Asma yaprağı, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti zeytinyağlı sarmanın ana malzemesi. Kalem gibi sarılan etli, etsiz, bulgurlu, pirinçli ve zeytinyağlı yaprak sarması tarifleri her daim tarif listelerinin favorisi. Asma yaprağı uygun koşullarda saklanarak kış aylarında da tüketilebiliyor. Bunlardan biri de salamura etmek. Peki Salamura yaprak nasıl yapılır? Asma yaprağı nasıl saklanır? İşte salamura, kavanozda ve buzlukta asma yaprağı saklamanın yöntemleri...
#Salamura Asma Yaprağı Nasıl SaklanırYaprak sarması sofralarımızın baş tacı. Etli, etsiz, bulgurlu, pirinçli ve zeytinyağlı yaprak tarifleri menülerin favorisi. Asma yaprakları saklanarak her mevsim leziz yaprak sarmaları yapılıyor. Hazır vakti de gelmişken asma yaprağının nasıl muhafaza edileceği merak ediliyor. Peki asma yaprağı nasıl saklanır? İşte salamura, kavanozda ve buzlukta asma yaprağı saklamanın püf noktaları
#Asma Yaprağı Nasıl SaklanırHaziran ayı demek asma yaprağı zamanı demek. Çıtır çıtır taze yapraklarla yapacağınız etli ya da zeytinyağlı sarmaların lezzetine doyamazsınız. Peki bu lezzeti kış ayları için de saklamaya ne dersiniz? Bunun en kolay yolu yaprakları salamura yaparak saklamak. Peki salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaparken nelere dikkat edilmelidir? Salamura yaptığınız yaprakların bozulmasını önlemek için gerekli saklama koşulları nasıl olmalıdır? Aklınızdaki tüm soruların cevapları içeriğimizde…
#Salamura Yaprak Nasıl YapılırHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuMasterChef Türkiye son yedek beş yarışmacı için mücadele devam ediyor. Yedekler için 3. grupta yarışan adaylar mücadele devam ediyor. Son yedekler kimler olacak etli yaprak sarmanın ardından bir de yaratıcılık tabağının hazırlanmasıyla belli olacak. Peki, MasterChef etli sarma nasıl yapılır? İşte, etli sarma tarifi detayları...
#Masterchef Etli Yaprak SarmaEnginar sağlık açısından çok faydalı. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle beslenme listesine eklenmesi tavsiye edilen bir besin. Enginarın yaprak ve sap kısımlarından sirkesini hazırlayabilirsiniz. Peki enginar sirkesi nasıl yapılır? İşte enginar sirkesi yapılış aşamaları...
#Enginar Sirkesi Nasıl YapılırTürk mutfağının en lezzetli yemekleri arasında asma yaprağı ile yapılan türler gelir. Tabii değişik zamanlarda farklı amaçlar altında da kullanmak için, farklı yöntemler üzerinden asma yapraklarını saklamak mümkün. Peki, asma yaprağı nasıl saklanır? Salamura yaprak kaç yıl saklanır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
#Asma YaprağıSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüSonbaharın renkleriyle yazın sıcağını birleştiren dört günlük eylül tatili için hazır mısınız? Eğer planınızı hâlâ yapmadıysanız seyahat yazarlarına kulak verin. Londra’da bu hafta festival atmosferi yaşanıyor. Prag sonbaharın renklerine büründü. Sanat şehri Floransa bağbozumu döneminde bir başka güzel. Guilin yılın en güzel dolunayını şölenle kutluyor. Yurtiçinde kalacaksanız Bozcaada, Abant, Alanya ve Kemaliye sayısız sürprizler vaat ediyor.
Tariş'in tadım ekibindeki dört ana degüstatörden dördü de kadın. Zeytinyağı Kombinası Ar-Ge Müdürü Canan Tufan ‘‘Sanırım kadınların tat ve koku duyguları çok daha gelişkin’’ diyor. Degüstatörler, koku duyularını kaybetmemek için parfüm, makyaj malzemesi, kokulu sabun kullanmıyor, sigara içmiyorlar.