Gazi ile OSTİM arasında işbirliği protokolü

Güncelleme Tarihi:

Gazi ile OSTİM arasında işbirliği protokolü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 00:00

Gazi Üniversitesi ile Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) arasında teknolojik ihtiyaçlar doğrultusunda araştırma ve geliştirme hizmetlerinin karşılanması ve sektörün rekabet gücünün arttırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, imza töreninde yaptığı konuşmada OSTİM’in Gazi Üniversitesi’ne uzak bir kurum olmadığını ifade etti. Gazi Üniversitesi’nin, Türkiye’nin ilk üniversitelerinden olduğunu anlatan Ayhan, uzun süredir gerçekleştirmek istedikleri sanayi ve üniversite işbirliğini bu protokolle hayata geçireceklerini söyledi.

Ayhan, protokolle işbirliği kuruluşların ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırmayı, bilgi birikimini pratiğe dönüştürmeyi, teknolojik gelişme, temiz ve yenilenebilir enerji üretimine katkı ile nitelikli iş gücünü sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da OSTİM’in Gazi Üniversitesi ile birçok konuda bağı olduklarını anlatarak, "OSTİM’de emeği olan çok sayıda hocamız var. Değişik konularda pek çok kez bir araya geldik, ancak sistematik ve kurumsal şekilde biraraya gelme fırsatını bu protokolle yakalıyoruz" dedi.

Sanayideki birikimlerin tek başına bir işe yaramadığını, üniversitenin bilgi birikiminden faydalanmaları gerektiğini belirten Aydın, protokolün hem bölgenin hem de tüm Türkiye’nin yararına çalışmalar gerçekleştirmesini diledi. Konuşmaların ardından Ayhan ve Aydın protokolü imzaladı; Aydın, Rektör Ayhan’a plaket verdi.

Fikirler yatırımla üretime dönüşecek

Gazi Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aydın Karapınar, imzalanan işbirliği protokolü ile ilgili şunları söyledi: "Bu protokol ile Ostim’de bir enerji parkı yapılmaı hedefleniyor. Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri, planlama aşamasında projeye yardımcı olacak. Daha sonraki aşamada bu parkta temiz enerji ve yenilenebilir enerji konusunda projeler yapılacak. Ar-ge niteliğindeki bu projelerle, Ostim’de yenilenebilir enerji üretime döndürülecek. Yani bu protokolün önemli kısmını şöyle vurgulayabiliriz; öğretim üyeleri proje geliştirecek, sanayiciler yatırım yapacak. Bu projelerle ekonomiye, Türkiye’ye fayda sağlanacak. Çünkü hem yeni teknolojiler geliştirilecek, hem de dışarıya bağımlılık azaltılacak. Böylece yerli üretimin ve Türk sanayisinin önü açılacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!