Proloterapi haberleri sayfasında Proloterapi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 62 Proloterapi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Proloterapi tedavisi ile iyileşme mekanizması uyarılarak ameliyat yapılmaksızın bir ağrı tedavisi uygulanır. Bu tedavi cerrahi dışı bağ ve ‘tendon rekonstrüksiyonu’ ya da ‘yenilenme tedavisi’ olarak bilinir. Yaralanan kas ve iskelet dokularını tedavi etmek için vücudun doğal mekanizmasını uyarır.
#ProloterapiGirişimsel Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Aşkın Nasırcılar, yapısı bozulmuş, yıpranmış, zedelenmiş, tendon, eklem ve bağlara yapılan bir enjeksiyon tedavisi olan ve son dönemde kullanımı oldukça artan ‘Proloterapi Tedavisi’ hakkında merak edilenleri yanıtladı.
#ProloterapiFizik Tedavi veRehabilitasyon Uzmanı / Proloterapi eğitmeni Uzm. Dr. Ülkü Sarpkaya cevapladı; PRPdenir - Hangi hastalıkların tedavisi kullanılır?Prp uygulaması için kişilerden bir miktar kan alınır. Özelbir santrifüj yardımıyla serum hazırlanır. Bu serumun içerisine konsantrebüyüme faktörleri ve zengin amino asit, vitamin ve mineraller vardır.
#PrpFizik Tedavi veRehabilitasyon Uzmanı / Proloterapi eğitmeni Uzm. Dr. Ülkü Sarpkaya cevapladı; Boyunağrılarında Proloterapi tedavisiGünümüz yaşam temposuyla ve stresle boyun ağrılarınınsıklığı artmaktadır. Boyun bölgesinde 7 adet omurga ve aralarında disklerbulunmaktadır.
#ProloterapiYeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Salih Güney, bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Güney’in kireçlenme ve boyun fıtığı rahatsızlıkları vardı. Bir süre tedavi görmesinin ardından eski sağlığına kavuştu. Usta aktöre 3 hafta aralıklarla toplam 6 seans Proloterapi uygulandı.
#Salih GüneyDeğerli Hürriyet okurları... Bu haftaki konumuz, birçoğunuzun belki sadece duyduğu ve üzerine çok bilgi sahibi olmadığı bir şifa yöntemi olan “tamamlayıcı tıp...” Ve konuğumuz ise şahsen de tanıdığım, uzmanlık alanındaki başarılarını yakından takip ettiğim Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Oktay Melih İzdeş...
#AnkaraAyak bölgesinde ayak arkları denilen bölümler yer almaktadır. Bu bölümler iç ve ön kısımda bulunarak toplamda 3 adettir. Bu bahsedilen ayak arkları düşük ya da fazlaysa ayak tabanında ağrılar olabilmektedir. Ayak tabanındaki ağrı noktaları tabandaki A ve C şeklinde isimlendirilen noktalarda yer almaktadır. Doğuştan gelen mekanik bozulma, ayak tabanını zorlama, şişmanlık, düz taban, topuk dikeni gibi nedenlerden dolayı ayak tabanında ağrı olabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
FİZİKSEL tıp ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Meryem Özbaş Günay, hücre ve doku yenileyici tıbbi tedaviler hakkında bilgi verdi. Dr. Meryem Özbaş Günay, kişinin kendi hücresel ürünlerinin alınıp işlemden geçirilerek kendine geri verilmesi yoluyla ya da hücrelerin kullanabileceği organik bileşiklerin verilmesiyle hücre düzeyinde tamir ve iyileşme sağlanan tedavilere hücre ve doku yenileyici(rejeneratif) tıbbi tedaviler adı verildiğini belirterek, bu tedavilerin uygun hastalara uygulandığında cerrahi girişime gerek kalmadan yaşam kalitesinin yükseltilebildiğini söyledi.
#1OZONUN yeryüzünde yaşamın devam etmesi için olmazsa olmaz bir molekül olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Meryem Özbaş Günay, gökyüzüne mavi rengini veren ve bizi güneşin zararlı ışınlarından koruyan ozon tabakasının canlılık için öneminin iyi bilindiğini söyledi. Ozon (O3) gazının üç atomlu oksijen (O) molekülü olduğunu kaydeden Günay, “Oksijen gazı ile akrabadır diyebiliriz. Doğada güneş etkisi veya bulutların elektriksel deşarjlarıyla kendiliğinden oluşan ozon, ayrıca insan eli ile üretilmiş ozon jeneratörleri yardımıyla da elde edilmektedir” dedi.
#1Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
#Alternatif TıpTürk pop müziğinin Süperstar'ı Ajda Pekkan’ın (75), kireçlenmeye bağlı su toplayan dizlerinden ameliyat olmasıyla birlikte, diz kireçlenmesi sorunu yeniden gündeme geldi. Aslında pek çok kişinin yaşadığı bir hastalık olan diz kireçlenmesi nedir, belirtileri nelerdir? İşte diz kireçlenmesi ile ilgili merak edilen bazı bilgiler.
#Diz Kireçlenmesi BelirtileriGeceleri uyuyamıyor ve sürekli devam eden ağrılardan mı şikayet ediyorsunuz? Uykunuzu alamadığınız için yorgun hissediyor ve gün içerisinde de sürekli yorgun olmakla mı meşgul oluyorsunuz? Birçok doktora gitmenize rağmen çözüm bulamıyorsanız fibromiyalji olabilirsiniz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Sıldır, fibromiyaljiyi anlatıyor.
