Bebek bekleyen çiftlerin en çok merak ettiği konulardan biri bebeğin cinsiyetinin ne olacağıdır. Bebeklerin cinsiyeti ilk olarak döllenmenin başladığı zaman bellidir ancak bunun tespiti hamilelik gerçekleşir gerçekleşmez mümkün değildir. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için ortalama 12-16. haftaya kadar beklemek gerekir. Ancak sabırsız anne babalar bu süre zarfında annenin karnının şeklinden tercih ettiği ve aşerdiği yemeklere kadar birçok kıstası baz alarak tahmin yürütürler.
#Rus TakvimiBebek bekleyen çiftlerin en çok merak ettiği konulardan biri bebeğin cinsiyetinin ne olacağıdır. Bebeklerin cinsiyeti ilk olarak döllenmenin başladığı zaman bellidir ancak bunun tespiti hamilelik gerçekleşir gerçekleşmez mümkün değildir. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için ortalama 12-16. haftaya kadar beklemek gerekir. Ancak sabırsız anne babalar bu süre zarfında annenin karnının şeklinden tercih ettiği ve aşerdiği yemeklere kadar birçok kıstası baz alarak tahmin yürütürler.
#Rus Takvimine Göre Cinsiyetİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Futbol dünyasının bütün önemli spor olaylarında olduğu gibi EURO 2024 finallerinde de Şampiyon Oran, canlı sohbetler, detaylı istatistikler, uzman yazar yorumları ve son dakika haberleri yine Misli üyelerini bekliyor. İşte E Grubu hakkında detaylı analiz...
#MisliTatile taşıdığınız kitapların kumlarını silkeleyip yazla vedalaştınız mı? O zaman eylülle gelen yepyeni kitap sezonuna hazırsınız demektir. Sizin için yayınevlerinin editör masalarına sokulduk ve sonbaharda bizimle buluşacak kitaplara göz attık. Karşımıza Ahmet Ümit, Orhan Pamuk, Necati Tosuner, Defne Suman, Yiğit Bener, Ayfer Tunç, Murat Gülsoy, Gülseren Budayıcıoğlu, Arnie Ernaux, Tess Gerritsen, Stephen King’in de aralarında olduğu yerli ve yabancı edebiyat eserleri ve çok sayıda heyecan verici deneme ve anı kitabı çıktı...
#Yeni Sezon Kitapları 2022Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, "Ukrayna'nın Rusya ile barış anlaşmasına varmak için topraklarının bir kısmından vazgeçmeli" imasında bulunan eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'in sözlerine tepki göstererek "Kissinger'ın takvimi 2022 değil, 1938 gibi görünüyor." dedi.
#Henry KissingerRusya, 1613 yılında, I. Mihail tarafından kuruldu. 1991 yılında gerçekleşen Bolşevik devrimi ile yıkılan Çarlık Rusya'sı, yerini Sovyetler Birliğine bıraktı. Sovyetler Birliği ise 26 Nisan 1991 tarihinde dağıldı. Resmi adı Rusya Federasyonu, 17.130.000 kilometrekarelik yüzölçümüne sahiptir ve dünyanın en büyük ülkesidir. Rusya hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#RusyaKoronavirüs aşılama sürecini hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Sputnik V aşılarının 6 ay içinde 50 milyon doz aşı teslim edilmesi ve ilk sevkiyatın bu ay gerçekleşmesi beklenmektedir. BioNTech aşısı ise haziran ayı sonuna kadar 30 milyon doz olarak ülkemize teslim edilmiş olacak. Toplam 90 milyon doza ulaşacak. Benzer şekilde Sinovac aşısı da tedarikte yaşanan olumlu gelişmelerle yakında planlandığı şekilde sevk edilmeye devam edecek'' dedi. Bakan Koca, yaz döneminde 18 yaş ve üstü tüm vatandaşları aşılama konusunda da kararlı olduklarını söyledi.
#EdirneTürkiye nefesini tuttu, yarınki kabine toplantısının ardından yapılacak açıklamalar bekleniyor. Toplantının gündemi ise çok yoğun. Başlıca gündemlerin arasında, Joe Biden'ın 'soykırım' ifadesi, Ramazan Bayramı'nda 5 günlük kısıtlama olasılığı gibi başlıklar var...
#HaberKabine Toplantısı ne zaman sorusu, normalleşme adımlarını takip eden vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Sokağa çıkma yasakları, kafelerin açılacağı tarih gibi kararların yer aldığı kısıtlamalara ilişkin kararlar Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde istişare ediliyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin de görüş bildirdiği toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları duyuruyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? İşte, Kabine Toplantısı tarihi ile ilgili bilgiler.
#KabineGeçen Çarşamba günü yayımlanan “ABD yaptırımları yaklaşan mükemmel fırtına mı” başlıklı yazımızda, ABD Başkanı Donald Trump’ın Savunma Bakanlığı (Pentagon) 2021 bütçe yasasına konan bir hüküm uyarınca Türkiye’ye 30 gün içinde yaptırım uygulamasını “zayıf bir ihtimal” olarak gördüğümüzü belirtmiştik.
#YAZARS-400 hava savunma sistemlerinin yapımcısı Rusya’nın devlet şirketi ROSTEC’in tepe yöneticisi Sergey Chemezov’un önceki günkü açıklamasından öğreniyoruz ki, bu sistemlerin Türkiye’ye transferine ilişkin sözleşmenin uygulaması tamamlanmış bulunmaktadır.
#YAZARMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, kimseye de hakkımızı çiğnetmeyiz. Şehit oluruz, gazi oluruz; ancak hiçbir oldubittiye de izin vermeyiz." açıklamasında bulundu. Akar ayrıca, "15 Temmuz 2016'dan itibaren FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK’dan toplam 20 bin 571 personel ihraç edilmiştir. 15 Temmuz’dan sonra personel destekleme oranlarında meydana gelen azalma nedeniyle personel temin faaliyetlerine başlanmış, 23 Ekim 2020 itibariyle 95 bin 911 personel temin edilmiştir" dedi.
#Milli Savunma Bakanı Hulusi AkarSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Hayatı yeniden planlıyoruz. Yeniden planlanan hayattan virüse karşı korunma tedbirlerini ilk plana alıyoruz." dedi. "Bayramdan sonrası günler daha özgür olacak." diyen Koca, "Bayram günleri için veremediğim haberleri sonrası için verebilirim. Tedbirlere uyarsak bayram sonrası farklı olabilir." ifadelerini kullandı. "Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak." diyen Bakan Koca, "Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz." dedi.
#Sağlık Bakanı Fahrettin Koca