Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, günümüzde her geçen gün evde sağlık birimlerine talebin arttığını belirterek, “Evde sağlık birimleri hastalara bütüncül bir yaklaşımla, uzman hekim desteği ile evde kullanılabilecek teknolojik sistemleri kullanarak, hasta ve yakınlarıyla iş birliği içinde sağlık sorunlarına hızlı, konforlu ve kaliteli çözümler sunuyor” dedi. Evde sağlık birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler veren Dr. Tanju Yılmazer, “Son günlerde sıklıkla yaşandığı gibi; bir gribal enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz. Sizi rahatsız eden yoğun şikayetleriniz olabilir. Ancak bir sağlık kuruluşuna başvurma konusunda endişe ve kararsızlık yaşayabilirsiniz. Kendinizin ya da bir yakınınızın sağlığıyla ilgili merak ya da şüphe ettiğiniz konular olabilir. Ancak merak ettiklerinizle ilgili hangi sağlık kuruluşunun hangi bölümünden yardım alabileceğinizi de bilmiyor olabilirsiniz. İşte tam da bu gibi durumlarda destek alabileceğiniz birim ya da kurum var. Hem de düşündüğünüzden de yakın. Evde sağlık birimleri bu noktada size yardımcı olacaktır” diye konuştu.
#1İnsan yaşarken zamanın ne kadar hızlı akıp gittiğini fark edemiyor, bunu fark edebilmek için arada bir soluklanmak, bir es vermek gerekiyor. Ancak öyle, zamanın bedensel ve zihinsel üzerimizde etkilerini anlayabiliriz. Peki kaçımız hayatımızı yavaşlatabiliyoruz ya da hayatımızı iyileştirmek için değişiklik yapmaya gidiyoruz?
#Dilek AvşarMental sağlık, ruh sağlığı olarak da tanımlanabilmektedir. Kişinin mental sağlığı, psikolojik iyi hal veya zihinsel bir bozukluğun olmadığı düzeyi açıklar. Mental sağlık düzeyi, kişinin sağlık durumu hakkında da bilgi verici nitelik taşımaktadır. Peki, Mental sağlık nedir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Mental SağlıkSpiritüel sağlık, hasta tedavi uygulamaları kapsamında ele alınan yöntemlerdendir. Spiritüel sağlık kapsamında bireyin duygusal ihtiyaçları başta olmak üzere, fiziksel ve ruhsal olarak yaşadığı sıkıntılarla baş etmesinde inançların, (her zaman tanrı ile ilişkilendirilmeyen) bireysel öğrenme ve kendini gerçekleştirme yaklaşımları ile birlikte tedavi sürecine dahil edilmesi yer almaktadır. İşte, spiritüel sağlık hakkında detaylı bilgiler
#Spiritüel SağlıkCanlılar yaşamlarının devamlılığını sürdürebilmek için birçok etken ile mücadele etmek zorundadır. Bu etkenler arasında beslenme, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçların giderilmesi ilk önceliktir. Özellikle de sağlık… Peki sağlık nedir, nasıl tanımlanır? Kısaca sağlığın tanımı ve önemi.
#Sağlık Nedir?Bir insan hayatına dair nasıl risk alır, nasıl zor süreçlerden geçer bu röportajda başka boyutla öğrendim… Hem de sırf anne olabilmek için…Bir yandan haberlerde doğurduğu bebeğini çöp konteyrına bırakan anneler, bir yandan daha kokusunu içine çekmeden hayatını riske atan anneler… Hayat ne tuhaf diyor insan… Melis Ayan müthiş fedakârlıklar yapmış…
#ADANAİş sağlığı ve güvenliği alanı çok önemli bir alan…Ancak bir o kadar da ihmal edilmiş ve gerekenlerin yapılmadığı bir alan olarak görünüyor. Bu alan neyi çerçeveliyor? Kimler bu alanla ilgidir. Mevzuat yeterli mi? Yasal sorunlar var mı, varsa doğru giderilebiliyor mu? Bu alanın uzmanlarını kimler yetiştirmeli? Sertifika programları uzmanlık için yeterli mi? Belediyeler işin neresinde ne kadar varlar? Aklımızda onlarca soru var. Bu sene Üsküdar Üniversitesi ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ için öğrenciler alıyor. Bu konuyu Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi ve ESGÜMER (İş Sağılığı, İş Güvenliği ve Çevre Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Hilmi Sabuncu ile konuştuk.
