Pastane ürünlerini çok seviyorsanız size bir sürprizim var. O çok sevdiğiniz pastane ya da fırın lezzetlerini aslında evinizde de aynı tadı yakalayarak yapmanız mümkün. Bu hafta sizle hepinizin çok sevdiğini düşündüğüm, sadece kahvaltıların değil her saatin gözdesi olan açma tarifini paylaşacağım.
#Poğaça3 2 1 poğaça, adını malzemelerinin miktarından alıyor. Bu nefis tarifte; un, yumurta ve yoğurt olmak üzere üç ana malzeme kullanılıyor. Ek olarak da tuz ve yağ gibi malzemeler ekleniyor. Ayrıca maya kullanmadan da puf puf kabarıyor ve kısa sürede de hazırlanıyor. Yumuşacık kıvamını uzun süre koruyan 3 2 1 poğaçanın iç harcına dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Peki 3 2 1 poğaça nasıl yapılır?
#3 2 1 Poğaça TarifiAslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteHamur kelimesinin kökeni Arapçadır. Dilimize de buradan geçmiştir. Birçok ev kadını evinde hamur yapmaktadır. Bu hamuru mayalayarak yapmak hamurun daha hacimli ve lezzetli olmasını sağlamaktadır. Hamur unun su veya başka bir sıvıyla ve mayayla kıvamlı hale gelmiş durumudur. Burada maya çeşidi olarak kuru maya ya da yaş maya kullanılabilmektedir. Hamur nasıl mayalanır, kuru maya ile hamur nasıl yapılır, en güzel mayalı hamur yapımı hakkında detayları derledik.
#HamurTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüSabahları canımız hamurişi çektiğinde elimizin gittiği iki nefis ürün... Poğaça ve son yıllarda poğaçanın tahtını sallamaya başlayan kruvasan... Okurlarımız sosyal medyada ikisini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini anlattı. Şef Gizem Gedik evde yapmak isteyenler için püf noktalarını paylaştı.
#PoğaçaKahvaltıda kimilerinin favorisi, dışı çıtır içi yumuşacık pişi... Kimileriyse puf puf kabarmış, çeşit çeşit poğaça yemeyi seviyor. Okurlarımız bu iki lezzeti kıyasladı; hangisini, nasıl sevdiklerini anlattı. Pasta ve ekmek şefi Nur Aktı Yıldırım’sa iyi bir hamur hazırlamak için yapmamız gerekenleri paylaştı.
#PoğaçaDereotlu poğaçaları çok severim diyenlerdenseniz sizin için harika bir tarifim var. Dereotlu peynirli tuzlu muffin... Muffinin içine dereotu girer mi de- meyin, bu lezzeti denedikten sonra belki de muffinl'eri tatlı şekilde tüketmeye hiç istemeyeceksiniz...
#MuffinTV8'in ilgiyle izlenen yarışma programı MasterChef, her ne kadar bir yemek yarışma programı olarak yayın hayatını sürdürse de Türkiye'de gastronomi ve gastronomi eğitimine ilginin artmasına, şehirlerin ve yöresel yemeklerinin tanıtımına, sosyal sorumluluk alanında farkındalık oluşmasına da katkı sağlıyor.
#MasterchefPek çoğumuz hamurumuzun yumuşacık, puf puf kabarmasını ve kıyır kıyır olmasını isteriz. Bu yüzden poğaçadan kurabiyeye pek çok tarifte sirke kullanarak güzel sonuçlar alabileceğimizi düşünürüz. Peki, hamur yoğururken sirke kullanarak dilediğimiz sonucu elde edebiliyor muyuz? Bakın, hamura sirke ekleyince neler oluyor...
#SirkeOnbir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile beraber, vatandaşların da iftar ve sahur hazırlıkları başladı. Sahurda tüketilmesi gereken yemekler, özellikle ev hanımları tarafından internet üzerinden araştırılan konular arasında yer alıyor.Peki, sahurda hangi besinler tüketilmeli? Sahur sofrasında neler olmalı? İşte, birbirinden pratik ve lezzetli sahur menüsü...
#Örnek Sahur MenüsüÇiçeği burnunda anne babalar çocuklarının doğal ve sağlıklı beslenmesi için arayış içerisinde olabiliyor. Zira çocukluk dönemindeki beslenme büyüme ve gelişmeyi sağlamasının yanı sıra hastalıklardan korunma ve erişkin dönem sağlığı açısından çok önemli.
#ÇocukDiyetisyen Banu Kazanç, çalışma ortamında hareketsiz bir yaşamın tetiklediği ve kötü beslenme alışkanlıklarının eşlik ettiği kilo sorununu mercek altına aldı. Masa başı çalışanları için sağlıklı beslenme önerilerini ‘Oturduğunuz Yerde Kilo Verin’ adlı kitabında derleyen Kazanç’tan tüyolar aldık.
#Banu Kazançİlk yardım konusunda toplumumuzda çok sayıda kulaktan dolma bilgiler ve hurafeler var. Yanlış yapılan ilk yardım uygulamaları ise maalesef kötü sonuçlar doğurabiliyor. 9 Mayıs Salı günü saat 15:00’te Yaşam Akademisi’nin konuğu olarak Akmerkez misafirleriyle buluşacak olan İlk Yardım Eğitmeni Deniz Karadeniz ile ilk yardımda doğru bilinen yanlışlardan, her ebeveynin mutlaka bilmesi gereken ilk yardım tekniklerine kadar her şeyi konuştuk.
#Çocuk SağlığıÖnce hayal edilir. Sonra rota belirlenir. Çanta, para, pasaport ve vize tamamsa, ver elini dünya. Onlar da öyle yaptılar ve henüz üniversite öğrencisiyken yeni ülkeler keşfettiler. Üniversiteli seyyahlar Beril Tutku Tezel, Göktuğ Kral, Kurtuluş Alp ve Bahadır Sungur ile seyahatlerini konuştuk. Sizin de planlarınız arasında dünyayı dolaşmak varsa, onları dikkatli dinleyin.
#ÜniversiteBayramları her millet sever ama biz bir başka severiz. Hayatımızın bir parçasıdır bayramlar. “İçimiz” bayram eder, “bayram sofraları”, “bayram yerleri” kurar, çok canımız sıkılmadıkça da kolay kolay açmayız “bayramlık ağız”larımızı. Ve de ne olursa olsun “iyi hissederiz” kendimizi bayramlarda. Kısacası biz “bayram sever” bir milletiz.
#Kelebek