GeriMutfak Tüyoları Muhallebi nasıl yapılır? Elmalı fındıklı muhallebi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhallebi nasıl yapılır? Elmalı fındıklı muhallebi tarifi

Muhallebi nasıl yapılır? Elmalı fındıklı muhallebi tarifi

Koyu krema kıvamında pişirilmiş bir süt veya krema ve yumurta sarısı karışımına dayanan muhallebi çeşitli tatlı tariflerinde tamamlayıcı unsur olarak kullanılıyor. Sütlü tatlıların en kolay ve ekonomik tarifi olan muhallebiyle farklı bir tatlı yapmak isteyenler için bir önerimiz var: Elmalı fındıklı muhallebi. İşte elmalı fındıklı muhallebi tarifi...

ELMALI FINDIKLI MUHALLEBİ

2 avuç fındık
3 adet elma
3,5 yemek kaşığı esmer şeker
Yarım parmak zencefil
1 silme tatlı kaşığı sumak

Muhallebi için Malzemeler

1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Fındıkları kıyın ve bir tavaya alıp kavurun.

Fındıklar kavrulunca içine küp küp doğradığınız elmaları ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Toz şekeri ekleyin, ardından elmalar hafifçe sönünce içine rendelediğiniz zencefili ekleyin.

Elma hafif karamelize olunca, ateşten alırken içerisine sumak ilave edin ve ateşin altını kapatın. Soğuması için bir tabağa çıkarın.

Muhallebi için süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını küçük bir tencereye alıp karıştırın.

Ardından ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.

Muhallebiniz kıvam alınca ateşten alın, içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.

Servis edeceğiniz kapların tabanına 1 yemek kaşığı olacak şekilde elmalı harçtan koyun.

Muhallebinizi servis edeceğiniz kapların yarısını dolduracak şekilde bölüştürün.

Ortasına tekrar hazırladığınız elmalı harçtan 1 yemek kaşığı ekleyin.

Kaplarınızın tamamını doldurun ve muhallebinizi soğutun.

Soğuyan muhallebinizin üzerini elmalı harçtan koyarak servis edin.

False