Macaristan’da topuklu ayakkabı giyen kadınların ‘doğurganlık’ mesajı verdiğine dair bir araştırma yapıldı. Sırtın kıvrılmasına etki eden topuklu ayakkabının, kadınların doğum yapma şansını arttırdığını savunan araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulanık,
#Topuklu AyakkabıEbeveynlerin ortak gayesi çocuklarının sağlıklı, mutlu ve kaliteli bir yaşam sürmesi bu nedenle anne ve babalar çocukların kıyafetlerini özenle seçerken, aksesuar olarak da en çok yakışan ayakkabıları giymelerini isterler. 38.Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı blog yazısında ‘’çocuklarda trend ayakkabı seçimleri neler’’ konusunu sizler için derledi.
#Çocuklarda Ayakkabı SeçimiÖzellikle de fazla kiloların kendini belli ettiği yaz günlerinde pek çok kişi koşarak zayıflamanın ya da formunu korumanın peşinde. Sosyal hayatta ‘Bugün koşacağım’, ‘Dün 1 saat koştum” diyerek arkadaşlar birbirini motive etmeye çalışırken, kötü bir sürprizle karşılaşmamak, koşuyu sağlıklı şekilde sürdürmek için koşmanın da kuralları olduğunu bilmek gerekiyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Tekin Kerem Ülkü, sağlıklı koşmanın 6 kuralını ve faydalarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Koşarken Dikkat Edilmesi GerekenlerAyak sağlığı, ayağınızın konforu doğru ayak numarası seçimi ve ayakkabının ayağınıza doğru tam oturması ile doğrudan alakalıdır. Tüm gün bütün bedenin ağırlığını taşıyan, taşırken de gerekli şıklığı sağlamakla yükümlü olan ayak ve ayakkabıların ayağınızı doğru kavraması ayak sağlığı için en önemli değerlerden biridir.
#Ayakkabı Nasıl Şeçilir- Çin'den ithal edilen ve kanserojen madde içerdiği tespit edilen ayakkabıların piyasaya karıştığını ortaya çıkması, ayakkabıda sağlık konusunu gündeme getirirken, Türk imalatçılar "yerli ayakkabıyı" öneriyor - Gaziantepli yemeni ustası Çakıroğlu: "Yemeni özümüzdür. Bizim ayak yapımıza uygun, orijinal deriden yapılan, boyasız, cilasız olan ayakkabının giyilmesini tavsiye ediyoruz" - "Bu ayakkabıyı giyenlerin ayağında mantar hastalığı hiç olmuyor. Hatta Gaziantep'te bazı doktorların hastalara, ayağındaki yaralar geçene kadar yemeni giymesini tavsiye ettiğini biliyoruz"
- Çin başta olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinden ithal edilen, bazılarında kanserojen madde tespit edilen ayakkabılar, sektörde yerli üretimin önemini ortaya çıkardı - ANAYDER Başkanı Lamcı: - "Türkiye'de üretilen ayakkabı, Avrupa'da kabul gören kaliteli ayakkabılardır. İthal edilen ayakkabılar ise ülkemize çeşitli markalar adı altında düşük fiyatla geliyor. Bunlar sağlıksız ve zararlı ayakkabılardır" - "Ucuz ayakkabıdan olabildiğince kaçınılmalıdır. Sağlıklı ve güvenilir bir ayakkabının 20-30 lira gibi fiyatlara satılması mümkün değil"
Hangar Ayakkabı'dan yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılında 15 milyon çift üretimle, önceki yıla göre yüzde 250 büyüyerek, cirosunu 14 milyon liradan 47 milyon 500 bin liraya yükselten şirketin, 2010 yılı hedefini yaklaşık 5 kat artırarak, 250 milyon liraya çıkardığı belirtildi.
DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Klinik Toksikoloji Bilim Dalı Başkanı, İlaç ve Zehir Danışma Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Tunçok, zayıflatıcı maddelere karşı herkesi uyardı, "Zayıflama amacı ile bitkisel oldukları ileri sürülen tedavi edicileri kesinlikle kullanmayın. Hekim kontrolünde zayıflayın. İlaç ve Zehir Danışma Merkezi olarak (0-232-412 39 39) kim tarafından, nerede ve hangi koşullarda üretildiği belli olmayan zayıflama ilaçlarının kesinlikle kullanılmamasını öneriyoruz" dedi.
8 ilde, 1875 kişiyle yapılan Ayak Profili Araştırması’nda Türklerin ayaklarının büyüdüğü ortaya çıktı. 20-65 yaş arasındaki kadınların ortalama ayak numarası 37.8, erkeklerin 43. Araştırma danışmanı Ayak Bileği ve Ayak Hastalıkları Uzmanı Dr. Umur Aydoğan, "Erkeklerde ortalama 42, kadınlarda 37.5’i geçmeyeceğini tahmin etmiştik. Her iki cinste de numaralar büyümüş" diyor.