Milli İstihbarat Akademisi (MİA), haziran ayında kapılarını yüksek lisans öğrencilerine açıyor. Akademi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, “Burada ajan yetiştirmeyeceğiz, akademik eğitim vereceğiz” dedi.
#Milli İstihbarat Akademisiİsrail'in İran'a gerçekleştirdiği saldırı sonrası en merak edilen konulardan birisi de İsrail ve İran ordularının ne kadar güçlü olduğu oldu. İran ve İsrail'in askeri güçleri ve savunma kapasiteleri ne durumda? Ülkelerin nükleer silahları var mı? İşte kısa bir değerlendirme...
#İranNükleer silah kontrolünün güçlendirilmesine ilişkin tartışmalar onlarca yıldır devam ediyor ancak son zamanlarda önde gelen büyük güçlerin birbirlerine doğrudan tehditler savurması endişelerin artmasına neden oldu. Bazı uzmanların kaçınılmaz olarak gördükleri nükleer çatışmanın ilk hangi ülke tarafından tetikleneceğini konuşuyor. Ülkelerin böyle bir atağa geçmesinin insanlık açısından büyük bir felaketle sonuçlanabileceği söyleniyor.
#Rusyaİnsanlık tarihinin belki de en önemli giysilerinden elde sadece dört adet kaldı. Bu nedenle NASA harıl harıl yeni uzay giysisi geliştirmeye çalışıyor. Bu girişimlerin faturası da oldukça büyük. Peki böyle bir zamanda bu kadar büyük bir masrafa gerçekten ihtiyaç var mı? Tüm detaylar haberimizde...
#NASACumhurbaşkanı Erdoğan, uzay çalışmalarını başlatacaklarını ve Türkiye'nin kendi milli ve özgün hibrit roketiyle Ay'a iniş gerçekleştireceğini söyledi. Peki aya gitmek insanlık için ne anlama geliyor? Türkiye gerekli altyapıya sahip mi? İşte Türkiye'nin uzay macerasında merak edilenler...
#Aya Giden ÜlkelerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatro oyunu ile ilgili "Enteresan olan bir şey var; bir bakıyorsunuz ki ana muhalefetin başı ve heyeti, o parti ile birlikte bir teröristin yazmış olduğu kitabın sahnelendiği tiyatroda tiyatro izliyorlar. İnanıyorum ki benim aziz milletim vakti geldiğinde bunlara da gereken dersi verecektir." ifadelerini kullandı. "Libya'daki meşru hükümetin ayakta kalması için bu ülkeye askerimizi gönderiyoruz." diyen Erdoğan, "Türkiye'nin güvenliğinin sınırları dışında başladığının bilinciyle siyasi, ticari, insanı, diplomatik ve askeri tüm imkanlarımızı güneyimizdeki coğrafyanın istikrarı için seferber etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
#Erdoğan2018 küresel ticaret raporu Türkiye’nin savunma sanayindeki atağının sürdüğünü ortaya koydu. Dünya genelinde silah ticareti yüzde 4.6 arttı. Türkiye’den ise ilk 100 şirket arasında Aselsan ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yer aldı. İki şirketin satışları yüzde 22 arttı, 2.8 milyar dolara çıktı.
#GazetehaberleriIgor Aşurbeyli, Azerbaycan kökenli Rus iş ve bilim insanı. Amacı, 25 sene içinde dünya dışında ‘Asgardia’ adlı yeni bir ülke kurmak. Bütün birikimini, vaktini, enerjisini ve parasını bu uğurda harcıyor. Şöyle anlatayım, eğer hâlâ Soğuk Savaş döneminde yaşasaydık, Mars’a insan yollamaya çalışan ABD’li Elon Musk’ın Doğu Bloku versiyonu olacaktı. Dünyanın dört bir yanında 200’ün üzerinde uzman bu proje için çalışıyor. İlk uydularını geçen yıl fırlattılar bile. Müstakbel ülkenin şu anda 240 bin vatandaşı var, yakında Asgardia pasaportu dağıtmaya başlayacaklar... Asgardia, belki de hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir hayal. Gazeteci diliyle söylersek, Asbardia... Ama hayalini bile kurması güzel değil mi: İnsanların eşit olduğu, bombaların patlamadığı, sellerin, depremlerin olmadığı, çocukların kaçırılıp tecavüz edilmediği bambaşka ve yeni bir ülke... Belki de bu yüzden Türkiye en çok başvuru yapılan ikinci ülke. Bizle birlikte ilk dörtte ABD, Çin ve Hindistan var. Nüfusla orantılarsak Türkler dünyadan tası tarağı toplamaya en hevesli millet. Buyurun size pazar keyfi: Ta Orta Asya’dan kopup buralara kadar geldiğimizi anlatıyor kitaplar. Bir kısrak başı gibi azıcık da Samanyolu’na uzansak ne olur ki?
#Igor AşurbeyliSon dönemin en beklenmedik haberi hafta başında geldi: ‘Türkler yeni bir gezegen keşfetti’. Meğer bir grup biliminsanı bu keşif uğruna 10 yıldır, her ay en az üç gece 2500 metre rakımdaki Antalya-Bakırlıtepe Gözlemevi’ne tırmanıyor, belirledikleri 50 yıldızı gözlemleyip kayıt tutuyormuş. Adı henüz konmamış gezegenimizin niteliklerini, keşif öyküsünü ve Türkiye’nin uzay çalışmalarındaki yerini projenin yürütücülerinden Dr. Mesut Yılmaz anlattı...
#GezegenOcak ayında bahar ayını yaşayan Marmara ve kışı ılı ılıman geçiren Türkiye, asıl soğukla şubatta tanışacak. Uzmanlara göre, en soğuk günler şubatta yaşanacak. Uzmanların diğer bir görüşü ise, Türkiye artık “ılıman kış” mevsimine ve arkasından kurak geçecek yazlara hazırlıklı olmalı!..