Pestisit insan sağlığı için oldukça zararlı bir üründür. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kısıtlanan bu madde, zararlı organizmaların etkisini azaltmak için kullanılmaktadır. Peki, pestisit zararları nelerdir? İşte, pestisitin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkisi ile birlikte türleri hakkında bazı bilgiler
#Pestisit NedirPestisit, genellikle haşerelerden kurtulmak için kullanılan ve zehir ihtiva eden bir maddedir. Meyve ya da sebzeleri haşere saldırısında kurtarmak için kullanılan pestisit, her ne kadar gıda ürününün formunu korusa da, insan sağlığına da etkisi çok büyüktür. Peki, pestisit nedir ve zararları nelerdir? İşte, pestisitin zararları hakkında detaylı bilgiler
#PestisitPestisit birçok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Ufak Tefek Cinayetler dizisinin bir bölümünde işlenen Pestisit, zararları ile dikkat çekiyor. Peki, Pestisit nedir ve zararları nelerdir? İşte, içerisinde ihtiva ettiği bileşenler nedeniyle insan sağlığını ciddi anlamda etkileyen pestisit hakkında detaylı bilgiler
#Pestisit NedirPestisit nedir sorusu yüz binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Tarımsal alanda kullanılan bir ilaç olmasına karşın insan vücuduna zerk etmesiyle birlikte kötü sonuçlar doğurabilen pestisitin türleri ve zararları araştırılıyor. Peki, Pestisit nedir? Pestisit'in türleri ve zararları nelerdir?
#PestisitPestisit, tarımsal alanda kullanılan bir ilaç olmasına karşın insan vücuduna zerk etmesiyle birlikte kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Doğada bulunan ve tarımsal ürünlere zarar veren organizmaları ortadan kaldırmak için kullanılan pestisit birçok türe sahiptir. Peki, Pestisit nedir zararları nelerdir? İşte, dizilere konu olan ve insan vücuduna zararları bulunan bu zirai ilaç hakkında bazı bilgiler
#Pestisit NedirPestisit nedir sorusu, doğada bulunan zararlı organizmaları engellemek için kullanılan bu kimyasalı merak eden kişilerce araştırılıyor. Birçok türü bulunan pestisit, dünya genelinde birçok alanda kullanılıyor. Peki, pestisit nedir zararları nelerdir? İşte, detaylı bilgiler
#Pestisit NedirSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakEndüstriyel tarımda çok sayıda pestisit (tarım zehiri) kullanılıyor. Pestisitler bitkiye zarar veren böcek, mantar vb. canlıları öldürüyor. Ama sadece onları değil, faydalı böcekleri, kuşları, tüm canlıları etkiliyor. Başta çocuklar olmak üzere, hepimizin sağlığını tehdit ediyor.
#Efsun DindarBahar aylarının gelmesiyle birlikte pek de farkında olmadığımız bir tehlike dört yanı sardı: Çam kese tırtılları, hem insanlar hem de hayvanlar için risk teşkil ediyor. Özellikle de evcil hayvanlar için çok tehlikeli! Peki bu böceklerin şehir içindeki sayıları neden arttı? Kendimizi ve hayvanlarımızı nasıl koruyacağız? Uzmanına sorduk...
#Çam Kese TırtılıUzun zamandan beri GDO’lu ürünlerin insan sağlığı ve genleri hakkındaki tartışmalar sürüyor. Bir grup bunların tamamen zararsız ve faydalı olduğunu belirtirken, başka gruplar zararlarını araştırmalarla kanıtlıyor. Peki, GDO nedir ve hakkında yapılan araştırmaların sonucunda ne gibi verilere erişilmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#GDO Nedir?Biyoteknoloji, bilimsel yöntemlerin uygulandığı bir teknoloji türüdür. Bu teknolojide ziraat, makine ve bilgisayar mühendisleri ile ortak çalışmalar yürütülür. Araştırma ve deney aşamasında fizyoloji ve biyokimya gibi farklı bilim dallarından da sıklıkla faydalanılır. 8. sınıflar için biyoteknoloji konusunu anlattık.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Biyoteknoloji Konu AnlatımıTUZLA Tersaneler bölgesinde kaçak olarak toplanan midyeler İstanbul'da vatandaşlara satılıyor. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan Özden, özellikle sanayi bölgesinden toplanan midyelerin tüketilmesinin büyük sağlık riskleri oluşturduğunu söyledi.
#İstanbulAdana, Aydın ve Bursa’daki toplu arı ölümleri endişeye yol açtı. Yaklaşık 8 milyon kovana sahip Türkiye’de yılda ortalama 150 bin kovan arı öldü. Ölümlerin ilk sıradaki şüphelisi bazı pestisitler yani tarım ilaçları. Arıcılar ise isyan etti: “Pestisitler AB’de olduğu gibi yasaklansın.”
#GazetehaberleriPestisit, ölümcül yan etkileri nedeniyle kullanımı esnasında en fazla dikkat edilen zirai ilaçlar arasında yer alıyor. Tarımla uğraşan kişilerin, ürünlerini zararlı organizmaların talan etmemesi için kullandığı pestisit, insan vücuduna zerk etmesi halinde geri dönülemez hasarlar verebilmektedir. Peki, pestisit nedir? Zararları nelerdir? İşte, gündemde olan zirai madde hakkında detaylı bilgiler
#PestisitTİGEM ŞIRNAK BÖLGE SORUMLUSU ZİRAAT TEKNİKERİ EMİN SOYSAL, TARIMSAL İLAÇLARIN UYGUN DOZ VE ZAMANDA UYGULANMASI İLE HASAT BEKLEME SÜRELERİNE DİKKAT ETMELERİ KONUSUNDA ÇİFTÇİLERE UYARILARDA BULUNDU. SOYSAL AYRICA ÇİFTÇİLERDEN HARNUP GÜVESİ VE BUĞDAY PAS HASTALIKLARINA KARŞI ÖNCEDEN TEDBİR ALMALARINI İSTEDİ.
"Beyni olmayan kurt bile bu meyvelerin kabuğunu yemiyor, tükürüyor." Yani bizim yediğimiz meyveleri yemiyorlar. Bu sözler Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Tosun'a ait. Yani bu durumda ya bizim kurt kadar beynimiz yok ve canımızın kıymetini bilmiyoruz ya da birileri bizi fena halde kandırıyor.
İl Sağlık Müdürlüğü’nün Ankara Valiliği kanalı ile 15 Temmuz 2008’de ASKİ’ye gönderdiği resmi yazı, Ankara’nın bir yılı aşkın süredir tartışılan suyuna dair kritik uyarılar içeriyor. Sağlık Müdürlüğü ASKİ’ye her yıl göndermesi gereken 2 bin 807 raporu hatırlattı ve binlerce raporun nerede olduğunu sordu.
İl Sağlık Müdürlüğü’nün Ankara Valiliği kanalı ile 15 Temmuz 2008’de ASKİ’ye gönderdiği resmi yazı, Ankara’nın bir yılı aşkın süredir tartışılan suyuna dair kritik uyarılar içeriyor. Sağlık Müdürlüğü ASKİ’ye her yıl göndermesi gereken 2 bin 807 raporu hatırlattı ve binlerce raporun nerede olduğunu sordu.