Kafeler ve restoranlar, yeni normalleşme ile beraber 1 Haziran tarihinden itibaren belirlenen kapasite oranlarına göre hizmet vermeye başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre yeme-içme yerleri hafta içi günlerde 07.00-21.00 saatlerinde arasında müşteri kabul edecek. Haziran ayında uygulanacak olan kurallara göre 21.00-24.00 saatlerinde ise, kafe, restoran ve lokantalar sadece paket servis yapabilecek. Yaklaşan hafta sonu öncesi kafelerin çalışma saatlerine gözler çevrildi. Peki, hafta sonu kafeler açık mı? İşte, 5 Haziran Cumartesi lokanta, kafe, restoran çalışma saatleri ve konunun detayları.
#Hafta Sonu Kafeler Açık MıRestoran lokanta ve kafeler kaçta kapanacak sorusu 1 Haziran sonrası milyonların gündemine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı kararların ardından İçişleri Bakanlığı, valiliklere 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Genelgede restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerlerinin Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallarla hizmet vereceği bildirildi. Peki, Restoran, lokanta ve kafeler saat kaçta açılacak, kaçta kapanacak? İşte, kafe ve restoran çalışma saatlerinin detayları.
#Kafeler Kaçta Kapanacak?Hafta sonu kafe ve restoranların açık olup olmadığı normalleşme takvimi ile beraber belli oldu. Kafe ve restoranlar çok yüksek riskli iller haricinde 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında hizmetlerine gel al ve paket servis şeklinde devam eden kafeler ve restoranlar düşük, orta ve yüksek risk gruplarında yer alan illerde belirlenen kapasite oranlarına göre açıldı. Sokağa çıkma yasağının hiçbir ilde uygulanmayacağı cumartesi günü de kafe ve restoranlar çalışacak. Ancak pazar günü yasak olan illerde kafeler kapalı olacak. İşte, hafta sonu kafelerin çalışma saatleri
#KafelerKafelerin ve restoranların çalışma saatleri, geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedbirlerinin açıklanmasının ardından araştırılan konular arasında yerini aldı. İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni Kovid-19 tedbirleri uygulanması için valiliklere genelge gönderdi. Bu genelge içerisinde kafe ve restoranlarla ile ilgili de açıklama yapıldı. Peki hafta içi ve hafta sonu kafeler ve restoranlar açık mı?
#KafelerKoronavirüs tedbirleri kapsamında yeni yasaklar ile ilgili açıklamalar yapıldı. İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgeye göre, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde uygulanmaya başlandı. Peki, hafta içi kafeler ve restoranlar açık mı, kapalı mı?
#KafelerRestoranlar açık mı sorusu pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Restoranlar ve lokantalar için çalışma saatleri, Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla belirli koşullara tabi olacak. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge kapsamında gün içerisinde belirli saatlerde paket servis yapabilecek olan restoranlar, yine belirli saatler içerisinde gel al imkanını müşterilerine sunabilecek. Peki, bugün restoranlar, lokantalar açık mı? İşte, restoran ve lokanta çalışma saatleri hakkında detaylı bilgiler
#Restoranlar Kapalı MıNorveç mimarlık firması olan Snohetta, Avrupa’ya bir eser kazandırmak için kolları sıvadı. Dışarıdan bakınca doğal bir kayaya benzeyen, içeri girince ise denizin altını izleyebileceğiniz ‘Under’ adında bir restoran tasarladılar. Norveç’te yapımına başlayan Under Restoranı’nın 2019 yılının başlarında açılması bekleniyor.
#Under Restoranı NeredeIKEA şubeleri açılış ve kapanış saati, mağazayı ziyaret edecek vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Mobilya perakende zinciri IKEA günün belli saatlerinde müşterilerine hizmet sunuyor. Peki, IKEA saat kaçta açılıyor/kapanıyor? IKEA saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? IKEA hafta sonu açık mı? İşte İzmir, Bursa, Ankara'da da şubeleri bulunan IKEA 2024 çalışma saatleri...
#Çalışma Saatleri30 yıldır Türkiye pazarında hizmet veren Sodexo Grubu, yola Pluxee markasıyla devam edecek. Dönüşümün detaylarını anlatan Pluxee Türkiye CEO’su Eda Uluca Özcan, “1.5 milyon çalışana dokunan bir markayız. Çalışanların değişen ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebilmek için kimliğimizi, sunduğumuz ürün ve fırsatları değiştirdiğimiz yepyeni bir marka yarattık. Pluxee ile dijital deneyimi kusursuzlaştırmaya devam edeceğiz. Hedefimiz teknoloji yatırımlarımızı 5 yıl içinde 6 kat artırmak” dedi.
#Sponsorlu İçerik30 yıldır Türkiye pazarında hizmet veren Sodexo Grubu, yola Pluxee markasıyla devam edecek. Dönüşümün detaylarını anlatan Pluxee Türkiye CEO’su Eda Uluca Özcan, “1.5 milyon çalışana dokunan bir markayız. Çalışanların değişen ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebilmek için kimliğimizi, sunduğumuz ürün ve fırsatları değiştirdiğimiz yepyeni bir marka yarattık. Pluxee ile dijital deneyimi kusursuzlaştırmaya devam edeceğiz. Hedefimiz teknoloji yatırımlarımızı 5 yıl içinde 6 kat artırmak” dedi.
#SodexoTurizmci Hasan Tonbul’un 30 yıl boyunca Anadolu’nun değişik bölgelerinden toplayarak koruduğu birikimini barındıran, özel bir koleksiyona ev sahipliği yapan Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi adeta bir zaman tüneli...
#12023 - 2024 eğitim - öğretim yılının 11 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılmasıyla ilgili hazırlıklar ve önlemleri açıkladı. Öte yandan pazartesi 06.00 - 14.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacağı bildirildi.
