Gösteri dünyasına adım atmanın önemli kilometre taşlarından biri güzellik yarışmaları... Orada dereceye giren bunu başaramasa bile dikkat çeken nice genç kız sonradan sinema, TV ya da moda dünyasında kariyer yaptı. Hele bir de hem yurt içinde hem de yurt dışında derece alanlar var ki onlar için bu pırıltılı dünyanın kapıları her zaman sonuna kadar açılır.
#Nazlı Deniz KuruoğluReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı Reçel2000’li yılların başı olmalı, arkadaşlarımızla çocuklu aile tatillerinden biri sırasında İstanbul’dan çıkarak zorlu ve uzun bir yolculuktan sonra Antalya üzerinden Kaş’a gelmiştik. Kaş dendiğinde hâlâ o ilk seyahatimizi, virajlı dar yollarda kıvrıla, kıvrıla giderken araba tutmuş bitap halimi ve vardığımızda ‘oh nihayet’ dediğimi hatırlarım...
#Müge AkgünAkdeniz’in en güzel kıyılarına sahip Fethiye, son yıllarda mutfak konusunda da atılım içinde. İklimin ve denizin getirdiği bereketin sofralara yansımasındaysa kadınlar önemli bir rol üstlenmiş durumda. Madem bu hafta Fethiye’deyiz, ben de sizlere Fethiye’de yaptıkları işlere bayıldığım üç girişimci kadından bahsedeceğim...
#HürriyetOn bir ayın sultanı Ramazan için geri sayım başladı. İlk sahur yarın yapılacak. 2 Nisan Cumartesi günü de ilk oruç tutulmuş olacak. Ramazan ayı gönüllere huzur, sofralara bereket getirir. Masaya yalnız oturulmaz, ikramın ardı arkası kesilmez, her bir lokmanın değeri bilinir. Sadece evlerde değil, lezzet duraklarında da 30 gün boyunca tatlı bir koşturmaca yaşanır. Bu aya özel hazırlıklar yapılır, lezzetler sunulur. Bugün sizi bu mekanlardan biriyle, Lezzet-i Alâ ile tanıştırmak istiyorum.
#1Gazeteci-yazar Filiz Aygündüz üçüncü romanı ‘Annem Beni Görsün’de, travmatik bir aşk hikâyesi üzerinden, anne-çocuk ilişkisi, insanın ölümle kurduğu ilişki, dostluk gibi konuları derinlemesine işliyor. Bir solukta okunan, okurun kafasında hayata ve insana dair ışıklar yakan bir metin.
#Filiz AygündüzAğız tadıyla güne başlamak çok önemli tabii. Hem psikolojik hem midesel doyum var işin içinde. Kendimizi iyi hissetmek için günün ilk saatlerinde ağzımıza attığımız ilk lokmalar gerçekten çok önemli. Çünkü beynimizi de midemizi de doyurmamız gereken bir öğün kahvaltı. Kokusuyla da lezzetiyle doyacağımız bir şeyler yemeliyiz ki keyfimiz yerine gelsin. Kısaca "Kahvaltı candır".
#KahvaltıPortakal reçeli nasıl yapılır sorusunun yanıtı, kahvaltıda tatlıya doymak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Kahvaltının vazgeçilmezleri arasında yer lan portakal reçelinin yapımı oldukça basit. Peki, portakal reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi
#Portakal ReçeliElinde testere ile yaklaşan kış mevsimi için ağaç kesen, kocaman tencerenin başında portakal reçeli yapan ya da fırınında ekmek pişiren bu kadının bir zamanların hem Türkiye hem de Avrupa güzeli olduğunu söylesek şaşırırsınız büyük olasılıkla. Çünkü alışılagelmişin dışında bir yaşam sürdürüyor. Hatta öyle ki anneannesinin zoruyla katıldığı yarışmada taç giymek bile genç yaşında onun hayata bakışını değiştirmedi.
