Güncelleme Tarihi:
500 ml tam yağlı süt
3 yemek kaşığı kakao
100 ml çiğ krema
100 gr sütlü ya da bitter çikolata
1 çay bardağı toz şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
1 fiske tuz
Hazırlanışı
Çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın.
Küçük bir tencereye su doldurun ve kaynatın.
İçine suya değecek şekilde ısıya dayanıklı bir kabı oturtun ve bu kapta çikolatayı benmari usulü ile eritin.
Teflon bir tencerede krema, kakao, süt, tuz ve şekeri ateşte karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.
Süt kaynayınca içine erittiğiniz çikolatayı koyun ve karıştırın.
Dilerseniz krema ile de süsleyebilirsiniz.
382 Kalori
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı buğday nişastası
Sunum için gerekenler
1 paket kepekli bisküvi
File badem
Puding için sütten bir bardak kenara ayırın.
Kalan süt ile şekeri bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Puding için ayırdığınız süte nişasta ve yumurta sarısını ekleyip çırpın ve karıştırarak tencereye boşaltın.
Pudinginizi ara ara karıştırarak kıvam alıncaya dek pişirin.
Kıvam aldığında kenara alın.
Küçük küçük kırdığınız çikolataları içine ekleyin.
Kendi ısısıyla, çikolatalar tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Sunum yapacağınız kaplara iri kırılmış bisküvileri yerleştirin.
2’ye 3’e bölünmüş mevsim meyvelerini içine yerleştirin.
Üstüne pudigten döküp soğumaya bırakın.
İsteğinize göre üzerini doğranmış çikolata ile süsleyebilirsiniz.
404 Kalori
125 gr margarin
90 gr bitter çikolata
220 gr toz şeker
2 adet yumurta
90 gr un
Önce margarin ve çikolatayı kısık olarak bir ufak tencerede eritin.
Sonra ateşten alın ve içine toz şeker ilave ederek iyice karıştırıp ılımaya bırakın.
Ilınınca yumurtaları ve en son olarak unu eleyerek ilave edin.
Bütün kek harcını iyice karıştırın ve koyu bir boza kıvamına getirin.
Öte yandan fırını 175 dereceye ayarlayın.
Orta boy, 25-30 cm çapında bir fırın kabının içini yumuşak margarinle yağlayın.
Hazırladığımız kek karışımını kalıba boşaltıp fırının orta gözünde 25 dakika kadar pişirip, dışarı alın.
Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkararak dilimleyip ve servise sunun.
665 Kalori
4 adet bitter çikolata
2 kutu çiğ krema 200 ml'lik
50 gr tereyağı
1 kaşık kakao
1,5 paket bisküvi
Krema, çikolata, tereyağı ve kakaoyu bir kapta çok kısık ateşte eritin ve 30 dakika kadar soğumaya bırakın.
Bisküvileri kırıp içine çikolata karışımını ilave edin ve iyice karıştırın.
Dikdörtgen kek kalıbının içine fırın kağıdı koyarak yerleştirin ve minimum 3-4 saat buzlukta dondurun.
634 Kalori
230 gr bitter çikolata
30 gr su
50 gr tereyağı
100 ml. krema
4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
100 gr toz şeker
Çikolata ve suyu benmari usulü eritin.
Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın.
Ateşten alın.
Tereyağı ekleyin.
Yumurta sarılarını, krema kıvamına gelinceye kadar beş dakika çırparak sürekli karıştırın ve çikolatalı karışıma ilave edin.
Ayrı bir kapta kremayı çırpın.
Çikolatalı karışıma katın.
Metal bir kapta yumurtanın aklarını mikserde çırpın.
İçine şekeri ekleyin.
Karışım tamamen sertleşene kadar çırpmayı sürdürün.
Metal bir kaşıkla yumurta akının dörtte birini, çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Kalanını da ekleyin.
Hazırladığınız karışımı servis kabına dökün ve buzdolabında dinlendirin.
Mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
229 Kalori