GeriMutfak Tüyoları Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte domates kabuğundan salça yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte domates kabuğundan salça yapımı

Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte domates kabuğundan salça yapımı

Domates salatadan çeşit çeşit yemek tarifine mutfakların olmaz olmaz sebzelerinden biri. Genellikle de kabukları soyularak tüketimi tercih ediliyor. Ancak domates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. Bunlardan biri de salça yapımında kullanmak. Peki domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte evde domates kabuğundan salça yapımının püf noktaları...

Domates, mutfağımızın olmazsa olmazı bir malzeme. Çoğu yemekte kullanılan domatesin kabuğu soyularak tüketiliyor. Domatesin kabuklarını salça yapımında kullanabilirsiniz. Bunun için dikkat edilmesi gereken noktaları ve adım adım yapılış aşamalarını sizin için derledik. İşte domates kabuğundan salça yapımı...

Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır İşte domates kabuğundan salça yapımı

DOMATES KABUĞUNDAN SALÇA NASIL YAPILIR?

Domates kabuklarını bir kaba alıp üzerine kaya tuzu ekleyin.

Ardından tuzlanan kabukları tencereye alıp kaynatın.

Kabuklar yumuşayınca blender'den geçirip püre haline getirin.

Pürüzsüz hale gelen domates kabuklarını süzgeç veya kevgirden geçirin.

Daha sonra salçanızı koyulaşana kadar tekrar kaynatın. 3-4 saat kadar sonra yoğunlaşacaktır.

Salçanız kıvam alınca bir kaba alın.

Salçanız hazır!

 

False