'nün çocukları dövmesi güvenlik kameralarınca kaydedilirken, çocuklardan M.A.Ö.'nün annesi Selver Ö., şikayetçi olduğu komşusunun cezalandırılmasını istedi.
#KahramanmaraşiGıdada yapılan hileler her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Vatandaşın sağlığını hedef alan gıda hilekârları, soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Şimdi de sıra mutfağımızın olmazsa olmazı salçaya geldi. Peki salçada hileler insan sağlığını nasıl etkiliyor? Uzmanlar yanıtladı.
#SalçaTaze meyve ve sebzeleriyle yaz sona erdi ve evlerde kışlık yiyecek hazırlıkları başladı. Yazın taze olarak satın alınan domates, turşu ve salamura yapımında kullanılan sebzeler ile marmelat ve reçel yapımında kullanılan meyvelerin yanı sıra besleyici değeri çok yüksek olan tarhana, kış ayları için yapılan hazırlıkların başında geliyor. Ancak kış sofralarına yazı getiren bu yiyecekler, uygun koşullarda hazırlanmadığı ve saklanmadığı durumlarda gıda zehirlenmelerinden ölüme kadar uzanabilen sonuçlara neden olabiliyor. Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, kışlık yiyeceklerin hazırlanması ve saklanması konusunda önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
#SalçaBalıkesir’de yaklaşan kış mevsimi öncesinde ev hanımlarının kahvaltılık ve yemeklik salça yapımı telaşı sürüyor. Kentin kırsal mahallelerinde evlerin bahçelerinde yakılan ocaklarda, kazanlar içerisinde domates ve biberler saatlerce süren meşakkatli bir uğraşın sonunda salça haline getiriliyor. Kavanozlara doldurulan salçalar, kış günlerinde sabah kahvaltılarına ve yemeklere lezzet katıyor.
#BiberTurşu yapılmak için hazırlanan fıçıya çıplak ayaklarıyla giren ve içindeki biberlere ayak ve elleriyle bastırdığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan gencin davranışı tepkilere neden oldu. Sosyal medyada yoğun eleştiriye yol açan görüntülerin nerede çekildiği araştırılıyor.
#TurşuÜsküdar'da salça bidonlarını kullanarak uyuşturucu satışı yapan şüpheli, Üsküdar Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Şüphelinin kaldığı evde arama yapan polis, salça bidonlarının içerisine paketlenerek gizlenmiş, uyuşturucu madde ele geçirdi. Adliyeye sevk edilen E.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
#UyuşturucuÜsküdar'da salça bidonlarını kullanarak uyuşturucu satışı yapan şüpheli, Üsküdar Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Şüphelinin kaldığı evde arama yapan polis, salça bidonlarının içerisine paketlenerek gizlenmiş, uyuşturucu madde ele geçirdi. Adliyeye sevk edilen E.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
#UyuşturucuGaziantep mutfağının özellikle sabahları içilen yöresel lezzeti beyran çorbası sadece Güneydoğu’nun değil, büyük şehirlerin de aranan tatları arasında. Kimi bol sarımsaklı sever, kimi bol acılı... Şeflerin ve gurmelerin yorumlarıyla Türkiye’nin en iyi beyran duraklarını derledik.
#Pınar TAHİRLERBir mekâna gittiğimizde sık sık sous-vide, confit veya deglaze etmek gibi pişirme teknikleri duyuyoruz. Miso, kimchi, yuzu ya da bottarga adlı özel malzemeler de karşımıza çıkıyor. Aioli, chimichurri, bagna càuda veya beurre blanc adlı yemek sosları da cabası. Bu hafta menülerde rastladığımız ‘iddialı’ terimlerden bahsedeceğiz.
#Ebru ErkeInstagram hesabımız @hurriyetlezzetlihayat’ta takipçilerimize ‘Pazı mı, ıspanak mı’ diye sorduk. Anketimize katılanların yüzde 64’ü tercihini ıspanaktan yana kullandı. Her ikisi de sağlıklı ve besin değeri açısından zengin bu yeşil sebzeler, yemeklere, salatalara, böreklere ve hatta smoothie gibi içeceklere bambaşka bir lezzet katıyor. Zümrüt renginde saklı şifalarını yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit, tariflerini de Gülay Barbaros Altan yazdı.
