Aşçılığı İngiltere’de öğrendi İstanbul’da Ege yemekleri yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Aşçılığı İngiltere’de öğrendi İstanbul’da Ege yemekleri yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 21:18

Cem Andrew Darn, İngiliz baba ile İzmirli annenin tek çocuğu. Dört yaşından beri yemekle ilgili. Küçükken en büyük hayali yemek pişirmekti. Yaşı ilerledikçe bu tutkusundan vazgeçmedi. İngiltere’de yemek eğitimi aldı, Hollanda’da yemeğin işletmesini öğrendi. Şimdi de doğduğu İzmir’in yemeklerini İstanbul Etiler’e taşıdı.

Etiler Nisbetiye Caddesi’ndeki Pişi Ege Mutfağı’ndaki tüm malzeme Ege’den geliyor. Bergama, Tire, Karaburun’dan gelen otlar kullanılıyor. 12-13 yaşından itibaren Türkiye ve yurtdışında çeşitli lokantalarda şef yamaklığı yapan, daha sonra gastronomi eğitimi alan Cem Andrew Darn, ilk lokanta deneyimini Alaçatı’da yaşadı. Daha sonra Hollanda’da Hint ve çin yemeği üzerine eğitim aldı. Pastacılık ve dondurma konusunda pratik yaptı. istanbul’a yerleşince de doğduğu yerin, tadına alışkın olduğu yemeklerini yapmak için Belgin Aral’la bir restoran açtı. İkisi de anneanne ve annelerinin yemeklerini pişiriyor. Yumurta Kütahya’dan ahtapot Karaburun’danPişi Ege Mutfağı’nda bulunan her ürün Ege’den özel olarak getiriliyor. Sabah kahvaltısında sunulan yumurta Kütahya Simav’dan, tulum peyniri ve mandarin, incir, karabaş otu, karadut reçeli, vişne reçeli izmir’den geliyor. Ayrıca sabahları ekmek hamurundan özel olarak yapılan ve Ege yöresine ait Pişi kızartılıyor. Tüm zeytin, zeytinyağı ve baharatlar da yöreden getiriliyor. Arapsaçı, radika, cibez, kaya koruğu, şevketibostan, enginar Tire, Karaburun ve Bergama’dan getiriliyor. Akşamları yapılan ahtapot salatası için ahtapotlar Karaburun’dan, ceviz Aydın’dan, balkabağı Bergama’dan seçiliyor. İnsalara vereceğim en büyük armağan yemektirEtiler’e farklı bir konsept getirdik. Sabah pişi ile başlıyor, öğlen özel zeytinyağımızla sunduğumuz geniş yelpazedeki yemeklerle sürdürüyor, akşamı sahil kenarı mezeleri ve otlarımızla tamamlıyoruz. Öğlen yemeğinde bir kişi 9-15 liraya karnını rahatlıkla, üstelik sağlıklı doyurabilir. Sade, tadı güzel yemekler yapıyoruz. Kuzu etinden enginar dolması, şevketibostan, pişi en çok ilgi gören yemeklerimiz. Ben yaptığım şeyin beğenilmesini, bulduğum bir yemeğin tadının herkesin damağında kalmasını isterim. İnsanlara vereceğim en büyük armağan yaptığım yemektir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!