Robot süpürgeler yıldızlı günlerini yaşıyor. Özellikle pandemiyle birlikte yakalanan ivme pazarın 3 milyon adetleri aşmasına neden oldu. 50’den fazla marka pazarda rekabet ediyor. Teknoloji yarışı yaşanan robot süpürgelerde ise asıl konuşulan birer ev ajanı olup olmadıkları... 2022’de Amerika’da yaşanan bir olay ‘Robot süpürge evlerdeki kişisel görüntüleri dışarı veriyor mu’ sorusunu gündeme getirdi. Biz de işin perde arkasını uzmanına sorduk...
#Robot SüpürgeGeçtiğimiz haftalarda İstiklal Caddesi'nde ev temizliğine en uzun arayı vermiş kişiyi aradığımız bir sokak röportajı gerçekleştirmiştik. Yoğun iş temposu sebebiyle 20 gündür evini temizleyemediğini aktaran Görkem'in evine iRobot Roomba'yı yolladık ve Roomba ile geçen bir haftanın ardından deneyimlerini dinlemek için onu ziyaret ettik.
#İrobotGeçtiğimiz haftalarda İstiklal Caddesi'nde ev temizliğine en uzun arayı vermiş kişiyi aradığımız bir sokak röportajı gerçekleştirmiştik. Yoğun iş temposu sebebiyle 20 gündür evini temizleyemediğini aktaran Görkem'in evine iRobot Roomba'yı yolladık ve Roomba ile geçen bir haftanın ardından deneyimlerini dinlemek için onu ziyaret ettik. (Sponsorlu İçerik)
#HtvprogramlarMikrofon Sende ekibi olarak bu hafta İstiklal Caddesindeki en pasaklı kişiyi aradık. Günlerce evini temizlemeyenlerin arasından en pasaklı olana 1 haftalık iRobot Roomba deneyimi hediye ederek evini temizledik. Birbirinden komik cevaplarıyla sokak röportajımızı izleyin. (Sponsorlu İçerik)
#HtvprogramlarFal uygulaması ‘Binnazabla’ ile 500 kişinin çalıştığı dev bir şirket kurmayı başaran Sertaç Taşdelen, yeni uygulaması Faladdin’i yayınladı. Kahve falı uygulaması olan Faladdin’in en büyük farkı ise yorumcu öngörülerine dayalı yapay zekâ ve görüntü işleme gibi yeni teknolojiler kullanılması.
#StartupAKILLI telefonlarla başlayan fotoğraf çekme alışkanlığı kullanıcıların içindeki profesyonel fotoğrafçılığı ortaya çıkarıyor. Instagram başta olmak üzere fotoğraf uygulamalarının kullanımının hızla artması, DSLR olarak bilinen profesyonel makinelerin Türkiye’deki satışını 2013’te iki kat arttırdı.
Dünden bugüne yapılan yeni icatlar, teknolojide sınırları zorlayan gelişmeler artık bir tasarım olmaktan çıkarak ve hayatımıza girmeye de başladı. Sürekli filmlere konu olan, haber bültenlerinden takip ettiğimiz konsept teknolojiler yavaş yavaş herkesin ulaşabileceği bir noktaya doğru gidiyor.
Time Dergisi 2002 yılının en başarılı icatlarını seçti. En iyi icatlar arasında Türk mucit İsmail Haritaoğlu'nun InfoScope adlı buluşu da bulunuyor. InfoScope kamerasıyla yakaladığı görüntülerdeki yazıları beş dile çevirebiliyor. Yabancı dil sorununu çözen InfoScope'un birkaç yıl içinde piyasada olması bekleniyor.