Bana göre “sağlık tüyolarının medyada şeker gibi dağıtıldığı” yeni ve farklı bir dönemdeyiz ve müthiş bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıyayız. Neticede de sağlığımızı koruma, sağlıklı kalma, hastalıklardan uzak durma gibi meseleler çok karmaşık süreçler haline geldi. Diğer taraftan, hepimiz fazlasıyla farkındayız, zor bir yıl geçirdik. 2021’in de beklediğimiz kadar kolay geçeceğini zannetmiyorum. Bu arada yaşam tarzımız, hayatımıza ilişkin seçimlerde de bazı değişiklikler oldu, olacak. Ben kendi adıma bu değişikliklerin neler olabileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım.
#YAZAR“Hayatı iyileştirmenin her zaman bir yolu vardır” diyerek yola çıkan Philips ile araştırma şirketi Ipsos, Türkiye çapında bir “sağlık trendleri incelemesi” yapmış. Neticelerini de adını “Kökler ve Kanatlar” koydukları mükemmel bir kitapta bizimle paylaşmışlar.
#Osman MüftüoğluDünyada her yıl 1 milyondan fazla, Türkiye'de ise 13 ila 15 bin arasında çocuğun doğuştan kalp hastalığıyla dünyaya geliyor. Kalp sağlığının önemine dikkat çeken Philips, sağlıklı beslenmenin kalp sağlığı konusunda sağladığı faydalar ile ilgili farkındalık yaratmaya odaklanıyor. Philips Türkiye Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu anlattı…
#Genel Sağlık“Sağlığın da trendi mi olur?” demeyin çünkü oluyor. Bu konuda kafa yoran bilim insanlarının verdiği bilgiler doğrultusunda her geçen gün sağlığımız için gerekli yeni bir şeyi öğreniyoruz ve hayatımıza tatbik etmeye çalışıyoruz. İşte bu yıl her yerde göreceğimiz sağlık trendlerini de sizin için toparladık.
#2018Gelişen teknoloji ve geçen yıllar ile birlikte sorunlarımız, hastalıklarımız farklılaşıyor. Yeni problemlerin çıkması ile birlikte yeni sağlık trendleri ortaya çıkıyor. Bu trendler herkes tarafından uygulanıyor ve merak ediliyor. İşte bilmeyenler için son dönemin umutlandıran sağlık trendleri…
#Sağlık TrendleriOtizm dendiğinde, Türkiye’de ilk akla gelecek isimlerden biri Prof. Dr. Yankı Yazgan. Yaklaşık 25 yıldır bu konuda çalışan çocuk-ergen psikiyatrı Yazgan, 22 ve 23 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Şenliği’nde dinleyicilerin sorularını yanıtlayacak.
#Yankı YazganHer sağlık ve güzellik trendine can simidi gibi sarılanlardansanız, size anlatacaklarımız var. 1970'den bugüne ortaya çıkmış diyet ve sağlıklı yaşam hataları hiç de az değil. Siz siz olun, geçmişteki hatalardan ders alarak, sağlıklı olmanın peşinden koşun. İşte o ortaya çıkışları, öne çıkan problemleri ve alınacak dersleriyle 40 yıllık sağlık trendlerinin portresi...
#Sağlık1938’den bu yana Türkiye’de zeytinyağı pazarının önde gelen firmalarından biri olan ve Amerika, Almanya, İngiltere, Danimarka, Norveç, İsveç, İran gibi 25’ten fazla ülkeye kendi markası ile zeytinyağı ihracatını gerçekleştiren Kristal Yağları, zeytinyağı pazarında İspanyol ve İtalyan üreticilerin hakimiyetinde olan Çin’e yeni sezonda ikinci parti ihracatını gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz pazar sabahı Financial Times'ın Pazar ekindeki bir makale oldukça ilgi çekti. Yazar Jerome Burne geleceğin sağlık trendleri üzerine küçük bir tur yapıyor ve pek çok özel klinikte potansiyel sağlık problemlerinin belirlenmesinde kullanılan koruyucu sağlık programları için veriler üreten yeni tekniklerden bahsediyordu.
İş dünyası, nitelikli çalışanlarını elde tutmak için ‘yetenek yönetimi’ stratejileri uyguluyor. Birçok şirket bu doğrultuda personelinin kariyerini desteleyerek, bağlılığını artırmak için çeşitli eğitim imkânları sunuyor. Yetenekler, rekabetçi maaş ve yan haklarla elde tutulmaya çalışılıyor. Yapılan araştırmalar ise adayların gözünün global markalarda olduğunu ortaya koyuyor.
#İşYetenek açığı arttıkça şirketlerin çalışanlara sunduğu yan haklarda da rekabet kızıştı. Yan haklar, toplam maaş paketinin yaklaşık yüzde 20 ila 35’ini oluşturur hale geldi. Sağlık sigortası, ücretsiz iletişim artık çalışanlara yeterli gelmiyor. Çalışana, özel emeklilik, kritik hastalıklar sigortası, kimlik dolandırıcılığı koruması, hukuk hizmeti, spor ve yoga hizmeti gibi yan haklar sunulmaya başlandı. Peki, dünyada ve Türkiye’de şirketler çalışanlara hangi yan hakları sunuyorlar?
#İş GücüMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak Teknolojileriİş dünyasındaki en son gelişmeleri kapsamlı bir içerikle sunan Hürriyet İK, 3 Kasım Pazar günü raflarda yerini alıyor. Çalışanların yan haklarından iş dünyasındaki yetenek savaşlarına, yapay zekâ korkusundan bölgesel asgari ücret tartışmasına kadar uzanan zengin içerikler, yeni sayıda okurlara sunuluyor.
#Hürriyet GazetesiAvustralya’da yakın zamanda yapılan bir çalışma, seyahatlerle ilişkili olumlu deneyimlerin yaşlanma sürecini geciktirebileceğini gösteriyor. Gerçekten de seyahate çıkmak, yeni insanlarla tanışmak, yeni yerler görmek, sosyalleşmek bizi mutlu ediyor hem ruhumuza hem bedenimize iyi geliyor. Bir Sorudan Fazlası serimizde bolca seyahat edenlere sorduk. Seyahat etmek sizi neden mutlu ediyor ve sizce yaşlanmanızı geciktiriyor mu?
#Seyahat Etmek2024 İngiltere İngilizce Öğrenci İstatistikleri Raporu, İngiltere’deki İngilizce dil eğitimi sektörünün mevcut durumuna dair önemli bilgiler sunuyor ve sektördeki istikrarlı iyileşme ve dinamik değişiklikleri gözler önüne seriyor. İngiltere’de İngilizce eğitimi almayı düşünen Türk öğrenciler için, bu trendleri anlamak, nerede ve nasıl eğitim alacaklarına dair bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olabilir.
#Ebru Doğdu