Enginar sirkesi nasıl yapılır?
Enginar sağlık açısından çok faydalı. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle beslenme listesine eklenmesi tavsiye edilen bir besin. Enginarın yaprak ve sap kısımlarından sirkesini hazırlayabilirsiniz. Peki enginar sirkesi nasıl yapılır? İşte enginar sirkesi yapılış aşamaları...
Enginar sirkesini, evde de hazırlayabilirsiniz. Ancak bunun için birkaç püf noktasına dikkat etmekte fayda var. Enginar sirkesini hazırlarken tahta kaşık kullanılmalı. Böylece sirkenin yapısı bozulmamış olur. Ayrıca sirkenin yapılacağı kavanozlar da sıcak suda temizlenmeli. İşte yemeklerinize ve salatalarına ekleyebileceğiniz enginar sirkesi yapımı...
MALZEMELER:
2 - 3 adet enginar
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
3-4 adet nohut
2 litre su
NASIL YAPILIR?
Enginarların yaprak ve sap kısımlarını güzelce temizleyin ve kavanoza doldurun.
Suyu kaynatın ve oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
Nohut, bal ve tuzu kavanoza ilave edin. En son oda sıcaklığındaki suyu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Daha sonra kavanozu ağzı hava alacak şekilde kapatın. Bunun için temiz bir bez kullanabilirsiniz.
Sirkenizi güneş almayan yerde 20 gün bekletin.
Sirkeniz olunca enginar yaprak ve saplarını süzüp kullanabilirsiniz.