AVES’in (Avrupa Estetik Cerrahi Merkezi) sahibi Op.Dr. Ahmet Torkut, estetik cerrahide Türkiye’nin geldiği noktayı Kelebek’e anlattı. Hekim ile hasta arasındaki etik olmayan noktaları da gözler önüne seren Torkut, hemen hemen her köşebaşında uygulanmaya başlanan botoks için "Botoksun bugünkü kullanımı çok tehlikeli" dedi.
Klinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#127 sene önce hayatımıza girdi. Onun şarkılarıyla âşık olduk, aşk acısı çektik. Hayatını gözümüzün önünde yaşadı, onunla üzüldük, sevindik. Şimdi geçmişe baktığında “Bu yaşanmışlıklar beni ben yaptı, bir sürü yangının içinden çıkıp canım acısa da Zümrüdüanka kuşu gibi küllerimden doğmayı öğrendim” diyor. Deniz Seki’yle yeni şarkısı ‘Benim Hikayem’ için buluşuyoruz. Bugününü, aşkı ve şarkısından yola çıkarak hikâyesini konuşuyoruz: “Bu hikâyede yanan ben oldum. Tabii önce ben yandım, sonra da istemeden ailemi ve yakınlarımı yaktım herhalde.”
#Deniz SekiSon günlerde grip vakalarında kaydedilen artış, sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gribin de içinde yer aldığı ‘dörtlü virüs’ durumu endişeleri daha da artırıyor. Acil servis başvurularındaki artış ise tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu yıl grip daha mı güçlü? Aşı yüzde 100 koruma sağlıyor mu? Dörtlü virüs hangi sorunlara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkHazır yemek sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Yakın Mutfak Genel Müdürü Erdeniz Sevinç, “Türkiye’deki istihdamın, üretimin artmasıyla bizim işimizin yoğunlaşması aynı paralelde gidiyor. Dolayısıyla yeni açılacak olan alanlar ve yatırımlar bizim işlerimizin artışı için hep bir potansiyeldir. Türkiye’deki büyümenin etkisiyle 2025’ten umutluyuz” dedi.
#Yakın Mutfak Genel Müdürü Erdeniz SevinçDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Al Jazeera televizyonuna değerlendirmelerde bulundu. Fidan, "Suriye halkının acil ihtiyaçlarının olduğu bir dönemdeyiz, bunlar ötelenemez. Mültecilerin Suriye'ye geri dönebilmelerini sağlamak durumundayız. Şu an orada kurumsal sorunlar da var, bürokrasi ve kamu hizmetleri maalesef çökmüş durumda. Dolayısıyla bunlara tekrar işlerlik kazandırmak gerekiyor." dedi. Bakan Fidan, ABD'nin, Türkiye’den, PKK/YPG'ye karşı büyük bir saldırı başlatmaması talebinde bulunduğu iddialarına yönelik, "DEAŞ ilgili operasyonların aksamaması konusunda hep bir vurgu var. Ancak bizden, kendimize yönelik terör tehdidini ele almamamızı isteyemezler. Zaten böyle bir şeyi dinlemeyiz. Bunu yapamazlar..." yanıtını verdi. Fidan, başka bir yol bulunması gerektiğini, Türkiye'nin operasyonlara devam edeceğini vurguladı.
#Hakan FidanSürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkTürk popunun güçlü seslerinden Ziynet Sali kariyerinin 25’inci yılını yeni şarkısı ‘Müptelanım Bilgine’yle kutluyor. Sali sözlerinden müziğine hatta klibine kadar buram buram nostalji kokan yeni şarkısı için “Ses rengimi, duygumu, şarkıcılığımı gösteren tam bir Ziynet Sali şarkısı oldu” diyor.
#Ziynet SaliCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Suriye'de kelimenin tam anlamıyla bir halk devrimi gerçekleşti. 61 yıllık zulmün, baskının, katliamın ve karanlığın ardından Baas rejimi artık tamamen tarihe karıştı. Ülkesinde 1 milyon masumun ölümüne sebep olan Esad kuyruğunu kıstırıp bir gecede Şam'dan kaçmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "CHP yönetiminin Baas diktatörlüğüne bu kadar sempati beslemesinin sebebi nedir? Açıkçası milletimiz gibi biz de merak ediyoruz. Ne oldu Baas düşünce, CHP'nin hayalleri de mi suya düştü? Baas kaybedince otomatik olarak CHP de mi kaybetmiş oldu? Rahatsızlıkları nedir? Bunu açıklığa ve açığa kavuşturmalılar" diye konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#Tüberküloz