Güncelleme Tarihi:
Anneler Günü’nde ona sürpriz hazırlamaya ne dersiniz? Bu özel günü eşsiz lezzetlerle tatlandırmak istiyorsanız sizler için bir araya getirdiğimiz tarifleri mutlaka deneyin! İşte hem birbirinden lezzetli hem de yapımı kolay 5 tatlı…
Havuç ve kremalı kek tarifi
Malzemeler
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatli kaşığı tarçın
1 su bardağı havuç
3 su bardağı un
Krema için
1 litre süt
3 kaşık un
1 yumurta
5 kaşık şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
Hazırlanışı
Kek için yumurtayı ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri de sırayla ekleyip çırpın. Son olarak tarçın, ceviz ve havuç ekleyip karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen bir kaba dökün. 170 dereceli fırında pişirin. Krema için vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri bir tencereye alını. Sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Son olarak margarin ve vanilya ekleyip mikserle karıştırın. Kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı kekin üzerine döküp servis yapın.
Muzlu puding
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
3 tane muz
Hazırlanışı
Bir tencerede soğuk sütü ve toz şekeri kaynatın, nişastayı ve tereyağını biraz sütle akıcı kıvamda eritin ekleyin ve karıştırarak pişirin. Ocaktan alın soyduğunuz muzları robotta püre yapın ve pudinge ekleyin. Vanilyayı da ekleyip mikserle 2 dakika karıştırın ve kaselere koyup ılıdıktan sonra dolaba kaldırın. Soğuyunca üzerlerine muz dilimleri ekleyerek servis yapın.
Çikolatalı kek
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
100 gram tereyağı
80 gram çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Çikolata ve tereyağını benmari usulü ile erittikten sonra ılımaya bırakın. Yumurta ve şekeri çırpıp ılınmış çikolatayı ilave edin. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, en son da limon suyunu ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Yağlanmış kalp kalıbına yoksa yağlanmış tepsiye dökün. Soğuduktan sonra kalıptan ya da tepsiden çıkarın. Ilıkken üstüne pudra şekeri serpin. Evdeki meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Sakızlı muhallebi
Malzemeler
750 gr süt
150 gr toz şeker
1 yumurta sarısı
1 kaşık un
2 kaşık pirinç unu
1 çay kaşığı dövülmüş sakız
1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gr çilek veya donmuş vişne
Hazırlanışı
Süt, şeker, un, pirinç unu, yumurta sarısı ve sakızları muhallebi kıvamına gelinceye kadar, yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Hemen tereyağı ekleyip ateşten alın. Mikserle 10 dakika çırpın. İnce uzun bardaklara veya cam kaselere dökün. Çilek veya donmuş vişneyi blenderdan geçirin ve hafifçe soğumaya başlayan muhallebinin üzerine birer yemek kaşığı dökerek süsleyin. Arzu ederseniz beyaz çikolata parçaları ile de süsleyebilirsiniz.
Kolay sufle
Malzemeler
3 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta akı
1 ufak paket çiğ krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 paket bitter çikolata (170 gr)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Bir kasede 4 yumurta akı ile 2 kaşık pudra şekerini yüksek hızda bir mikser yardımı ile 7–8 dakika kar haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir sos kabını ocağa koyun ve kremanın içinde 2 paket bitter çikolatayı kısık ateşte karıştırarak eritin. Dikkat edin çok çabuk dibi tutabilir. Hemen bu karışımı ateşten alın ve tek tek yumurta sarılarını karıştırarak ilave edin. Şimdi bu çikolatalı karışıma daha önce kar haline getirdiğiniz yumurta beyazı ve şeker karışımını ekleyin. Tahta kaşıkla tamamen karıştığına emin olunca tereyağı ile yağlanmış olan ufak kiremit kaplara bu sufle karışımını eşit olarak bölün. Pişirmesi çok önemlidir, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 dakika daha sonra 8 dakika 175 derecede pişirin.