Koyu krema kıvamında pişirilmiş bir süt veya krema ve yumurta sarısı karışımına dayanan muhallebi çeşitli tatlı tariflerinde tamamlayıcı unsur olarak kullanılıyor. Sütlü tatlıların en kolay ve ekonomik tarifi olan muhallebiyle farklı bir tatlı yapmak isteyenler için bir önerimiz var: Elmalı fındıklı muhallebi. İşte elmalı fındıklı muhallebi tarifi...
#Muhallebi Nasıl YapılırÖzellikle Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde sıklıkla kullanılan damla sakızı, gerek aromasıyla gerekse de sağladığı faydalarla rağbet görüyor. Damla sakızının yatıştırıcı ve bazı preparatlara koku verici, ağız kokularını giderici, diş etlerini kuvvetlendirici özellikleri var. Peki, damla sakızı nasıl kullanılır, faydaları neler?
#Damla SakızıDamla sakızının gastronomik anlamdaki değerinin öncelikli olarak tatlılar olduğunu söyleyen şef Çakıroğlu, “Çeşme’ye gittiğinizde pek çok yerde sakızlı dondurma, sakızlı muhallebi, sakızlı lokum, sakızlı Türk kahvesi gibi ürünlere rastlamak mümkün. Geleneksel Türk mutfağında da yeri olan damla sakızının bence en güzel versiyonlarından biri patlıcanlı pilav” diyor.
#1İncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...
#İncirHer ne kadar günlük hayatı kendi meşguliyetlerimiz çerçevesinde yaşamaya çalışsak da maalesef Türkiye’de bunu yapmak her zaman kolay olmuyor. Benim de, hepimiz gibi, terör saldırılarında canım yanıyor. İstiyorum ki bütün çocuklar mutlu bir çocukluk geçirsin, geleceklerinden endişe etmesinler.
#İdil Tatari