Şimdilerde market ve pazarlarda sıklıkla karşımıza çıkan pırasanın tam zamanı! Zeytinyağlıların bu mevsimde en tercih edileni olan pırasa yemeği özellikle akşam yemekleri için bol limon suyu eşliğinde sofralarda yerini alabilir.
#Pırasa Yemeği Nasıl YapılırÖrdek pastilla Masterchef ile birlikte günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ördek pastilla nerenin, hangi ülkeye ait merak edilirken, tarifi denemek isteyenler tarafından da araştırılıyor. Peki, evde ördek pastilla nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal ördek pastilla tarifi ve püf noktaları...
#Ördek Pastilla‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıEkranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta’da bugün çay saatlerinize eşlik edecek pırasalı kiş tarifi yer alıyor. Sıcak yaz aylarında buz gibi bir limonata ile enfes bir uyum yakalayan pırasalı kişin yapımı da oldukça pratik. Pırasayı sevdiren tarif olarak menülerinizde her zaman yer alacak pırasalı kiş nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, işte tarifimiz ve yapım aşamaları…
#Pırasalı KişSarambula Karadeniz yöresine ait bir yemektir. Pazı, pırasa, mısır yarması ve pirinç kullanılması nedeniyle tam bir vejetaryen yemeği olan sarambula yemeğinde isteğe göre hamsi kullanılarak yapılır. Sarambula yemeği nasıl yapılır? İşte adım adım sarambula yemeği tarifi…
#SarambulaArama motoru Google 2014’ün son gününü animasyonlu özel bir animasyon Doodle ile uğurluyor.Google yeni yılın son Doodle'nı en çok aranan kelimelerinden yaptı. Bütün dünyada ve Türkiye'de, Doodle'da en çok aranan diziler,filmler,yemekler ve diğerleri neler?
#GoogleAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor