Son günlerin öne çıkan tartışma konularından birini ‘iflas ertelemeler' oluşturuyor. Artan iflas erteleme başvuruları ile birlikte tartışma da alevlendi. Özellikle, bankacılardan gelen ‘eleştiriler’ yeni bir düzenlemenin olduğu tartışmasını da gündeme getiriyor.
#Ekonomist Ali Rıza ÖzalpGazi Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber oldu. Üniversitedeki seçimde ikinci olan, YÖK’ün sıralamasında birinciliği alan Prof. Dr. Derviş Yılmaz, Akademik personelin oylarının yok sayıldığını söyleyerek, “Gazi’de kavga ortamı yaratmak istiyorlar” dedi.
Obruk oluşumunun sıklıkla görüldüğü Konya'da, yer altı su seviyesindeki azalmaya bağlı yüzeyde oluşan, kilometrece uzunlukta ve yer yer 50 santimetre açıklığındaki yarıklar, Akşehir havzasındaki Tuzlukçu ilçesinde yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, ''Tümünü inceleyemedik ancak 400 metrelik bölümünde yüzey deformasyonlarına rastladık. Burada köyün yakın kesiminde oluşmuş, yerleşim yerinden boydan boya geçiyor. Evlerde hasar ve açılma oluşturmuş. Vatandaşlar ayrılan bir duvarı köpükle doldurmaya çalışmış'' dedi.
#KonyaKonya'nın Çumra ve Karapınar ilçelerindeki bazı kırsal mahallelerde önceki yıllarda oluşan kilometrelerce uzunluktaki yüzey yarıkları, yöre sakinlerini endişelendiriyor. Prof. Dr. Yaşar Eren, Adakale Mahallesi'nin yakındaki mezarlıkta çökmelerin gözle görülür şekilde arttığına işaret ederek, "Bir yıl içerisinde mezarlıkta bu kadar düşey atım yoktu, baya artmış gibi görünüyor. Mezarlıktaki kemikler ortaya çıkmış.'' dedi.
#Konya2006’da çıkan Tohumculuk Kanunu’yla geleceği tehlikeye giren yerel tohumlara köylüler sahip çıktı. Buğday Derneği’nin başlattığı Tohum Ağı Projesi’nden sonra, uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) ağına giren Ege kasabaları Tohum Takası şenlikleri düzenliyor. Torba, Seferihisar ve Yenişehir’den sonra sırada Mordoğan, Karaburun, Urla ve Foça şenlikleri var
Türkiye’nin en yaygın kutlanan, ritüeller, eğlenceler açısından en zengin bahar bayramı hıdrellez bu hafta başlıyor. Edirne’den Elbistan’a farklı etnik gruplar, ölmüşlerin ruhuna pilavlar pişirip dağıtacak, mutlu ve sağlıklı bir yaz için dileklerde bulunacak, panayırlarda eğlenerek yazı karşılayacak. Aslında Hıdrellez şölenleri 5-6 Mayıs’ta düzenleniyor. Ancak birçok ilde, katılımın artması amacıyla şölenler hafta sonuna kaydırılıyor. Hatta hıdrellez geleneğinin güçlü olduğu bölgelerde, köyler, mayısın beş hafta sonunda sırayla şenlikler düzenliyor. İşte bu coşkuyu yaşamak isteyenler için 10 şehirden 15 şölen adresi.
Bu haftaki alışılmadık bir yolculuk. Buram buram maya kokan, geçmişten bugüne uzanan bir güzergâhtan geçeceğiz. Ramazanın vazgeçilmezi mis gibi ekşi maya kokan, altı kepek tozu ile kaplanmış pidelerdir. Yüzyıllardır bu pideleri Kastamonu’dan İstanbul’a özel olarak gelen ustalar pişirir. İnsan sırf bu pideler yüzünden ramazanın bitmesini hiç istemez.
Hakkari'deki hain pusuda şehit edilen vatan evlatları memleketleri Eskişehir, Aydın, Afyon, Yozgat, Ordu, Adıyaman, Kars, Kırıkkale, Bursa ve Gaziantep'i yasa boğdu. <br>Ancak binlerce kişi acısına tuz bastı ve tüm dünyaya birlik olduğunu göstermek için şehit cenazelerine koştu. <br>İşte ateşin düştüğü yerden canlı yayın...