Güncelleme Tarihi:
20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Erol, özellikle zengin bir protein ve kalsiyum kaynağı olan peynirin tüketilmesinin kemik erimesini önlemede önemli faktör olduğunu vurguladı.
Kemik sağlığını korumak için her gün yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatan Erol, “Kemiklerin gelişmesinde ve kemik sağlığının korunmasında süt ve süt ürünleri büyük önem taşır.
Günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında ve kalsiyum alımının artırılması için; öğün aralarında süt ve süt ürünlerini (peynir, yoğurt vb.) tercih etmek, gece yatarken bir bardak süt veya 1 kase yoğurt tüketmeyi alışkanlık haline getirmek, hamur tatlıları yerine sütlü tatlıları tüketmek, yemeklerde süt ve süt ürünlerini kullanmaya özen göstermek (peynirli makarna, sütlü veya yoğurtlu çorbalar vb.) önemlidir” diye konuştu.
Her yaş döneminde görülmekle birlikle genellikle yaşlılarda görülen osteoporozun kemiklerde zayıflama ve kırık riskini artıran bir hastalık olduğunu belirten Erol, “Osteoporoz, kemiklerin güçlü ve sağlam kalması için gereken kalsiyumun büyük bir kısmının kaybolması anlamına gelir. Çocukluktan itibaren yetersiz ve dengesiz beslenme, hareketsiz bir yaşam tarzı sorunun temel nedenlerindendir” dedi.