#Nazlı Deniz KuruoğluC vitamini ve lezzet deposu portakal, kış aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Kısa bir süre içinde pazar tezgahlarının bir numarası haline gelecek portakalın lezzetini yaz aylarına da taşımak istiyorsanız yapabileceğiniz en kolay şey portakal reçelidir. Peki portakal reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak ettikleriniz...
#PortakalAdana artık sadece kebabı, portakal reçeli, şalgam suyu ve bici bicisi ile değil karnavalıyla da biliniyor. Sinemada, beyaz camda, edebiyatta sık sık adı geçen ve Türkiye’ye kazandırdığı birbirinden değerli sayısız isimle bir kültür-sanat fabrikası rolünü üstlenen Çukurova’nın bu güzel şehrini bir de benim gözlemlerimden okuyun istedim.
#ADANAYapı Kredi Bankası’nın kurucusu Kâzım Taşkent bir ödül vesilesiyle tanıştığı öykücü Mehmet Seyda’ya aklındaki dergi projesinden bahsetmişti. Seyda da Tahir Alangu, Demir Özlü ve beni dergiyi konuşmak üzere Kâzım Taşkent’le buluşturdu...
#KitapsanatDizi süresi 60 dakikaya çekilince “Bodrum Masalı” ekibinde tansiyon düştü, hayat yavaşladı. Dizinin bahtsız Aslı’sı Ezgi Şenler de sahnelerini tamamlayıp soluğu çok özlediği İstanbul’da aldı. Bunu fırsat bildik, Timuçin Esen, Şevval Sam gibi ustalarla çalışmasına rağmen gölgede kalmayıp dikkatimizi çeken genç oyuncuyla bir araya geldik. İşte yıldızı Bodrum’da parlamaya başlayan genç bir oyuncunun hikayesi...
#Bodrum MasalıYıllardır koruduğu formunu pilatese, sağlıklı beslenmeye ve iyi enerjiye bağlayan Ebru Şallı, 2017’de de pek çok kadına ilham olmaya devam edecek gibi görünüyor. Küçük oğlu Pars’la hazırladığı yemek kitabı ve hazırlıkları süren yeni DVD’siyle gündemde olan Şallı, Formsante’ye konuştu.
#Ebru ŞallıKocaman tencerenin başında portakal reçeli yapan ya da fırınında ekmek pişiren bu kadının bir zamanların hem Türkiye hem de Avrupa güzeli olduğunu söylesek şaşırırsınız büyük olasılıkla. Çünkü alışılagelmişin dışında bir yaşam sürdürüyor. Hatta öyle ki anneannesinin zoruyla katıldığı yarışmada taç giymek bile genç yaşında onun hayata bakışını değiştirmedi. <br> <br> 1982 Türkişe ve Avrupa Güzeli unvanını taşıyan Nazlı Deniz Kuruoğlu çok uzun zamandır Kuşadası, Caferli köyünde yaşıyor. Bir butik otel işetiyor. İşte sosyal medyada paylaştığı fotoğrafları aracılığıyla Kuruoğlu'nun doğayla iç içe rengarenk hayatından kesitler.
#Nazlı Deniz KuruoğluGeleneksel tatlılarımızın başında gelen şerbetli tatlılar, hazırlanışı sırasında birkaç püf noktaya dikkat edildiğinde çok lezzetli ve kıvamında olur. Şerbetli tatlıları, şekerli suyun yani şurubun hamurlu tatlı üzerine dökülerek hazırlanır. İşte, geleneksel lezzetlerimizden birkaç örnek...
#Sahrap SoysalTürkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalının üçüncüsü önümüzdeki hafta sonu yapılıyor. Adana’nın tüm sokakları bir şenlik havasına bürünecek. 4 Nisan Cumartesi rengârenk giysiler ve kostümler içindeki 50 bin kişinin korteje katılması bekleniyor. Adana’ya gidin, eğlenin ve turuncu hatıralarla dönün.
#Adana