Peynirin içerdiği zengin besin öğeleri ve probiyotikler sayesinde kemik sağlığını koruyup, bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor. Çin’de yapılan yeni bir araştırma ise peynir tüketimi ile zihinsel sağlık arasında güçlü bir ilişki olduğu orta çıktı. Bu da peynirin uzun yaşam ve sağlıklı yaşlanma üzerinde olumlu etkileri olabileceğini gösteriyor. Peki nasıl oluyor da peynir böyle bir şeye neden oluyor? Hangi peynirler daha çok etkili? İşte detaylar…
#SağlıkGebelik bir kadına verilen en güzel armağanlardan biridir. Bu dönem başlı başına kendine özgü bir süreçtir. Bir yanda büyümekte olan bir bebek diğer yanda ise bir kadının anne olma süreci gelişmektedir. Böyle bir dönemde hem zihinsel, ruhsal ve sağlık hem de fizyolojik sağlık ayrı bir önem kazanmaktadır. Bu yazıda vücut sağlığı ve beslenme ilişkisini birlikte inceleyelim.
#GebelikPandemi nedeniyle bağışıklık sistemimiz konusunda çok dikkatliyiz. Ancak hangisi ne işe yarıyor veya ne kadarı bizi nasıl koruyor diye araştırmadan her takviyeyi almak da sağlığı tehdit ediyor. Uzmanlar takviyelerin hekim kontrolünde ve yeterli dozda kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.
#BağışıklıkHamilelikte yeterli ve dengeli beslenme yalnızca annenin vücudunu ve sağlığını değil, doğrudan bebeği de etkiler. Bu dönemde, annenin aldığı besinler plasenta aracılığıyla fetüse taşınır ve fetüs enerji ihtiyacını bu besinler aracılığıyla giderir. Bebeğin organ gelişimini sağlayabilmesi için annenin hem doğru besin tercihleri yapması hem de bu besinleri doğru miktarlarda vücuduna alması gerekir.
#HamilelikKALSİYUM ve D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Evnur Saray, “Peynir tüketimi özellikle koronavirüsün yaşandığı bu dönemde çok önemli. Günlük 60 ile 120 gram arasında peynir tüketmek gerekiyor” dedi.
#Osteoporozİleri yaşlarda ortaya çıkan osteoporoz ve hipertansiyon gibi hastalıkların önlenmesinde ya da kontrol edilmesinde, az tuzlu ve D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir tüketiminin faydalı olduğu belirtiliyor. Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, kalsiyum ve proteinden zengin olan peynirin yaşam boyu düzenli olarak tüketilmesinin, ileri yaşlardaki osteoporoz riskini düşüreceğine dikkat çekiyor.
#OsteoporozGeçici Histamin intoleransı aslında toplumda yüksek oranda görülen ve bizim gibi kültüründe yoğun peynir tüketimi olan çoğu toplumda yaygın olarak görülmektedir. Histamin vücutta alerjik reaksiyonlarda ve enflamasyon durumunda düzeyi artan bir maddedir. Histamin'in aşırı arttığı durumlarda vücutta bazı reaksiyonlar gerçekleşmektedir.
#SağlıkMuş Kırköy’de 15 kişinin tedavi gördüğü ve hayvanlardan insanlara bulaşan brusella hastalığı, vatandaşları korkuttu. İl Sağlık Müdürlüğü 2019'un ilk 6 ayında 119 brusella vakasına rastlandığını açıkladı. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür ise hastalığa karşı süt tüketimine dikkat çekti. Gür, çiğ sütün en az 10 dakika kaynatılması gerektiği konusunda uyardı.
3 haftadan uzun süren ve nedeni bilinmeyen ateş durumu "Nasılsa geçer" diye düşünülerek önemsenmediğinde daha ciddi tablolar ile karşılaşılabiliyor. Özellikle bazı enfeksiyon hastalıkları, romatolojik rahatsızlıklar hatta kanserler, nedeni bilinmeyen ateş tanısında göz önünde bulundurulması gereken önemli hastalıklar olarak karşımıza çıkıyor.
#AteşÇiçeği burnunda anne babalar çocuklarının doğal ve sağlıklı beslenmesi için arayış içerisinde olabiliyor. Zira çocukluk dönemindeki beslenme büyüme ve gelişmeyi sağlamasının yanı sıra hastalıklardan korunma ve erişkin dönem sağlığı açısından çok önemli.
#ÇocukDünya Osteoporoz Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, zengin bir kalsiyum ve protein kaynağı olan peynirin düzenli olarak tüketilmesinin, kemik erimesi (Osteoporoz) riskini azalttığını söyledi.
#Kalsiyum