ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri Gıda Takviyeleri Dairesi Direktörü Stefan Pasiakos, gıda takviyeleri söz konusu olduğunda sadece ülkesinde değil dünyada en yetkin isimlerden biri. Görevi kamuoyunu takviyeler konusunda bilgilendirmek olan Pasiakos, kendi tercihlerini anlattı.
#SağlıkBebekler genellikle altıncı ayından sonra ek gıdaya geçmeye başlarlar. İşte tam da bu zamanlarda anneleri, bebeğe sağlıklı ve pratik tarifler hazırlama telaşı sarar. Anne sütünden başka bir besin almaya alışkın olmayan bebeğiniz, birazdan vereceğimiz besleyici, lezzetli ve pratik pankek tariflerine asla hayır diyemeyecektir. İşte, annelerin bebek pankeki nasıl yapılır sorularına, leziz bebek pankek tarifi
#Bebek Pankek TarifiPeynir özellikle kahvaltılarda olmazsa olmazların başında geliyor. Marketlerde çeşit çeşit peynir bulmak mümkün ancak peynirini evde yapmak isteyenler için de çeşit çeşit seçenekler mevcut. İşte katkısız doğal peynirler yemek isteyenler için çökelekten kaşara çeşit çeşit peynir tarifleri…
#Evde Peynir Nasıl YapılırKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl YapılırSon dönemde marketlerde görüntü itibarıyla kaşara benzeyen ama 'tost peyniri' adıyla satılan ürünler var. Bu peynirler sosyal medyada da tartışmalara konu oluyor. Peki tost peyniri tam olarak nedir, nasıl üretilir? Sağlığa zararlı mıdır? Kaşar peynirinin alternatifi olabilir mi? Merak edilenleri Yüksek Gıda Mühendisi Handan Doğan anlatıyor...
#Tost PeyniriSon dönemde marketlerde görüntü itibarıyla kaşara benzeyen ama 'tost peyniri' adıyla satılan ürünler var. Bu peynirler sosyal medyada da tartışmalara konu oluyor. Peki tost peyniri tam olarak nedir, nasıl üretilir? Sağlığa zararlı mıdır? Kaşar peynirinin alternatifi olabilir mi? Merak edilenleri Yüksek Gıda Mühendisi Handan Doğan’a sorduk...
#Tost PeyniriBebeklerin büyümesi ve gelişimi için tam bir mucize niteliği taşıyan anne sütünün cilt sorunlarına karşı da kullanıldığını biliyor muydunuz? İlk anda kulağa çok tuhaf gelse de Taylor Robinson kendi sütünden yaptığı sabunları satarak kazanç sağlıyor. Peki anne sütü bebek beslenmesi dışında başka hangi amaçla kullanılıyor?
#SağlıkKaraköy’de yeni açılan Aşeka’ya büyük beklentilerle gitmedim ama buradan çok hoşnut ayrıldım. Her şeyden önce mekânı sevdim. Sade ama rahat ve sohbet için çok uygun. Özellikle deneyin diyeceğim bir tadımlık var. Şefin Amerika’da keşfettiğini düşündüğüm ‘tater tots’. Ama oradakilerden bile iyiydi. Ne mi bu? Rendelenip buharda pişmiş patates... Kalıplarda soğutulduktan sonra dilimlenip kızartılıyor.
#Tater TotsYüzlerce yıl önce inşa edilen yapılarda bağlayıcı eleman olan harcın içinde kireçle birlikte yumurta akı, peynir altı suyu, idrar, hayvan kılı ve bitkisel lif gibi doğal maddelerin yanısıra hayvan kanı da yaygın olarak kullanılıyordu. Bu geleneksel yöntemi günümüze taşımak isteyen Prof. Dr. Nabi Yüzer, hayvan kanının tarihi binaların restorasyonunda kullanılması için özel bir kimyasal üretme hazırlığına başladı.
#KireçGlutatyon, vücudun tarafından kendiliğinden üretilen bir antioksidandır. Vücuttaki glutatyon seviyeleri, yetersiz beslenme, çevresel toksinler ve stres gibi bir dizi faktör tarafından azaltılabilir. Seviyeleri de yaşla birlikte düşer. Peki, glutatyon eksikliği belirtileri nelerdir, hangi besinlerde bulunur? İşte glutatyonun faydaları...
#GlutatyonBaşlangıçta gıdaları muhafaza etmek amacıyla kullanılan fermentasyon, günümüzde daha sağlıklı beslenmek için tercih edilen bir yöntem. Üstelik bu sayede aldığımız lezzet de artıyor. Sebzelerin yanı sıra meyveleri de fermente edebilirsiniz. Su, şeker ve peynir altı suyu katıp bekletin, fermente olmuş bu meyveleri reçel veya sos olarak kullanın ya da nefis smoothie’ler hazırlayın.
#FermenteBazı besinlerin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Peynir altı suyu da günümüzde popüler hale gelen önemli besinlerdendir. Peynir altı suyu nedir, nasıl ve ne ile yapılır? Peynir altı suyu nerelerde kullanılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Peynir Altı SuyuPeynir ile beraber aynı zamanda faydası açısından peynir altı suyu da oldukça önemlidir. Özellikle bu doğal kaynağın yararlarını duyan birçok kişi internet üzerinden de bilgi almaya çalışıyor. Peki, peynir altı suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Peynir altı suyunun saça ve cilde yararları hakkında tüm detaylar.
