Buğdaygiller ailesine mensup olan siyah pirinç; isminde olduğu gibi oldukça siyah renkli olmasından ve kuvvetli antioksidan özelliklerinden ötürü ‘’süper gıda’’ şeklinde isimlendirilmektedir. Beyaz pirinç kullanan ve tüketen herkes, siyah pirinci görünce çok şaşırtmaktadır. Siyah pirinç; içeriği açısından beyaz pirinçten daha sağlıklıdır. Peki, siyah pirinç nasıl pişirilir? Siyah pirinç kaç dakikada pişer, faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Siyah PirinçLif bakımından zengin karbonhidratlar, çoğu öğünde tokluk, enerji ve lezzet sağlayan herhangi bir diyetin kritik bir parçasıdır. Dünya çapında en popüler temel mahsullerden biri olan pirinç, genellikle karbonhidrat kaynağıdır, ancak kinoa da pirinci yakından takip eder.
#Kinoa Mı Pirinç MiUzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, “Pirinç, sanılanın aksine kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, sağlıklı ve besleyici bir besindir. Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerli olan pirinç, enerji oluşumunda görevli olan B grubu vitaminlerden de oldukça zengindir’’ dedi.
#PirinçSiyah pirinç özellikle son yıllarda faydalarıyla oldukça popüler oldu. Yüksek oranda lif ve mineral içermesine karşın şeker oranı düşük olan siyah pirincin kalp hastalıklarına ve kansere karşı da koruyucu olabileceği araştırmalar sonucu söylendi. Peki nedir bu siyah pirinç, faydaları nelerdir? Siyah pirinç nasıl pişirilir?
#Siyah PirinçSiyah pirinç son zamanlarda birçok kişi tarafından araştırılan besinler arasında yer almaya başladı. Market raflarında pek çok kişinin tercihi olan siyah pirinç yüksek besin değeriyle vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor. Peki, siyah pirincin faydaları nelerdir?
#Siyah PirinçKinoa ile yapılan lezzetler son yıllarda ülkemizde de popüler bir hale geldi. Makarna ve pirincin ikamesi olarak görülen kinoa, omletten salataya, dolma içlerinden çorbalara, hamur işlerine kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Peki, kinoa tam olarak nedir, nasıl tüketilir? Kinoanın faydaları neler?
#Kinoa NedirMAKARNA Bulgur Bakliyat Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Surur Aydın, Türkiye’nin milli yiyeceği olarak adlandırdığı ve pirince göre daha ucuz ve sağlıklı olduğunu ifade ettiği bulgurun tüm dünya sofralarında yer alması için çalıştıklarını söyledi. Son olarak Brezilya’ya gittiklerini anlatan Aydın, tanıtımını yaptıkları bulguru tüm dünyada mutfaklara sokarak pirincin tahtına oturtmayı hedeflediklerini kaydetti.
#PirinçEstetik sorunlarınız için doğaya başvurduğunuzda, doğa sizi yanıltmaz. Özellikle cildiniz bu soğuk havada daha kolay bozulur ve olumsuz bir görünüm kazanır. Rüzgar ve soğuk hava ile temas eden deriye özel ilgi göstermelisiniz. Çünkü soğuk kan dolaşımını yavaşlatır ve bu cildin çok çabuk kurumasına yol açar, kaba bir yüzey oluşturur.
#Doğal Göğüs Büyütme FormülüFARKLI ülkelerin yanı sıra Anadolu’nun geleneksel tatları da büyük kentlerdeki market raflarına taşındı. Pişirildikten sonra kendi boyunun iki katı uzayabilen Basmati, Tayland’ın Jasmine pirinci, taze buğday başağı Frik’in yanı sıra Anadolu’nun dövme yarma buğdayı, kepekli bulguru gibi yöresel tatları da büyük kentlerdeki sofralara girmeye başladı.