#FibromiyaljiBel, boyun ve diz ağrılarından sonra en sık görülen eklem ağrıları arasında omuz bölgesi yer alıyor. Sıkışma, fibromiyalji, kireçlenme, sinir yaralanmaları, enfeksiyonlar, boyun fıtığı, diyabet, troid hastalıkları ve ve bazı iç organ hastalıkları omuzda ağrıya neden olabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr. Ahmet İnanir konu hakkında onemli bilgiler verdi.
#Omuz AğrısıDizde oluşan ağrılarla başlayan (merdiven inerken, çıkarken ya da oturup ayağa kalkarken) diz kireçlenmelerinde tedaviye geç kalınmaması adına erken teşhis önemlidir. Peki ama diz kireçlenmesi nedir ve neden olur? Nasıl belirti verir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır anlatıyor.
#Diz KireçlenmesiBel fıtığı tanısı konmuş hastaların yüzde 80’inin ameliyat yapılmadan iyileştiğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşegül Başar, bel fıtığı tedavisinde hilterapi, manuel terapi, proloterapi, nöroproloterapi, nöral terapi, PRP ve fizik tedavi uygulamaları ile başarılı sonuçlar alındığını açıkladı.
#Bel AğrısıUzun yıllardır uyguladığımız enjeksiyon teknikleri Pandemi döneminde çok daha sıklıkla tercih edilen tedavi yaklaşımı haline geldi. Kısa sürede etkinlik sağlaması tercih sebebidir. Peki enjeksiyonlar nelerdir ve hangi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır?
#Fizik Tedavide EnjeksiyonlarBel ve boyun ağrısı çeken hastalarımız için doğru bir yol izlemeleri tedavi açısından hayli önem arz etmektedir. Bu konuda da bize çok fazla sayıda ‘Fıtık mıyım, yoksa fıtık dışı nedenlere bağlı bir ağrı mı yaşıyorum?‘ gibi sorular gelmektedir. Bu karmaşık problemin ayırt edilmesi ciddi bir uzmanlık, bilgi ve tecrübe gerektirmektedir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Bel FıtığıTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle pandemi sürecinde virüsün bulaşmasını engellemek amacıyla vatandaşlar evde kendini izole etti, iş hayatı eve taşındı. Evde geçirilen süre arttıkça, hareketsizlik ve buna bağlı ağrılar da beraberinde geldi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Gülis Kavadar, "Pandemi döneminde genel olarak endişe ve stres düzeyinin artması bir taraftan da bilgisayar, telefon ve tablet başında geçen sürelerin uzaması hem erişkinlerde hem çocuklarda kas iskelet sistemlerindeki ağrıların artışına neden oldu" dedi.
#PandemiGünümüzde insanların en fazla şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen bel ve boyun fıtıkları her geçen gün daha da artıyor. Zamanında ve yeterli tedavi görmeyen fıtık hastalarının durumu gittikçe ciddileşiyor. Peki bel fıtığı nedir? Belirtileri nelerdir? Bel fıtığı patlar mı, diğer tabirle patlamış fıtık nedir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Bel FıtığıÇene kilitlenmesi çok ağrı verici bir durumdur, zamanında tedavi edilmezse problem ilerlemeye devam edebilir. Peki çenede kilitlenmenin nedenleri neler? Çenede takılma neden meydana gelir? Çene eklemi neden sertleşir? Nasıl tedavi edilir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#Çene KilitlenmesiSırt ağrısının nedeni yaralanmalar, çeşitli aktiviteler-hareketler ve tıbbi durumlara bağlı gelişen nedenler olabilir. Sırt ağrısı yelpazesi oldukça geniş olup her yaştan kişide görülebilir. İlerleyen yaşlarda, bozulmalara bağlı değişikliklerin artmasıyla sırt ağrıları da daha çok yaşanabilir.
#Sırt Ağrısı Nasıl GeçerSkolyoz ergen-genç kızlarda erkeklere oranla 8-10 kat fazla görüldüğünü belirten Doç. Dr. Ahmet İnanır, "Skolyozu olan bir çocuğun çanta taşıması artışa neden olabilir. Yanlış yatma, oturma, ders çalışma postürleri skolyozu artırıcı etki gösterebilir" dedi.
#SkolyozSporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtılması aslında her yaşta ve herkeste görülebiliyor. Menisküs dokusuna kısaca dizin beyni diyebiliriz. Menisküs dokusu oldukça önemli bir doku olup dize binen yükler üzerinde şok emici etkisi vardır. Peki menisküs yırtığı nedir? Menisküsün belirtileri nelerdir?
#MenisküsSık görülen problemlerden biri olan topuk dikeni hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Topuk dikeni nedir, belirtileri nelerdir? Topuk dikeni nasıl oluşur, tedavisi nasıldır? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır topuk dikeni hakkında önemli bilgiler verdi.
#Topuk DikeniProloterapi tedavisi ile iyileşme mekanizması uyarılarak ameliyat yapılmaksızın bir ağrı tedavisi uygulanır. Bu tedavi cerrahi dışı bağ ve ‘tendon rekonstrüksiyonu’ ya da ‘yenilenme tedavisi’ olarak bilinir. Yaralanan kas ve iskelet dokularını tedavi etmek için vücudun doğal mekanizmasını uyarır.
#ProloterapiGirişimsel Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Aşkın Nasırcılar, yapısı bozulmuş, yıpranmış, zedelenmiş, tendon, eklem ve bağlara yapılan bir enjeksiyon tedavisi olan ve son dönemde kullanımı oldukça artan ‘Proloterapi Tedavisi’ hakkında merak edilenleri yanıtladı.
#Proloterapi