İlaç raporları geçerlilik süresi belirlenen son tarih yaklaşırken gündemde yer alıyor. İlaç raporları uzatıldı mı sorusunun yanıtı raporlu ilaç almak durumunda olanlar tarafından araştırılıyor. Kronik hastalığı bulunanlar ve sürekli ilaç kullanmak durumunda olanlar için sağlık raporunun geçerlilik süresi belli aralıklarla ileri tarihe alınıyor. Son olarak raporlar 30 Haziran 2024'e uzatılmıştı. Son durum merak ediliyor. Peki İlaç raporları uzatıldı mı? Sağlık raporları ne zamana kadar geçerli, ayın kaçında bitiyor? işte ayrıntılar...
#İlaç Raporları Uzatıldı Mıİlaç raporları uzatıldı mı sorusu, Ocak ayıyla beraber merak ediliyor. Raporlu ilaç alması gerekenleri sağlık raporu geçerlilik süresini sorguluyor. Düzenli ve sürekli ilaç kullanması gerekenler ile kronik rahatsızlığı olanlar için sağlık raporunun geçerlilik süresi belli aralıklarla ileri tarihe alınıyor. Konuyla ilgili olarak açıklama geldi. Peki Sağlık Bakanlığı ilaç raporları uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? İşte ayrıntılar...
#İlaç Raporları Uzatıldı Mıİlaç raporları geçerlilik süresi yeni yıl yaklaşırken araştırılıyor. İlaç raporları uzatıldı mı sorusunun yanıtı raporlu ilaç almak durumunda olanlar tarafından araştırılıyor. Kronik hastalığı bulunanlar ve sürekli ilaç kullanmak durumunda olanlar için sağlık raporunun geçerlilik süresi belli aralıklarla ileri tarihe alınıyor. Son olarak raporlar 31 Aralık 2023'e uzatılmıştı. Son durum merak ediliyor. Peki İlaç raporları uzatıldı mı? Sağlık raporları ne zamana kadar geçerli? işte ayrıntılar...
#İlaç Raporları Uzatıldı Mıİlaç raporları geçerlilik süresi yeni yıl yaklaşırken araştırılıyor. İlaç raporları uzatıldı mı sorusunun yanıtı raporlu ilaç almak durumunda olanlar tarafından araştırılıyor. Kronik hastalığı bulunanlar ve sürekli ilaç kullanmak durumunda olanlar için sağlık raporunun geçerlilik süresi belli aralıklarla ileri tarihe alınıyor. Son olarak raporlar 31 Aralık 2023'e uzatılmıştı. Son durum merak ediliyor. Peki İlaç raporları uzatıldı mı? Sağlık raporları ne zamana kadar geçerli? işte ayrıntılar...
#İlaç Raporları Uzatıldı MıSon dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremle başta Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep Diyarbakır olmak üzere 10 kent yıkıma uğradı. AFAD'dan yapılan açıklamada "SAKOM’dan alınan son bilgilere göre toplam 18.342 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 74.242 vatandaşımız yaralanmıştır. 75.780 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir. " denildi
#DepremBu yıl grip aşısı ilk etapta sadece yüksek risk grubundaki hastalara yapılacak. Bu da ‘Param olsa da aşı yaptıramayacak mıyım, benim hastalığım yüksek risk grubunda mı, aşıyı nasıl alacağım’ gibi pek çok soruyu beraberinde getirdi. Sağlık Bakanlığı COVID-19 Bilim Kurulu üyesi Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Levent Akın, grip aşısıyla ilgili akıllara takılan soruları Hürriyet’e yanıtladı. İşte 10 soruda grip aşısı:
#GazetehaberleriSoru: Eşim ve ben özel sektörde çalışıyoruz. Oğlumuz özel okula gidecek. Çocuğunu bırakacak yeri olmayan anne babalar idari izinli sayılabilir mi? Pandemi döneminde uzaktan eğitime geçilmesi durumunda özel sektörde çalışan kişilerin haklı ve tazminatlı istifa hakkı doğar mı? Güliz L.
#YAZARTüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsüne karşı Türkiye'de alınan tebdirler genişletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen corona virüsü toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, kronik hastalığı nedeniyle raporla ilaç alanların sağlık raporlarıyla ilgili de önemli bir değişikliğe gidildi. Corona virüsüne yönelik açıklamalar ve gelişmeler gelmeye devam ederken, corona virüsünün nedir sorusu ve corona virüsüyle ilgili bilinmesi gerekenler de gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, corona virüsü nedir, corona virüsünden nasıl korunulur? Corona virüsünde kuluçka süresi ne kadar? İşte, kronik hastaların raporlu ilaç alımıyla ilgili o gelişme ve corona virüsüyle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler.
#Koronavirüs10 günlük bayram tatili boyunca hastanelerde sadece acil servisler açık. Poliklinikler kapalı. Acil serviste çalışan sağlık görevlileri oluşan aşırı iş yükünden şikayetçi. Bugün sosyal medyada #acilleryukaltindaeziliyor etiketinin trend olmasının nedeni de bu durum.
#Acil ServisAile hekimleri reçetelerinden katkı payı alınmasının ardından şimdi de raporlu ilaçlardan katkı payı alınması gündemde. Kalp, tansiyon, kolestrol, şeker gibi kronik hastalıklar için kullanılan ilaçlardan da yüzde 3 ila 5 oranında katılım payı alınabilecek. Böylece aylık 100 liralık ilaç kullanımı gerektiren bir kronik hastalığı olan vatandaş, 5 lira katkı payı ödemek zorunda kalabilecek.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini bildirdi. Bakanı Vedat Işıkhan, "Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak, raporlu hastalarımızın işini kolaylaştırmak için aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıyoruz" dedi.
#İlaçÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, afet bölgeleri için yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli tedbirleri uygulamaya koydu. Bu kapsamda kronik hastalığı olanlar raporlu ilaçlarını reçetesiz alabilecek ayrıca SGK’ya verilmesi gereken tüm bilgi, belge ve beyannameler de ertelendi.
#Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı