Mutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriSağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı sürdürmek doğru bir planlama yapmakla mümkün olabilir. Bu planlamayı yaparken genel sağlık ve mutluluk anlayışınıza katkıda bulunan çok sayıda faktör olduğunu unutmamak gerekir. Fitness seviyenizde ve vücut kompozisyonunuzda arzu ettiğiniz değişimi yakalamak için büyük resme bakıp hayatınızı farklı açılardan değerlendirmeniz gerektiğini belirten Fitness Eğitmeni Samantha Clayton, kişiye özel sağlıklı ve aktif yaşam tarzı planı hazırlamanın yollarını sıraladı.
#Sağlıklı Yaşam PlanıDream Sales Machine, sağlıklı yaşam akımının tüm bileşenlerini bir araya getirdiği Reformist ile bahara merhaba diyor. Fenerbahçe Dalyan Club‘ta düzenlenecek olan Reformist‘te katılımcılar spordan meditasyona, mindfulness’dan sağlıklı beslenmeye varan geniş bir yelpazede şehrin zor ve yıpratıcı koşullarında bedenlerini ve zihinlerini yeniden yapılandırmanın sırlarını öğrenecekler. Ziyaretçiler seminer ve atölye çalışmalarında sağlıklı yaşam trendleri hakkında bilgi sahibi olup pratik yapabilecek, Reformist mutfağında sağlıklı reçeteleri ve yepyeni lezzetleri keşfedecekler.
#ReformistGelişen teknoloji ve geçen yıllar ile birlikte sorunlarımız, hastalıklarımız farklılaşıyor. Yeni problemlerin çıkması ile birlikte yeni sağlık trendleri ortaya çıkıyor. Bu trendler herkes tarafından uygulanıyor ve merak ediliyor. İşte bilmeyenler için son dönemin umutlandıran sağlık trendleri…
#Sağlık TrendleriŞahsen Ayvalık zeytinyağının dünya markası olması en ehemmiyet verdiğim hayallerimden. Fırsat buldukça yazıyorum bunu. Ayvalık’ın geleceği de yeni kuşakta. Çoğu; iyi okullarda okumuş, bu gelenekleri nesilden nesile geçirebilen ailelerden geliyor. Anlayacağınız sadece ağaçları değil aileleri de köklü
İş dünyasındaki en son gelişmeleri kapsamlı bir içerikle sunan Hürriyet İK, 3 Kasım Pazar günü raflarda yerini alıyor. Çalışanların yan haklarından iş dünyasındaki yetenek savaşlarına, yapay zekâ korkusundan bölgesel asgari ücret tartışmasına kadar uzanan zengin içerikler, yeni sayıda okurlara sunuluyor.
#Hürriyet GazetesiAvustralya’da yakın zamanda yapılan bir çalışma, seyahatlerle ilişkili olumlu deneyimlerin yaşlanma sürecini geciktirebileceğini gösteriyor. Gerçekten de seyahate çıkmak, yeni insanlarla tanışmak, yeni yerler görmek, sosyalleşmek bizi mutlu ediyor hem ruhumuza hem bedenimize iyi geliyor. Bir Sorudan Fazlası serimizde bolca seyahat edenlere sorduk. Seyahat etmek sizi neden mutlu ediyor ve sizce yaşlanmanızı geciktiriyor mu?
#Seyahat EtmekTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzKefir, sağlık trendlerinde yükselişte… Özellikle Avrupa’da perakende sektörü verilerine göre, kefir ilgisi giderek artıyor. Ünlü beslenme uzmanı Tim Spector da kahve ve süt yerine artık kefir gibi fermente süt ürünlerini tercih ettiğini açıkladı. Peki kefirin faydaları neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Pek çok içecek yerine sadece kefir tüketmek doğru mu?
#SağlıkYapay zeka, dijital ortamda algoritmik bir düzen içerisinde bilgisayar sistemlerinin insan benzeri zekaya sahip olma yeteneğini geliştirmek için kullanılan bir teknoloji. Söz konusu yapay zeka ile insan düşünce sistemine benzer taklit etme şeklinde kendini gösterirken; Makinelerin öğrenme, problem çözme ve karar verme yeteneklerini geliştirmek için algoritmalar ve veri kullanarak daha önceden sahada varolan bilgi ve verileri işleme şeklinde çalışır.
#Konuk YazarSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#SebzeYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiBirçoğumuz artık yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyoruz ve daha uzun bir ömür hayal ediyoruz. İşte son yıllarda bu amaçla yapılan popüler yaşlanma karşıtı uygulamalar var. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, skızılötesi ışık terapisi gibi birçok trendin ömrü uzattığına inanılıyor. Peki hangi uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkGünümüzde birçok kişi yaşlanma sürecini tersine çevirmenin yollarını arıyor ve bu ömür uzatma arayışı bir akım haline geldi. Soğuğa maruz kalma, aralıklı oruç, sebze ağırlıklı beslenme, kızılötesi ışık terapisi gibi yaşlanma karşıtı birçok trendin ömrü uzattığı söyleniyor. Peki hangi trendler gerçekten işe yarıyor? Uzmanlarla masaya yatırdık...
#SağlıkBodrum dünyanın 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi’ne ev sahipliği yaptığını hatırlatan POYD Bodrum Temsilcisi Yiğit Girgin, “Sadece bu mozolenin restore edilerek kente kazandırılması bile dünyanın gözünün üzerimize çevrilmesini sağlar” dedi.
#1Lüks turizm deyince akla hemen özel destinasyonlarda yıldızı bol oteller, özel ulaşım imkanları gelse de artık durum sadece bunlardan ibaret değil. Lüks turizm gösterişten, pahalı şeylerden deneyime kaymış durumda. Lüks tanımının farklı insanlar için farklı anlamlara geldiği günümüzde artık kişiselleştirilmiş tatminlere odaklanıyor sektördeki markalar. Just Imagine de “Sadece hayal et” başlığıyla yola çıkan, oldukça yüksek bir servete sahip olan, her şeyin en iyisini isteyen tüketiciler için makro hizmetler sunan markalardan. Markanın genel müdürü Timur Sert ile bir araya geldik ve lüks turizmde sektörün trendlerini konuştuk.
#Timur Sertİstanbul Havalimanı’na giderken Göktürk’e uğrayın; sağlıklı yaşam kafesi ‘Fresh in Town’da DJ performansı eşliğinde ister kahve, ister sağlıklı meyve-sebze suları içebilirsiniz. Oben Budak, namı diğer Discoben, şehre döndü; çaldığı partilerde pek çok ünlü ismi görmek mümkün. Arnavutköy’deki Weber’s’in ayda bir düzenlediği partileri de yakalarsanız, kaçırmayın...
#MekanSosyal medya platformu Twitter’ın çeşitli sektörlerdeki veri ve uzman analizlerini içeren BirdsEye raporuna göre, pandemiyle birlikte sosyal medyada sürdürülebilir gıda üzerine yapılan tartışmalar arttı. Burada gerçekleşen konuşmaların yüzde 46.5’i Z kuşağı tarafından yapılırken, gıda kullanımı ve geri dönüştürme yöntemleri öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
#Z Kuşağı