#Peynir Altı SuyuDONDURMA, çeşidine göre içinde süt ve süt ürünleri, emülsifiyer, su, yumurta, stabilizatör, renklendirici, tatlandırıcı, farklı aroma ve meyveleri içeren bir karışım. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde ise içinde -tat ve çeşidine göre- süt ve/veya süt ürünlerini, içme suyu, şeker ve izin verilen katkı maddelerini bulunduran, istenildiğinde salep, yumurta ve/veya yumurta ürünleri, aroma maddeleri ve çeşni maddeleri gibi bileşenleri içeren karışımının pastörizasyon sonrası tekniğine uygun olarak işlenmesi ve dondurulmasıyla elde edilen, yumuşak halde ya da sertleştirildikten sonra tüketime sunulan ürün olarak tanımlanıyor.
#İzmirBiyogaz konusu günlük yaşamımızda oldukça sık duymakta olduğumuz nitelikte bir konu olma özelliği taşımaktadır. Bu kapsamda insanlar tarafından çok fazla merak edilen konulardan biridir. Sizin için Biyogaz nedir, nasıl üretilir? Biyogaz nerelerde kullanılır sorularına yanıtları derledik.
#Biyogaz Nedir Nasıl Üretilir?Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum müsilaj sorunu için atılan adımlar kapsamında 21 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı'nı açıkladı. Müsilaj nedeniyle zarar gören balıkçılara ekonomik destek sağlanacağını belirten Bakan Kurum, vatandaşlara en büyük deniz temizliği çağrısında bulunarak "8 Haziran 2021 tarihinden itibaren 7/24 esasıyla Marmara Denizi'ndeki müsilajın temizlenmesine yönelik çalışma yapılacak" ifadesinde bulundu.
#MüsilajGünlük hayatımızda kahvaltılarda tükettiğimiz peynirler zaman zaman alerjiye neden olabilir. Alerjinin nasıl olduğu, belirtileri ve tedavisi gibi konular merak edilen konular içerisindedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Peynir AlerjisiRamazanı hasretle beklememizin nedenlerinden biri de mis gibi kokusu sokakları saran pidedir... İftar sofralarının baş tacı bu lezzeti evde kendiniz de yapabilirsiniz. Glütensiz, tahinli veya yumurtalı... Şefler tariflerini, beslenme ve diyet uzmanı Elif Nida Zafer de tüketirken dikkat etmemiz gerekenleri paylaştı.
#GazetehaberleriProtein içeriği yüksek yiyecekler tüketmenin, kas geliştirme, kilo kaybı ve yedikten sonra daha uzun süre tok hissetme gibi birçok faydası vardır. Bol miktarda protein tüketmek faydalı olsa da dengeli beslenmek sağlıklı kalmanın önemli bir parçasıdır.
#ProteinEski Fransız Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle, çok güzel ifade etmiş: “Yahu, siz 360 farklı türde peyniri bulunan bir ulusu yönetmek kolay mı sanıyorsunuz?” Bu, peynir zevki ve çeşnisi gelişmiş toplumların aslında ne kadar sofistike, zor beğenen insanlardan oluştuğunu anlatan sevdiğim veciz bir söz. Bana sorarsanız bizim de Fransa’dan geri kalan yanımız yok. Bölge bölge, şehir şehir peynir çeşitlerimizin tam sayısını çıkartmak kolay değil, ama güvendiğim bazı araştırmalarda Anadolu’da tam 193 çeşit peynirimizin olduğu, bunlardan sadece dokuzunun resmi tescil altında olduğu belirtiliyor.
#Anadolu Olan PeynirlerYoğurt, mayalı bir süt ürünüdür. Yoğurt alerjisi aslında bir süt alerjisidir. Süt alerjisi, vücudun bağışıklık sisteminin sütteki proteine anormal bir şekilde tepki vermesiyle ortaya çıkar. Bebeklerde görülen en yaygın besin alerjilerinden biridir. 1 yaşından küçük bebeklerin yüzde 2-3'ünde görülür. Çocuklar büyüdükçe; özellikle 6 yaş ve üzeri çocuklarda görülme sıklığı yüzde 1'den daha azdır.
#Yoğurt Alerjisiİnek sütü protein alerjisi, ülkemizde bebeklerde en sık görülen besin alerjisidir. Bu alerji bağışıklık sistemimizin inek sütü proteine karşı anormal bir şekilde tepki vermesiyle ortaya çıkar. Sıklıkla 1 yaşından küçük bebeklerde görülür. Çocuklar büyüdükçe görülme sıklığı azalır. Peki inek sütü protein alerjisi nedir ve bu alerjiye karşı ne yapmalıyız? Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan tüm yönleriyle açıkladı...
#İnek Sütü Protein AlerjisiÖzellikle yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti dondurmada katkı maddesi en az olanının sağlığa faydasının büyük olduğuna dikkat çeken KBB uzmanı Prof. Dr. Sefa Dereköy, "Şirin dükkanlardaki renk renk dondurmalardan tatmak için kuyruğa girenlerin çoğu buzlu katkılı yiyecek satın alıyor. İçeriğini bilmediğiniz sahte dondurmada enfeksiyon ve hastalık riski büyük. Kaliteli bir dondurmanın yüzde 60'ı su, yüzde 20'si karbonhidrat, yüzde 12'si yağ, yüzde 4'ü protein ve yaklaşık 200 kaloriden ibarettir" dedi.
#Dondurma