1711 yılında İtalyan bir müzisyen tarafından icat edilen piyano, günümüzde en çok çalınan enstrümanlar arasında yer alıyor. Standart bir piyanoda toplam 88 tuş bulunmaktadır. Ancak tuş sayısı daha az ve fazla olan modelleri de mevcuttur. En iyi ve en ucuz piyano modelleri nelerdir? Sizin için fiyatları ile birlikte derledik.
#Piyano FiyatlarıBu hafta Ajda Pekkan, Kenan Doğulu ve Mabel Matiz, Harbiye Açıkhava’da sevenleriyle bir araya gelecek. Klasik müzik sevenlerin heyecanla beklediği 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali başlıyor. Dans, mutfak atölyesi, tiyatro oyunları... Sonbahara hızlı girdik.
#KonserKonserler, sergiler, müzikaller, meşaleli yürüyüşler ve gösteriler... Hazırlıkları aylardır süren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 100’üncü yıla yakışır şekilde coşku dolu ve rengârenk... İstanbullular bu büyük bayramı iki gün boyunca Maltepe Etkinlik Alanı’nda, Ankaralılarsa AnıtPark’ta kutlayacak. İstanbul Boğazı’nda havai fişek ve drone gösterileri var.
#100'Üncü YılDaha sonbaharın serinliğini hissetmeden haberleri duymaya başlamıştık. Yepyeni sergiler, konserler, festivaller, oyunlar, filmler ve kitaplar yoldaydı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte kültür ve sanat dünyası da sezonu açtı, birbirinden güzel etkinliklerin, yayınların tarihi belli oldu. İçlerinden kaçırmamamız gerekenleri derledik.
#EylülOkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, Türkiye’nin eğitim ve sağlıkta dünyada çekim merkezi olma yolunda gittiğini belirterek, ‘Üniversiteler Avrupa ve Amerika’daki okulların 3’te 1’i, hastaneler ise 5’te 1 fiyatında. Ama Türkiye’nin tercih edilmesinin sebebi ucuz olması değil; İstanbul markası’ diyor.
#Okan HoldingOyun Atölyesi’nin ‘Kırlangıç’ı yas, öfke, başkalarının acısını hissedebilmek, ‘bizden olmayanların’ yaşamlarına saygı duymak ve anne-çocuk ilişkisindeki yarıklar üzerine düşündüren, başarılı bir oyun. Metnin ağır dramatik anlatısına rağmen Selen Öztürk’le Uğur Kanbay’ın çok uyumlu ritmi, ikili diyalog üzerine kurulu oyunu seyirci dostu bir hale getiriyor.
#KırlangıçFrankfurt’ta 39. kez düzenlenen Türk Bankacılar Buluşması’nda Avrupa’da yerleşik Türk bankalarının yöneticileriyle yabancı yatırım, finansal kuruluş ve siyaset dünyasından insanlar bir araya geldi. Buluşmaya katılan Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Türkiye kökenlilerin bankalar, finansal ve global kuruluşlarında yönetici pozisyonlarında çalıştıklarını görmenin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Türk bankacılar, girişimcilere ekonomik kriz dönemiyle ilgili bir dizi tavsiyelerde bulundular.
#AVRUPADAN HABERGeride bıraktığımız 9 günlük bayram tatilinde birçok sahil yöresi doldu taştı. Bodrum tabii ki yine revaçtaydı. Tam 1 milyon kişiyi ağırladı tatilde. 250 binden fazla araç girdi turistik ilçeye. Bodrum 1970’lerden itibaren en çok rağbet gören turistik merkezlerden biri. Güzelliği kadar pahalılığı da dillere destan oldu.
#BodrumÇoğumuz her yılın başında daha iyi bir hayata adım atmak üzere kararlar alıyoruz. Ancak daha ilk ayda bunları ya unutuyor ya da rafa kaldırıyoruz. 100 kişiye “2022 kararların ne” diye sorduk: Spora başlamak, zararlı alışkanlıkları bırakmak ve sağlıklı beslenmek gibi klasik hedeflerin yanı sıra bu sene pek çok kişinin ruhsal olarak şifalanmak, dinginleşmek ve bol bol seyahat etmek istediğini gördük. Bu kararları uygulamak için uzmanlardan ipuçları aldık; yardımcı olacak mobil uygulamaları yazdık.
#Yeni YılO dünyanın en genç medya milyoneri... Çektiği YouTube videoları milyonlar hatta milyarlar izleniyor, üst üste üç yıldır kazandığı gelirle rekorlar kırıyor. Peki onun gibi yüz binlerce başka çocuk varken, Ryan Kaji'nin bu başarısının ardında ne yatıyor?
#Ryan KajiVurmalı çalgılar, dünyadaki tüm yerel müziklerde olduğu gibi Türk müziğinde de sıklıkla kullanılıyor. Perküsyon adı da verilen bu çalgıların en popüler olanları bateri, darbuka ve davuldur. Vurmalı müzik aletlerinin isimleri ve özellikleri nelerdir, ortalama fiyatları ne kadar? Sizin için derledik.
#Vurmalı Çalgılar Nelerdir?Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında yapılan kültür, sanat, müzik ve eğlence festivalleri kasım ayında sizleri bekliyor. Yorucu iş temposundan kendinizi uzaklaştırmak ve birkaç günlüğüne eğlenmek istiyorsanız bu haber tam size göre. Sizin için Türkiye’de ve dünyada yapılacak kasım ayı festivallerini derledik, hepsi birbirinden keyifli ve eğlenceli...
#Türkiye23 Mayıs-12 Haziran arasında klasik müziğin dünyaca ünlü isimlerini ağırlayacak 46. İstanbul Müzik Festivali, bu yıl son derece anlamlı bir proje başlattı: Yarının Kadın Yıldızları. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) desteğiyle hayata geçirilen projeye izleyiciler de 28 Mayıs’taki konser için bilet alarak destek olabilecek. Proje kapsamında jüri tarafından seçilen 14 üstün yetenekli kadın müzisyenin gelecek hayallerini dinledik.
#Yarının Kadın YıldızlarıArpçı Meriç Dönük, klasik eğitimin ardından yaşadığı toprakların kültürünü tanımak için İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans yaptı. Türküler, geleneksel Türk müziği üzerine çalıştı. Caz gruplarında yer aldı. Geleceğini, arpın anavatanı klasik müzik yerine, melez müzikte arıyor. Bu nedenle kaydettiği ilk albümü rafa kaldırıp, ‘Mahfûz’la çıktı müzikseverlerin önüne. “Çünkü beni daha doğru temsil ediyor” diyor.
#KitapsanatEndonezya’nın 18 bini aşkın adasından yalnızca biri Bali. Adanın en önemli özelliklerinden biri de çalışan insanların mutluluğu ve turistlere gösterdikleri sıcakkanlılık. Hint Okyanusu’ndaki büyülü coğrafyayı keşfe MaNga’nın solisti Ferman Akgül gitti ve izlenimlerini yazdı.
#Endonezya1990 yılında Hatay’ın Karsu Köyü’nde başlayan yolculuğu Hollanda’dan Amerika’ya, Brezilya’dan Endonezya’ya kadar uzandı. 16 yaşından itibaren, kendi küçük restoranlarından dünyanın en prestijli sahnelerine kadar birçok sahnede konserler verdi. Hayatının belgeseli bile çekildi. Norah Jones ile karşılaştırılırken kendi özgün tarzını yarattı ve birçoklarına göre onu geride bıraktı. Şimdi de biz sorduk, Karsu Dönmez sizin için yanıtladı!
#Karsu