#Berrin YiğitYazın, kışın özlemini duyduğumuz sebzeleri kuruttuk; ramazan onları lezzetlendirerek pişirmeye en uygun zaman. "Hızlı ve lezzetli yemekler için çok uygun olan kuru sebzelerle neler yapılabilir" diye şef Doğa Çiftçi'ye sorduk, birbirinden özenli reçetelerini bizimle paylaştı.
#Yemek TarifiYemek yazarı ve şef Refika Birgül’ün Burak Arpak’la birlikte hazırladığı ‘Miras: Türk Mutfağı Teknikleri 1’, detaylı maddeleriyle Türk mutfağının zenginliklerini mercek altına alarak yemek kitabı olmanın ötesine geçiyor. Birgül “Ustalık eserim” dediği kitapta Atatürk’ün ‘Geometri’ kitabının mantığını benimsemiş.
#Refika BirgülRamazan yaklaşıyor, Türkiye’nin dört bir yanında sofralar kurulacak, geleneksel lezzetler hazırlanacak. Sahrap Soysal, Antakya pidesinden Erzurum civil peynirine her bölgenin, kendine özel yiyeceklerle süslenen sofralarını anlattı. Böyle sofralar kurabilmek için ya da bu ayın aynı zamanda paylaşım ayı olduğu bilinciyle ramazana özel erzak paketleri de çoktan hazır.
#Metro TürkiyeLübnanlı Kallasi Group’un sahibi Jack Kallasi, Lübnan ordusu için Türkiye’den un, yağ, salça almak için 3 milyon dolara anlaştığı kişilerce dolandırıldığı iddiasıyla hukuk savaşı başlattı. Savcılık ise “Her yalan dolandırıcılık değil” diyerek takipsizlik kararı verdi.
#LübnanBafa Gölü kıyısındaki 10 odalı Agora Pansiyon, Yeşil Yıldız alarak Michelin Rehberi’ne dahil oldu. Birçok gurmenin ilk kez adını duyduğu bu minik pansiyonun yemekleri nasıl oldu da Michelin dedektiflerinin radarına girdi, merak ettik, yola çıktık. Yıldız heyecanını hâlâ yaşayan Serçin ailesi ile o ünlü sofralarına oturduk.
#Ebru ERKECumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye halkı için mektup kaleme aldı. Erdoğan'ın mektubu, Suriyelilere ulaştırılmak üzere 75 bin yardım kolisine yerleştirilerek Ankara'dan Suriye'ye gönderildi. Erdoğan mektubunda, "Geleceğin mutlu, müreffeh ve barış dolu Suriye'sini yine birlikte inşa edeceğiz. Bugün dünden daha güzeldir; inşallah yarınlarınız çok daha güzel olacaktır" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAntalya Valisi Hulusi Şahin, yılbaşı öncesi gündemde olan kaçak ve sahte alkol operasyonlarına ilişkin rakamları açıkladı. Vali Şahin, "232 bin 955 şişe kaçak içki ve 2 bin 7 litre yine kaçak içki ele geçirildi" dedi. Vali Şahin, “Sadece yılbaşına özel değil, yıl boyu devam ettiriyoruz. Tabii ki bu dönemde daha da artıracağız. Bu hususta emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve tarım il müdürlüğümüzün denetim birimleri sadece büfelerde değil, imalathanelerde, otellerde, her yerde denetimlerini yapıyor" diye konuştu.
#ANTALYAŞalgam dolması, Sivas mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Bu lezzet bildiğimiz dolmalarda biraz farklı. Ayrıca farklı yörelerde de yapılmaktadır. Yapılan yöreye göre iç harcında pirinç veya bulgur kullanılır. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, şalgam dolması tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Şalgam Dolması Tarifi