Jel tırnak ve kalıcı ojeyi kurutmak için kullanılan ultraviyole cihazlar sanıldığı kadar masum değilmiş. Yapılan araştırmaya göre ultraviyole cihazların sık kullanımı, cilt kanserine yakalanma riskini arttırıyor. Uzmanlar, e-ticaret sitelerinde hiçbir uyarı olmadan satılan bu cihazlardan yayılan tehlikeyi Hürriyet’e değerlendirdi.
#Oje KurutucuKonu cildiniz olduğunda; ne yersen osun demende doğruluk payı olabilir. Çok uyumanın, stresi yönetmenin ve güneş kremi kullanmanın yanı sıra besleyici gıdalar yemek, sağlıklı cildi korumanın anahtarıdır. Peki, sağlıklı bir cilt için hangi ürünler tüketilir ayrıntıları ile derledik.
#CiltGlutatyon faydalı ve son derece güçlü bir antioksidandır. Vücuttaki glutatyon seviyeleri, yetersiz beslenme, çevresel toksinler ve stres gibi bir dizi faktör tarafından azaltılabilir. Seviyeleri de yaşla birlikte düşer. İşte bazı bitkilerde, hayvanlarda, mantar türlerinde ve bakterilerde bulunan glutatyonun vücuda olan faydaları için tüm detaylar
#GlutatyonMagnezyum önemli bir besindir. Vücut içinde birden fazla işlevi vardır. Bunun yanında son günlerde popüler olan magnezyum yağı cilde ve saça faydaları ile dikkat çekiyor. Peki, magnezyum yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? İşte, magnezyum yağı saça, cilde ve sağlığa faydaları...
#Magnezyum YağıGlutatyon, vücudun tarafından kendiliğinden üretilen bir antioksidandır. Vücuttaki glutatyon seviyeleri, yetersiz beslenme, çevresel toksinler ve stres gibi bir dizi faktör tarafından azaltılabilir. Seviyeleri de yaşla birlikte düşer. Peki, glutatyon eksikliği belirtileri nelerdir, hangi besinlerde bulunur? İşte glutatyonun faydaları...
#GlutatyonVücutta meydana gelen metabolik olaylar sonucu oluşan bazı atıklar ve yan ürünler; biyokimyasal düzeyde hücre ve doku bütünlüğünü sağlayan yapısal ürünleri, enzimleri ve gen ürünlerini yok edebilir. Bu duruma neden olan zararlı maddelere oksidatif hasar (oksidatif stres), reaktif oksijen serbest radikalleri veya oksidanlar denir.
#Evde Cilt BakımıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Denizi'nde görülen müsilaj (deniz salyası) meselesinin çözümü için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından oluşturulan akademik heyetin katılımıyla düzenlenen toplantıya başkanlık etti.
#YÖKÖzellikle Marmara Denizi'nde etkili olan deniz salyası endişelendiren görüntüler oluşturmayı sürdürüyor. Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Marmara Denizindeki müsilajın temizlenmesiyle ilgili laboratuvarda yürüttükleri çalışmalarda umut verici sonuçlar aldıklarını belirterek, soğuk atmosferik plazmayla üretilen reaktif oksijenin deniz suyuna enjekte edilmesinin sorunu çözebileceğini gördüklerini, bu teknolojinin nasıl uygulanacağı konusunda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
#HaberTEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan deniz salyasını (müsilaj), laboratuvar ortamında reaktif oksijen türleriyle difüze ederek, müsilajın içindeki organik maddeleri parçalayıp, etkisiz hale getirdiklerini söyledi.
#MüsilajYapılan araştırmalar sperm DNA’sında meydana gelen hasarların üreme kabiliyetini olumsuz etkilediğini gösteriyor. Kısır erkeklerin sperm DNA’ları, doğurgan erkeklerin DNA’sına göre daha fazla hasar içeriyor. Sperm DNA hasarı IVF ve ICSI gibi yardımcı üreme teknikleri esnasında başarısızlığa neden oluyor.
#SpermYetersiz ve sağlıksız bir uykunun önemli sağlık problemlerini beraberinde getirebileceğini ifade eden uzmanlar, uykunun hem bedeni hem de ruhu dinlendiren bir süreç olduğuna dikkat çekerek yetersiz veya sağlıksız uykunun huzursuzluk, öfke, sabırsızlık, depresyon, unutkanlık ve halsizliğe neden olduğunu vurguladı.
#UykusuzlukErkek infertilisinde en önemli problemlerden biri sperm DNA hasarıdır. Sperm DNA hasarının tespiti için ileri tetkikler uygulaması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ümit Zeteroğlu, sperm DNA hasarının ne olduğunu, nasıl tespit edildiğini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
#SpermSon zamanlarda doğal tedavilere bir yönelişte gözle görülür bir artış söz konusu. Alternatif ya da tamamlayıcı tedaviler kapsamına da giren bu uygulamalardan birisi de arı ve arı ürünleriyle yapılan tedaviler. Ülkemiz bal üretiminde dünyada söz sahibi ancak arı kaynaklı ürün skalası dünyadaki uygulamaları göz önünde bulundurulduğunda pek iç açıcı değil maalesef. Son zamanlarda olaya akademisyenlerin ilgi duyması önemli bir gelişme. Bu bağlamda gerek akademisyenler gerekse üreticiler işbirliği yaparak nitelikli ürünlerin ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadırlar.
#Apiterapi Hangi Hastalıklara İyi GelirYaz aylarının gelmesiyle bazı illerde ve ilçelerde orman yangınları başladı. Orman yangınlarına müdahaleler tüm hızıyla devam ederken konuyla ilgili “Karbonmonoksit yangın söndürür mü?” sorusu gündeme geldi. Peki, Karbonmonoksit mi yangın söndürür Karbondioksit mi? Karbondioksit gazı gangi yangınlarda kullanılır?
#Karbonmonoksit