Chef Rüzgar SÜNBÜL Basit malzemeli tatlılar söz konusu olduğunda akla ilk gelen seçeneklerden biridir Aniden bastıran tatlı krizlerinde oldukça basit malzemelere sahip oluşu ve son derece pratik yapımıyla her daim ilk tercih edilenlerden biri olur. İşte, Trabzon hurması ile hazırlayabileceğiniz birkaç LEZİZZ tarif önerisi...
#Trabzon HurmasıSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarKetojenik diyet yağ oranından yüksek, protein açısından orta ve karbonhidrattan düşük olarak uygulanan bir beslenme biçimidir. Karbonhidratlar azaldığında ve yağ arttıkça vücut, ketoz adı verilen metabolik bir duruma girer. Daha sonra vücut, beyin için enerji sağlayabilen moleküler olan yağları ketonlara dönüştürmeye başlar. Böyle bir diyetle birkaç gün veya hafta sonra, vücut ve beyin karbonhidrat yerine yakıt için yağ ve ketonları yakmada çok verimli hale gelir.
#Ketojenik DiyetBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriBugün 5 Aralık Türk Kahvesi Günü! Hani bir fincanının 40 yıl hatrı olan; sohbetlerin en güzel eşlikçisi, kız isteme törenlerinin ayrılmaz parçası, kahvaltı ve yemeklerin en güzel kapanışı, Türk kültürünün en leziz sembollerinden olan Türk kahvesi günü.
#Türk Kahvesi“Kahvaltıda bir kibrit kutusu kadar peynir, öğlen salata, akşam ızgara” prensibine dayalı, sıkıcı diyet programlarının devri artık geçti. Uzman diyetisyen Çağatay Demir’in, ‘Mutlu Ye Mutlu Kal’ isimli beslenme kitabında pizza da var makarna da... Demir, yeni kitabında, insanı yerken mutlu eden sağlıklı diyet yemeklerin tariflerini veriyor.
#Çağatay DemirPandispanyayı hazırlamak için; oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları derin bir kaba kırıp tozşekeri ilave edin. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın. Kabartma tozu, kakao ve unu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru katı yağla yağladığınız büyük boy yuvarlak bir borcama aktarın.
#Yemek