Bahar ve yaz aylarında havaların da elverişli olmasına bağlı olarak köpeğinizle yapacağınız uzun doğa gezintileri, park ziyaretleri, hatta kısa rahatlama hedefli sokak turları bile dikkatli ve kontrollü olmadığınız taktirde sevgili dostunuz için ağrılı bir kabusa dönüşebilir.
#PİSİ PİSİ OTUDoğu Anadolu Bölgesi’nin en özel ve en lezzetli yemeklerinin yer aldığı Ardahan mutfağı, kuzu etli içli pilavı meşhur kaşar peynirine kadar pek çok yiyeceği ve zengin mutfağı ile dikkat çekiyor. Ardahan'ın çok geniş bir yemek yelpazesi vardır. Ardahan'da ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ardahan YemekleriYaz ayları tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de farklı hazırlıkları gerektirir. Metabolizma, sıcaklara uygun adaptasyon geliştirirken; enerji ve egzersiz ihtiyaçları da buna paralel değişir. Bu dönemde köpeklerimizin ihtiyaçlarını bilmeli ve onların yaz aylarına adaptasyonlarına yardımcı olmalıyız.
#Tarkan ÖzvardarCem Andrew Darn, İngiliz baba ile İzmirli annenin tek çocuğu. Dört yaşından beri yemekle ilgili. Küçükken en büyük hayali yemek pişirmekti. Yaşı ilerledikçe bu tutkusundan vazgeçmedi. İngiltere’de yemek eğitimi aldı, Hollanda’da yemeğin işletmesini öğrendi. Şimdi de doğduğu İzmir’in yemeklerini İstanbul Etiler’e taşıdı.
Bahar Türkiye’nin dört bir yanında sofralara bereket getirdi. Ege’de yabani otlardan yapılan, nadir rastlanan yemekler mutfakları şenlendirirken, İç Anadolu’da meşhur keme mantarı kebaplara lezzet taşıyor. Güneydoğu Anadolu’da bahar çiçeklerinin rayihasını taşıyan koyun kaymağından özel tatlılar üretilirken, Akdeniz’in doğu ucunda sakız ağacının mutluluk veren filizlerinden salatalar, kavurmalar hazırlanıyor. Hürriyet Seyahat yazarı Mehmet Yaşin, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Ahmet Örs, Mutfak Kültürü dergisinin kurucularından aşçı Musa Dağdeviren ve yemek araştırmacısı Nevin Halıcı dört bölgeden nadide bahar lezzetlerini anlattı.