Michelin bu yıl üçüncü kez yıldız dağıttı Türkiye’de. Yıldızlı iki yeni restoranımız daha oldu; Urla’daki Narımor ve Şile’deki Casa Lavanda… Şef Fatih Tutak’ın restoranı TURK de 2 yıldızını korudu. 6 restoransa yeşil yıldızla ödüllendirildi. Michelin Deneyimler Departmanı İletişim Direktörü Elisabeth Boucher dahil herkes bu yıl yeşil yıldızların artmasından dolayı mutluydu. Bu da demek oluyor ki bu yöne daha çok eğilerek dünya çapında bir farklılık yaratabiliriz.
#MichelinGünümüzdeki bireysel ve toplumsal sıkışmışlığın bedenimizde yarattığı hisleri “düğümlenme” olarak tanımlayabilir miyiz? Hisleri ve soyut kavramları tanımlamaya çalışırken, onları gözünüzde somut formlar olarak canlandırdığınız oldu mu? Gözde Can Köroğlu’nun geçtiğimiz aylarda PG Art Gallery’de açılan “Düğümler, Çözümler, İhtimaller” başlıklı sergisindeki heykelleri gördüğümüzde bu tanımların somutlaşmış haliyle karşılaşmış oluyoruz.
#Düğümler Çözümler, İhtimaller5 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçimlerine yaklaşık iki hafta kalmışken Cumhuriyetçi aday Trump ve Demokrat rakibi Harris arasındaki kampanya yarışı kızışıyor. Kazananı belirleyecek eyaletlerde iki aday, farklı propaganda yöntemleri deniyor.
#ABDCiro büyümesi bakımından faaliyet gösterilen 48 ülke arasında birinci durumdaki Amare Türkiye, yıl sonunda yüzde 50 büyüme hedefliyor. Gıda takviyesi sektörünün önemli oyuncularından Amare’nin Global Yönetim Kurulu ve Stratejiden Sorumlu Başkanı David Chung ile ‘Yeniden Doğuş’ stratejilerini ve şirketin hedeflerini konuştuk.
#Sponsorlu İçerikDeniz, kum, güneş, eğlence... Bodrum’dan bahsederken artık bu listeye sanatı da eklemeli. İddialı otellerin kapısından içeri girdiğinizde sizi sanat eserleri karşılıyor. Galeriler peş peşe sergiler açıyor. Sanatçılar düzenlenen özel haftalarda koleksiyonerlerle buluşuyor...
#BodrumYarın Babalar Günü... Bu özel günü kutlamak için baba-oğul aşçılığı seçen iki başarılı ismin kapısını çaldık. Bu yıl Michelin Genç Şef Ödülü’nü alan şef Ulaş Durmaz ve Ayvalık’taki Muhtelif Ayvalık’ın şefi, babası Vedat Durmaz’la aynı meslekte olmalarının güzel ve zorlu yanlarını konuştuk.
#Babalar GünüArtık İstanbul’un birçok semtinde dövme stüdyosuyla karşılaşmak mümkün. Dövme sanatçılarının katıldığı festivaller düzenleniyor. Çok iyi dövme sanatçılarımız var. Anne ve babalar da alıştı, dövme yaptıranların sayısı artıyor. Torununu ya da köpeğinin portresini kolunda taşımak isteyen de var, Murat Boz’un dövmesinin aynısını isteyen de....
#Gizem CoşkunardaEtiler’deki bir ara sokakta iki katlı, şirin mi şirin bir villa... Beca’nın gecesi ayrı, gündüzü ayrı hareketli. Mekân şu sıralar şehirdeki ikinci yılını doldururken yenilenen menüsünü de servis etmeye başladı.
#Melis YılmazYeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.
#Ebru ErkeDünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
#Trendyolİlhamını 1990’lar ve 2000’lerden alan ‘corporate sleaze’ ya da ‘office siren’ adında yeni bir trendle karşı karşıyayız. Z Kuşağı’nın etkisiyle ortaya çıkan bu akım, ofis stillerini havalı hale getiriyor. ‘Friends’ dizisindeki Rachel Green karakteri de bu tarza ilham verenlerden.
#ModaLondra’nın Stokey ve Hackney’de bulunan pop-up etkinliklerle tanınan Kitchen Community, Stoke Newington, Church Street’te bulunan Schnitzel Forever restoranın ev sahipliğinde büyük bir coşkuyla kapılarını açtı. Bu özel gün, sadece yemek değil, aynı zamanda dostluk ve topluluğun kutlandığı bir etkinlikle doluydu.
#LondraTabii ki Türkiye’deyiz ve yarın ne olacağını bilemediğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ancak genel olarak sürdürülebilirlik, teknoloji, deneyim odaklı yaklaşımlar ve sağlık bilinci gibi temel faktörlerin ön planda olması benim bu seneki trend tahminlerim. Bakalım kaçı tutacak...
#SOMER SİVRİOĞLUYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#Gastronomi