Her şey, o henüz 12 yaşlarındayken, bir soruyla başladı; “Her şeye lazım; bu nedir? Evet, oksijene de lazım. Hayır, enerji değil, enerjiye de lazım…*” Çelimsiz yapısı nedeniyle yöneldiği mantık oyunları en büyük keyiflerinden biriydi… Bu tutkusunu yaklaşık 43 yıl 30 gün önce Bilim Teknik Dergisi’nde daha geniş kitlelerle paylaşmaya başladı. Geçen ay ‘Dünyanın en uzun süre zekâ soruları hazırlayan köşe yazarı’ olarak ‘Guinness Dünya Rekortmeni’ unvanını elde etti! Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı ile buluştuk. Hem renkli hayat hikayesini dinledik hem zekâmızı geliştirecek öneriler aldık. Halıcı diyor ki, “Çözümü zor görülen ama cevabı verildiğinde gülümseten soruları sevdim; mutlu sonlu sorular!”* NOT: Sorunun cevabı yazıda…
#Emrehan HalıcıYeşilçam’ın ‘dört yapraklı yoncası’ndan daha sert, tuttuğunu koparan ve her daim hakkının peşine düşen bir isimdi Fatma Girik. Türk sinemasına bıraktığı onlarca eserin yanında, eşi Memduh Ün’e olan aşkı, mücadeleleri ve politik kimliğiyle toplumsal hafızamızda derin izler bıraktı.
#Fatma GirikEserlerini Fransızca ve Türkçe olarak iki dilde kaleme alan, Le Nouvel Observateur’un 30.yıl özel sayısına Türkiye’den Yaşar Kemal ve Orhan Pamuk ile birlikte yazı istediği Yazar Osman Necmi Gürmen’in hayatı, bir biyografiden de öte yaşanmış hikâyelerle Türkiye’nin son yüzyılının dökümü gibi.
Uluslararası doğa koruma kuruluşu WWF-Türkiye ve Siemens Ev Aletleri’nin 2008 yılının son aylarında Eğirdir Gölü havzasında başlattıkları ‘Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat’ projesi olumlu sonuç verdi. Proje kapsamında, eğitimler, bilgilendirici geziler, turizme yönelik çevre düzenlemeleri, araştırma faaliyetleri gibi birçok çalışma yürütülürken yöre halkı da destek oluyor