#İstanbul2023 - 2024 eğitim - öğretim yılının 11 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılmasıyla ilgili hazırlıklar ve önlemleri açıkladı. Öte yandan pazartesi 06.00 - 14.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacağı bildirildi.
#İstanbulGastronomi ve mutfak sanatları, talebi her geçen gün artan bölümlerden... İşletme kurma hayallerinin yanı sıra televizyon programlarının ve sosyal medyanın da bunda etkisi büyük. Üniversite tercih döneminin devam ettiği bugünlerde gastronomi okumayı düşünen gençler nelere dikkat etmeli? Önde gelen okullarımızın bölüm başkanlarıyla konuştuk.
#GastronomiAvusturya’nın başkenti Viyana, Avrupa şehirleri arasında kesinlikle vazgeçilmezlerim arasında ilk sıralarda yer alıyor. The Economist’in araştırma ve analiz bölümü Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından 173 şehrin verilerine bakılarak yıllık hazırlanan yaşanabilirlik endeksinde 2023’te de birinci seçilerek üst üste ikinci kez ‘Dünyanın En Yaşanabilir Şehri’ olma unvanını korudu. Viyana, aynı zamanda kişi başına düşen yeşil alan bakımından da dünya birinciliğini koruyor. Ben de bu aralar güzel havaları fırsat bilip bu güzel şehri tekrar ziyaret ettim ve güzelliklerini sizlerle paylaşmak istedim.
#AVRUPADAN HABERÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ülkemizde mesai saatlerinin kısaltılması ile ilgili yaptığı açıklama sonrası çalışma süresinin günde kaç saat olacağı merak konusu oldu. Biz de hem konunun uzmanı ile bu çalışma yürürlüğe girerse ortaya çıkabilecek olası senaryoları konuştuk hem de çalışanlara ve işverenlere bu konudaki görüşlerini sorduk.
#Çalışma HayatıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ülkemizde mesai saatlerinin kısaltılması ile ilgili yaptığı açıklama sonrası çalışma süresinin günde kaç saat olacağı merak konusu oldu. Biz de hem konunun uzmanı ile bu çalışma yürürlüğe girerse ortaya çıkabilecek olası senaryoları konuştuk hem de çalışanlara ve işverenlere bu konudaki görüşlerini sorduk.
#Çalışma Hayatıİzmir’in sayfiyesi, yazın gözdesi… Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için bölgenin en güzel plajlarını jürimize sorduk. Listemizde akşamüstü partileriyle popüler olanlardan su sporlarını deneyimleyip adrenalin dolu bir gün geçirilenlere, sakin bir deniz keyfi sunandan lezzetleriyle öne çıkanlara birçok seçenek var.
#HürriyetTürk gastronomisinin geleceği için kafa yorarken eğitimin öneminden bahsediyoruz. Kaliteli sektör okulları ve üniversitelerin gastronomi bölümlerinin artmasıyla birlikte yeni şefler dünyadaki meslektaşlarıyla aralarındaki farkı kapatıyor, şef restoranlarının ve yemeklerin kalitesi artıyor. Öte yandan kalifiye servis elemanı sıkıntısı devam ediyor. Peki, ne oldu da servisiyle öne çıkan Türk restoranlarındaki sorun bu kadar büyüdü? Komisinden müdürüne, pek çok arkadaşımla konuyu masaya yatırdım.
#PandemiGeçen hafta Türk mutfağını yazmak üzere ülkemize gelen İtalyan gazeteci arkadaşlarımı İstanbul’dan sonra İzmir’e götürdüm. Malum, Çeşme Yarımadası’nın en yeşil, en bereketli dönemindeyiz. Mutfağımızın o çok övdüğümüz otlarını, zeytinyağlılarını, sebzelerini göstermek için en doğru yerdeyiz...
#GastronomiSon günlerde herkes bunu konuşuyor. Üç kişi bir araya geldiğinde muhabbet dönüyor dolaşıyor ‘Sizin elektrik faturanız ne kadar geldi?’ sorusuna geliyor. Restoran işletmelerinde kışla birlikte, elektrik faturaları bir yandan artarken, elektrik kesintileri de gündemden düşmüyor.
#FaturaDünya genelinde Covid-19 vaka sayısı, Omicron varyantıyla endişe verici boyuta ulaştı. Artan vaka sayısıyla birlikte birçok ülkede yeni uygulamalar devreye sokuldu. Varyant ABD’de de vakaların yüzde 70’ini oluştururken, günlük 1 milyon vaka ile rekor kırıldı. Hollanda tam kapanma kararı aldı. Portekiz’de futbol takımları krize girerken Güney Afrika ve Japonya'da durum dünyadan biraz farklı. İşte ülkelerin Omicron'a karşı aldığı tedbirler ve son gelişmeler...
#KoronavirüsYemeksepeti İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Baki, “Yemeksepeti Mahalle ile beraber kullanıcılarımıza mahallelerindeki esnaflardan ve yerel market zincirlerden bildikleri, beğendikleri ve istedikleri ürünleri dakikalar içerisinde ulaştırıyoruz. Bu anlamlı hikâyenin iki temel konusu bulunuyor; kullanıcılarımıza hizmet ve mahalle esnafına destek” diye konuştu.
#YemeksepetiGeçen hafta sonu Viyana’ya dört günlük kısa fakat keyifli bir seyahat yaptık. Birçok kez gittiğimiz ve çok sevdiğimiz kentte bu sefer kültür kurumlarından gastronomiye tarihi mekanları tercih ettik. İçimize sindire sindire sokakları dolaştık, nehir ve kanallar boyunca yürüdük.
#Müge Akgün